Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Já bych ji nedávala takhle brzy na tak dlouho. Poznáš to na sobě, jak sama píšeš, až budeš na to zralá, připravená, tak to budeš brát víc v pohodě. Naše dcera bude mít tři roky a noc bez rodičů ještě sama s nikým nestrávila. Netvrdím, že je to úplně to nejlepší, ale vyhovuje mi to. Podle mě stačí, když je ti ochotný někdo pohlídat dítě, když potřebuješ přes den si něco vyřídit, udělat apod. Je to na tobě jak se rozhodneš.
Nejsi blazniva, moje v tomhle veku a jeste dyl, tak do roka a pul byla strasne rychla a zaroven jeste bez rozumu a nakyho pudu sebezachovy - vyskocit z okna by ji trvalo nejvys 5 vterin…a taky jsem ji celej den nemohla spustit z oci. I proto jsem ji poustela i s moji vlastni mamou jen ven na prochazky, kde nehrozilo, ze se otoci a mala neco udela…doma jsem je takhle nechala, mama sla na zachod a holcicka sebrala z linky ohromnej kuchynskej nuz a uz si to s nim vykracovala…protoze moje mama nemela nauceny jako ja vsechny veci na ktery je treba davat pozor- napriklad nenechavat nic v dosahu. Radim bud tchanovce stoprocentne vytrenovat, tak, ze sami odstrani vsechno nebezpecny a budou moc dobre vedet, ze se nesmi ani otocit, a pokud to nejde, tak holtt s hlidanim pockat az bude dite starsi a rozumnejsi…za to nebezpeci to nestoji ![]()
Mam stejnej problém..a prostě jí tam nedávám…neakceptují moje přání a hodně riskují..když tam jede tak pouze se mnou…myslim, že si úplně normální ![]()
To by me zajimalo, jak si muze odrit lytko? to ostatni chapu. hlidej si dite proste sama a hotovo! mas jen jedno, tak bys to mela zvladnout. ja jich mam 5 a babicky na hlidani nikdy nebyly…
Ty jsi máma, ty máš hlavní slovo… Pokud si nejsi jistá a máš strach malou si nech doma, popř na návštěvy rodiny buď s nimi ať si klidnější… Všem to oznam jako hotovou věc, kor toho si myslím, že je ještě dost malá na to aby spala někde jinde než doma u mámy, ale to je věc názoru.
Nemyslím si, že by jsi potřebovala odbornou pomoc prostě jsi máma, všechny se bojíme o své děti
Přeji pevné nervy a prostě si postav hlavu ![]()
@maltik2008 píše:
To by me zajimalo, jak si muze odrit lytko? to ostatni chapu. hlidej si dite proste sama a hotovo! mas jen jedno, tak bys to mela zvladnout. ja jich mam 5 a babicky na hlidani nikdy nebyly..no to se ti lehce řekne já bych jí nedala ale to mám poslouchat tchaánovce a přítele. bydlíme v jejich doměkdyž jsem řekla že jí nikdo hlídat nebude tak jsem se jen a jen hádala. a co tím chceš říct jako že to nezvládám. no promin ale nic takového jsem tu nepsala.
Ja nevim, je tezke to takto soudit - moje mala ma porad neco odrene a to je se mnou… Leze na zidli - no at leze, az spadne, tak uz bude vedet… ![]()
Jako pokud ti vadi odreniny a boule, mozna bych te nazvala precitlivelou - dale ovsem pises, ze dost riskuji… jak riskuji??? Nestoji male za zadkem, kdyz je na gauci a nebo ji treba nechaji samotnou u bazenu? ![]()
Ja osobne jsem malou na noc davala pryc tak od roku a zvlada to skvele… pokud je dite v pohode, odlouceni mu myslim prospiva. Takze bych se neridila vekem, ale povahou…
Nakonec stejne udelas to, co bude vyhovovat tobe - pokud ti to vadi, tak malou nepoustej na delsi dobu…
ale kvuli par odreninam bych to ja osobne neresila…
Já si tedy servítky neberu, dokážu seřvat naše i tchánovce, taky se mi posmívají, že jsem kvočna, nicméně pravidla dodržují moje.. nejdřív zkoušeli i dávat malýmu čokoládu v 6m, posazovat nebo vodit za ruce, ale odnaučili se to rychle. Jak říkám kroutí hlavou a dodržujou.. Je ale pravda že malýho hlídají max na 2 hoďky. Naši i déle, ale sám ještě nikde nespal. Za 14 dní je mu rok a sice noc prospí a to jedno kojení po ránu by se taky mohlo vynechat ale necítím se na to jim ho nechat. ![]()
@Barca12345 píše:no ale tady o to právě jde že to moc řeším a sama nevím proč všechno takhle prožívám.
Ja nevim, je tezke to takto soudit - moje mala ma porad neco odrene a to je se mnou… Leze na zidli - no at leze, az spadne, tak uz bude vedet…![]()
Jako pokud ti vadi odreniny a boule, mozna bych te nazvala precitlivelou - dale ovsem pises, ze dost riskuji… jak riskuji??? Nestoji male za zadkem, kdyz je na gauci a nebo ji treba nechaji samotnou u bazenu?
Ja osobne jsem malou na noc davala pryc tak od roku a zvlada to skvele… pokud je dite v pohode, odlouceni mu myslim prospiva. Takze bych se neridila vekem, ale povahou…
Nakonec stejne udelas to, co bude vyhovovat tobe - pokud ti to vadi, tak malou nepoustej na delsi dobu…ale kvuli par odreninam bych to ja osobne neresila…
@Anonymní píše:
no ale tady o to právě jde že to moc řeším a sama nevím proč všechno takhle prožívám.
Psala jsi, ze nechces rady ani presvedcovani, tak co chces? ![]()
Nemyslim si, ze by to byl problem pro odbornika, ale uplne ok mi to taky neprijde. Zamysli se nad tim, jestli je rozbite kolinko duvod k „panice“… ![]()
Já bych se spíš zamyslela jestli plně důvěřuješ hlídajícím osobám. Pokud bych měla pochybnost nedávala bych tam dítě bez mého dozoru.
Zakladatelko a nemá ty modřiny a odřeniny i kvůli tobě? Pokud stojíš malé pořád za zadkem a hlídáš jí aby nespadla tak za to můžeš ty
Promin nechci rýpat ale zkus dát dcerce víc volnosti aby se naučila padat a co se týče nedůvěry vůči prarodičům utla bych na chvíli přespávání a dlouhé návštěvy taky začni jí pujčovat na hodku na dvě aby sis zvykla. Já sem dceru nechtěla pujčovat nikomu do 8 měsíce a pak sem začla na hodinku a pak postupně víc taky sem nedůvěřovala tchýni zradila moji důvěu ale postupně a pomaloučku se to zlepšilo. Veru je dračice věčně má bouli věčně padá a co dyt se to zahojí
Paradoxně když sem jí víc za prdelí má úraz horší nedává si na sebe takovej pozor
@Barca12345 píše:
Psala jsi, ze nechces rady ani presvedcovani, tak co chces?Nemyslim si, ze by to byl problem pro odbornika, ale uplne ok mi to taky neprijde. Zamysli se nad tim, jestli je rozbite kolinko duvod k „panice“…
no právě. ráno si řeknu že to tak hrotit nebudu. a pak jak se něco stane tak je to konečná i přítel říkal že to moc hrotím at toho nechám ale já si prostě nemužu pomoct. možná to nechápete ale když prostě je to tak. před chvilkou jsem řekla příteli že už jim malou nikdy nepujčím a on řekl že je to taky jeho dítě tak at moc nerejpu. a když jsem mu řekla že mě to nezajímá tak řekl že jeho rodiče si jí budou pujčovat kdy chtějí. ikdyž se budem stěhovat příští měsíc daleko daleko od nich představa že si jí budou brát na prázdniny mě ničí. jo a oté židle no nevím nevím když by spadla na beton že by si to pro příště pamatovala. prostě to tak je a přišla jsem si sem pro radu zda je tohle normální jestli to moc nepřeháním.
@horakyne píše:
Zakladatelko a nemá ty modřiny a odřeniny i kvůli tobě? Pokud stojíš malé pořád za zadkem a hlídáš jí aby nespadla tak za to můžeš tyPromin nechci rýpat ale zkus dát dcerce víc volnosti aby se naučila padat a co se týče nedůvěry vůči prarodičům utla bych na chvíli přespávání a dlouhé návštěvy taky začni jí pujčovat na hodku na dvě aby sis zvykla. Já sem dceru nechtěla pujčovat nikomu do 8 měsíce a pak sem začla na hodinku a pak postupně víc taky sem nedůvěřovala tchýni zradila moji důvěu ale postupně a pomaloučku se to zlepšilo. Veru je dračice věčně má bouli věčně padá a co dyt se to zahojí
Paradoxně když sem jí víc za prdelí má úraz horší nedává si na sebe takovej pozor
já bych ráda ale prostě se to ve mě blokne a je prostě konečná mám okousané nechty snad i na nohách jak mě to užírá pořád koukám z okna pořád jí pozoruju jsem nervozní ruce se mi potí a klepou se mi snad i vlasi na hlavě. jak to mám překonat ale děkuji
Ahoj maminky, píšu anonymě protože se za to docela stydím. jde o mojí roční holčičku. jde o to že když ji mám doma já tak je všechno vpořádku u řítele jsem si na to docela zvykla. Ale jde o tchánovce. Nechci jim jí dávat pokažde příjde s odřenýma kolenama. z pátka na sobotu spala u nich ale jak jsem přišla domu tak měla odřené čelo. před 14ti dnama měla odřenou bradu. ze včerejška na dnešek u nich spala zase a před chvilkou jsem si pro ní šla a koukám má odřené celé lýtko i s kolenem. nechci jim jí pučovat bydlí hned vedle. dneska na zahradě byla tchýně i tchán já mám okno do zahrady a pod oknem máme židle ze stolem přítel vykoukl ven a mala si stoupla na židlu a chtěla zamnou ikdyž jsem jí stoho okna držela a čekala že se tchánovci otočí a oni nic až jsem řekla verčo kam lezeš tak jsem je tím upozornila otočila se tchýně a říká ježiši kam to lezeš. no krve by se ve mě nedořezal. a tak je to u všeho nikomu jí nechci dávat pokaždé příjde z něčím jsem stoho na nervy. já vím že je to dítě že se to nestává jen nám. ale pořád to nedokážu příjmout. a nikdo mě nepřesvědčí. a vím že celej život tu nebudu abych jí chránila. prostě nechci jí dávat nikomu ani na hodinku. myslíte že bych měla vyhledat nákou odbornou pomoc? tet tu sedím opravdu prečím a hádám se kvuli tomu z přítelem. a není to o tom že to jsou tchánovci i po mé mámce jsem vystartovala dost škaredě když spadle z kauče.