Je bláznovství mít tři děti?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
29350
3.7.12 13:51
@jirabobes píše:
Musím pracovat. Manžel by nás neuživil. Dokonce dělám i noční a od příštího měsíce budu dělat dvanáctky. Toho se sice trochu bojím, ale co, to se zvládne. ;)

A kolik těch dětí máte? Tři nebo už i nějaké to další v pěstounské péči, jak jsi chtěla?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.7.12 14:51

Tak mě je osobně 36let a mám dvě malé děti a unavená jsem celkem dost. Nevím jak bych zvládla ještě jedno, už 5let jsem se kloudně nevyspala. Náš rodinný příjem je celkem kolem 30tisíc. Já jsem na rodičovskén a to mi přijde na tři děti dost málo.

• Citovat
  • Upravit
19296
3.7.12 15:36
@Regina Hero píše:
A kolik těch dětí máte? Tři nebo už i nějaké to další v pěstounské péči, jak jsi chtěla?

Ještě další nemáme. To je otázka cca 2-4 let. Uvidíme, jak se to všechno semele. 8)
A když se nesemele, tak mám náhradní plán na spokojený život. 8)
Teď mi prostě ještě chybí nějaké to dítko, dvě, tři.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29350
3.7.12 15:46
@Anonymní píše:
Tak mě je osobně 36let a mám dvě malé děti a unavená jsem celkem dost. Nevím jak bych zvládla ještě jedno, už 5let jsem se kloudně nevyspala. Náš rodinný příjem je celkem kolem 30tisíc. Já jsem na rodičovskén a to mi přijde na tři děti dost málo.

Já měla třetí ve 37 letech a o tři roky později jsme si to ještě zopakovali… ale ty dvě první už mám velké, takže to jde v pohodě… myslím, že tři menší bych zvládla, ale víc už asi neee… a tak obdivuji maminky, které jich mají víc a jsou spokojené a zvládají to levou zadní… a vyspat se zatím vyspím slušně, malá spí od pěti týdnů celou noc a zatím ji ani zuby nějak nebudí, i když jí zrovna začaly růst… to ta starší, to byla hrůza… od roka do dvou let jsme každý zub probděly, to byla síla, vždycky tak týden dva se budila až pětkrát nebo šestkrát za noc, pak vylezl zub a byl tak týden klid a začalo to nanovo… naštěstí vylezl poslední zub a zase spávala jako dřív… ale jinak přes den to bylo nejhodnější dítko… to u té poslední to teď máme naopak… to je pěkný čertík… má deset měsíců pryč a povedlo se jí vylézt z postýlky, umí už dávno vylézt na všechno, kam zvedne nohu, takže pěkná kaskadérka…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29350
3.7.12 15:47
@jirabobes píše:
Ještě další nemáme. To je otázka cca 2-4 let. Uvidíme, jak se to všechno semele. 8)
A když se nesemele, tak mám náhradní plán na spokojený život. 8)
Teď mi prostě ještě chybí nějaké to dítko, dvě, tři.

Tak pozor, aby tě ten nahoře nevyslyšel a z náhradního plánu nebyla trojčátka :-)
Ale asi bys byla spokojená… hahaha… a na nějakou nespokojenost bys nejspíš neměla ani čas myslet…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19296
3.7.12 15:51
@Regina Hero píše:
Tak pozor, aby tě ten nahoře nevyslyšel a z náhradního plánu nebyla trojčátka :-)
Ale asi bys byla spokojená… hahaha… a na nějakou nespokojenost bys nejspíš neměla ani čas myslet…

Nene, do vlastního už nejdu. Celkem mi hrozí nějaké komplikace v těhotenství, že i to 4. by byl risk. Aspoň jsem tak pochopila svého doktora.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29350
3.7.12 15:53
@jirabobes píše:
Nene, do vlastního už nejdu. Celkem mi hrozí nějaké komplikace v těhotenství, že i to 4. by byl risk. Aspoň jsem tak pochopila svého doktora.

Tak to jo… než pokoušet osud a riskovat, to by za to nestálo… ty tři vlastní děti jsou taky dost ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
martinaaaaaaaaa7
10.7.12 09:05

Ahoj zakladatelko, já taky koukám na ty reakce, máme syna a čekáme dvojčata, když to řeknu, tak mi lidi okolo skoro kondolujou. Nějak to nechápu, taky jsem sice byla trošku zaskočená, že jsou dvě, ale jsou to naše děti a určitě je dobře, že je budeme mít. Pro zasmání (nebo k pláči): Dneska se tchýně ptala, jestli se ještě drží obě dvě, takovým tonem jako: Sakra, jak to, že jsi ještě nepotratila? Tak tohle já vážně nechápu. :zed:

• Citovat
  • Upravit
17124
11.7.12 12:44

Tak když jsem se rozhodla mít třetí dítko, nedivil se vůbec nikdo.Ale asi hlavně proto, že jsem byla rozvedená a s přítelem jsme dítě neměli a on vlastně neměl ještě vůbec žádné dítko. Tudíž to všem přišlo normální, že spolu chceme miminko. Holky navíc byly už starší a když se malej narodil, bylo jim 11 a 7let. Ovšem když byl pak malýmu rok a já neplánovaně otěhotněla a k překvapení všech jsme se rozhodli, že si miminko necháme-to tedy teprve byl hukot :lol: Ale vysloveně mě nikdo neodrazoval, spíš byli překvapení, ale respektovali to.Ted když někomu cizímu nebo při seznámení na hřišti, řeknu, že mám děti čtyři-nijak se tedy nesnaží skrývat šok-ale už jsem si zvykla :jazyk: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2882
11.7.12 13:14

@ddinna :mrgreen: tak to máš stejný jako já ;) Z prvního manželství mám kluka 11 let, holčičku 8 let. Nynější manžel svoje děti neměl tak jsme si pořídili Adélku 8 měsíců ;), ale já chytla druhou mízu a chtě 8o :oops: la bych ještě jedno

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17124
11.7.12 13:38

@manca 1 Fakt? Ty si odvaha :lol: Tím nemyslím ty 4 děti-i když ten počet většinu lidí vyděsí :lol: Jako spíš malý věkový rozdíl nejmladších sourozenců. Plánovaně bych do toho nešla. Zatím se utěšuju, že si pak kluci spolu budou hrát a budou partáci, když jsou holky o tolik starší :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2882
11.7.12 13:46

@ddinna Tak já to čtvrtý nechci hned. Přemýšlím, že až malá půjde do první třídy, ale to mi bude 38 tak, už se možná budu cítit na mimčo stará :oops:. Sebastianovi bude v té době 17 let tak pak už se budu pomalu připravovat na vnoučata :mrgreen: Zatím to jsou jen úvahy ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17124
11.7.12 13:47

@manca 1 Tak pokud to máš v plánu takhle-šla bych do toho :pankac: To bude pohodička a budeš to mít krásně rozložený :pankac: Mě je ted 34,ale ségra měla první dítko ve 38 a ted ve 40 bude v září rodit druhé dítě ;) :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31
17.7.12 22:22

Už nějakou dobu probíráme s manželem či mít a nebo nemít třetí dítě…mám toho plnou hlavu tak jsem si řekla, že si o tom něco chytrého přečtu na emiminu a vyskočilo na mě toto:
@Gladys píše:
tak rakev na střechu a nemusíš řešit kufr
ivuska. h na to: Jo, až bude nějaký děcko v autě vřískat, povalí do rakve

:lol: :lol: :lol:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.7.12 15:29

@Barbuchina :mrgreen: výstižné. My se taky pořád rozhodujem jestli do toho jít nebo ne.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová