Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Na okolí se zvysoka vykašlete. To budete dělat všechno přesně podle tabulek a aby náhodou ostatní něco neřekli? Beztak vám rozhodnutí mít třetí dítě závidí, protože sami si na to netroufnou.
Já chci taky tři děti a tchyně je z toho celá špatná. Zatím tedy máme jen jednu cácoru, takže se bavíme čistě hypoteticky, ale pro mě za mě ať se tchyně třeba zblázní, když to půjde, tři děti mít budeme. Nejvíce mne dostal argument, že auta jsou stavěna pro 4 lidi (a to páté místo je vzduch?) a že se nebudeme schopni poskládat, když budeme chtít jet autem na dovolenou. Asi ještě nepochopila, že ne každý si s sebou musí brát celou garderóbu ![]()
Taky se setkávám s různými názory, ale je to naše rozhodnutí a náš boj, ne? A podle mě to jde vše, je to třeba náročnější, ale co je dneska jednoduchýho?
Hlavně, že budou zdraví a budou šťastní.
Já jsem ze tří dětí a nemůžu říct, že bychom někdy strádali. Museli jsme se ve spoustě věcí uskromnit, ale nikdy mi to nevadilo. Jsem ráda, že jsem vyrůstala ve velké rodině (mám ještě tři nevlastní sourozence). Manžel je jedináček a neměnila bych s ním.
Podle mě je to pitomost. Kdo zvládne dvě děti, zvládne i tři - a víc. A když to tak vezmeš, dřív bývalo normální mít tři děti a ač neměli příliš peněz, nikdo se nad tím nijak nepozastavovat. Kolem mě je spousta rodin s třemi dětmi - ex, další ex, švagrová, sousedka atd. A ač mají šrumec, zvládají to v pohodě a šli do toho dobrovolně - a rozhodně nelitují, co tak vím. ![]()
Takže jestli chcete třetí, vůbec se nerozpakujte a s chutí do toho.
Navíc je škoda nevyužít oblečky, kočárek a všechny ty drahé věcičky, co už máte doma, ne? ![]()
A taky pocházím ze tří, všechny tři holky. A jsem za to moc ráda.
@Kajuli píše:
Na okolí se zvysoka vykašlete. To budete dělat všechno přesně podle tabulek a aby náhodou ostatní něco neřekli? Beztak vám rozhodnutí mít třetí dítě závidí, protože sami si na to netroufnou.
Já chci taky tři děti a tchyně je z toho celá špatná. Zatím tedy máme jen jednu cácoru, takže se bavíme čistě hypoteticky, ale pro mě za mě ať se tchyně třeba zblázní, když to půjde, tři děti mít budeme. Nejvíce mne dostal argument, že auta jsou stavěna pro 4 lidi (a to páté místo je vzduch?) a že se nebudeme schopni poskládat, když budeme chtít jet autem na dovolenou. Asi ještě nepochopila, že ne každý si s sebou musí brát celou garderóbu
Auta jsou i sedmimístná… ![]()
@okay Zrovna ted jsem se na tvou profilovku dívala v druhé diskuzi a chtěla jsem říct at jdeš jsem povzbudit zakladatelku a povedlo se aj bez toho ![]()
@MartickaNela píše:
@okay Zrovna ted jsem se na tvou profilovku dívala v druhé diskuzi a chtěla jsem říct at jdeš jsem povzbudit zakladatelku a povedlo se aj bez toho
@Anonymní píše:
Ahoj holky, chci se zeptat na váš názor. Chtěla bych si pořídit třetí dítko, ale setkávám se jen s negativními reakcemi v okolí. Je opravdu v dnešní době pořídit si třetí dítě bláznovství. Jsme průměrná rodina, dluhy nemáme, ale prý se to nedá zvládnout ani finančně ani organizačně. Akorát to prý odnesou děti. Mám děti 1,5roku a 4 roky. Takže to chápu dobře, že v dnešní době člověk zvládne pořídit si jedno nebo max. dvě děti, pak už je šílenec a sebevrah![]()
![]()
???
ber to tak, že okolí tě neživí a ani ti děti nehlídá, takže je na tobě kolik dětí si pořídíš. ![]()
@helenkka píše:
@Kajuli Tak zrovna s těma autama to je pravda. Do většiny standardních aut nedáš dozadu tři autosedačky vedle sebe…
Máme obyč fiat marea a tři sedačky dozadu jdou, uprostřed bude sedačka dělaná i na bederní pás britax romer eclipse, je i dole užší.
@helenkka píše:
@Kajuli Tak zrovna s těma autama to je pravda. Do většiny standardních aut nedáš dozadu tři autosedačky vedle sebe…
My budeme zatím jezdit tak, že dozadu mezi kluky si sednu já, vajíčko dáme dopředu (máme vypnutý airbag) a muž bude řídit. A než malá z vajíčka vyroste, pořídíme větší auto - sice by pak starší syn už možná mohl dopředu s podsedákem, ale to se mi zdá jako hodně nebezpečná varianta, takže to jsme zamítli.
Já jsme jedináček, a tak si to vynahradíme na dětech. Čekáme třetí, které je plánované,. a okolí neřeším, živit a starat se nebudou, tak ať si…
A ve většině případů měli připomínky ti, kteří mají jedno, a nezvládají ho. těm jsme se jen vysmáli a užíváme si těhotenství…
Za mě i řtyři děti…
Vzhledem k tomu, že máme 2 holky, a teď to bude kluk, tak jsme asi skončili… ![]()
Já si taky myslím, že další nechce jen ten, kdo si neví rady s jedním. (nepočítaje tedy nějakou vážnou finanční situaci).
Podlě me to není bláznovství
Musíš hlavně vědět, zda se na to cítíš ty a manžel, na okolí kašli, oni ty děcka vychovávat a živit nebudou.
Kdo to tvrdi je blbeja nic o tom nevi
my cekam treti, kolem me je spousta rodin co maji 3 nebo i 4 deti tkaze zvladnout se to da a milionari to taky nejsou:)