Je bláznovství mít tři děti?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
2.7.12 12:14

Koukám, že je vás tady hodně, co už máte nebo čekáte třetí. Všem vám fandím :potlesk: :potlesk: A doufám, že nám se to taky zadaří a že to po všech stránkách dáme :pankac: :pankac:

• Citovat
  • Upravit
921
2.7.12 12:32
@helenkka píše:
Musíš se stýkat s těmi správnými lidmi, kolem mě všichni mají nebo plánují tři děti. Já chci čtyři :)

výborný názor :palec:.
Taky mám 4 vlastní…další 3 nám půjčil stát :oops:.
A zrovna před chvilkou jsem si říkala jak je dobře, že nemusím řešit kam s dětma o prázdninách :D.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19296
2.7.12 12:39

Ahoj
Nedočetla jsem to celé, ale pokud je bláznovství mít 3 děti, tak jsem blázen. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Já bych chtěla i víc, ale na to musí být dva. :? Teď se mě už asi 3 roky drží myšlenka, že by jsme si vzali dvě tři děti do péče. Ale na to nemáme prostory. :( Bydlíme ve 3+1.

Finančně se to zvládat dá. Člověk utrácí za jídlo a ne za věci. Jen během rodičáku je to horší. Peněz nemáme na rozhazování (někomu jsme pomohli a teď za to pykáme), ale čekáme lepší časy.
O příjmech to není. Je to hodně o prioritách a hospodaření. Švagrová má cca stejný příjem a placení za bydlení a dítko jen jedno pětileté a pořád říká, že nemá peníze.

Organizačně to jde v pohodě. I když dvě děti jsou podle paní psychiatry hyperaktivní a mladší je paličák. :mrgreen: Zabaví se spolu. Starší pomůžou prckovi oblíknout. Navíc zvládnou nachystat svačinu, vyzvednou mladšího ze školky. Přijde doba, kdy budou prcka do školky i odvádět. Kdyby nejmenší nebyl, tak by jsme hodně komplikovaně řešili odvody do školky ještě dvou dětí. Takže nám to skvěle vyšlo. 8)

Nejnovější mobily, notebooky, hry a jiné? MY jsme bez toho taky vyrostli. Navíc mají kroužky a lítají pořád venku, tak by to stejně doma jen leželo. ;)

Takže to shrnu: Peněz nazbyt není. Hluk tu je. V ochodech se musí chovat spořádaně. když je venku škaredě, tak si mají s kým hrát. Kola a jiné dražší věci kupujeme na inzerát a nebo po sobě dědí. Značkové věci nekupuju z principu a stejně by na ně nebylo. Všechny děti mám plánované. Ráda bych ještě 1 nebo 2 své a k tomu nějaké v pěstounské péči nebo osvojené (nejlépe 2-3 kousky).

Takže kašli na řeči a když 3 děti chceš, tak do toho!
Navíc s oblibou říkám, že u více dětí je větší šance, že se o mě na stará kolena někdo postará. :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7907
2.7.12 14:43
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
921
2.7.12 20:27
@jirabobes krásný příspěvek, držím ti palce, ať to všechno vyjde :palec:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kettlery
2.7.12 20:34

Pisu jenom ze zkusenosti svachrove a kamaradek ( jsme verici, takze znam par rodin s vice detmi). Pry je nejvetsi rozdil mezi 1 a 2 ditetem. 3 a vice uz jsou pry smecka. Dulezite je vyhradit si cas na kazde dite zvlast, coz u 3 jeste jde.

Na okoli bych nedala, i kdyz chapu, ze takova reakce zamrzi. Hodne stesti.

• Citovat
  • Upravit
19296
3.7.12 07:12
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.7.12 07:38

@jirabobes dá se potom při takovém počtu dětí pracovat nebo jsi maminka na plný úvazek?

• Citovat
  • Upravit
921
3.7.12 08:09

Když jsem po čtyřech vlastních dětem věděla, že další už mít nemůžu, zažádali jsme o PP. Dali nám 3 děti… Někdy je to zápřah, ale zvládnout se to dá a nelituju toho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2616
3.7.12 08:23

Ahojky líbíl se mi tady názor že se musíš stýkat s těmi správnými lidmi, já mám kolem sebe spousty co mají 3 děti převážně spolužačky ze základky jsme silnej rodící ročník :mrgreen: ted chci 4.dítě ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.7.12 08:48

@dadakin fandím vám. :potlesk: :potlesk: Na to bych už neměla sílu ve svém věku a taky člověk musí mát nadprůměrné příjmy.

• Citovat
  • Upravit
2616
3.7.12 08:57
@Anonymní píše:
@dadakin fandím vám. :potlesk: :potlesk: Na to bych už neměla sílu ve svém věku a taky člověk musí mát nadprůměrné příjmy.

děkuji,ale o nadprůměrných přijmech to není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.7.12 09:18

Tak to vás obdivuji ještě víc. Já mám strach, že bychom finančně nezvládli ani tři.

• Citovat
  • Upravit
19296
3.7.12 11:05
@Anonymní píše:
@jirabobes dá se potom při takovém počtu dětí pracovat nebo jsi maminka na plný úvazek?

Musím pracovat. Manžel by nás neuživil. Dokonce dělám i noční a od příštího měsíce budu dělat dvanáctky. Toho se sice trochu bojím, ale co, to se zvládne. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29350
3.7.12 13:50
@Anonymní píše:

V jakém věku? To by mě docela zajímalo, co kdo považuje za věk, kdy už se více dětí nedá zvládnout…

Jinak nějaké nadprůměrné příjmy nejsou potřeba… ale tady je taky otázka, kolik kdo považuje za nadprůměrný plat… už jednou jsem se setkala v nějaké diskuzi s názorem, že příjem rodiny celkem 25 tisíc je hodně velký příjem…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová