Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Barca12345 neřeš to, teď jsem to četla znova, zřejmě jsem to špatně pochopila. Omlouvám se ![]()
Ja nesouhlasim s tim, ze aspon spadne a zapamatuje si. Takhle male dite si zapamatuje velke kulove.
Pokud jim ji nechces nechavat, nenechavej. Je to tvoje dite a oni by meli repsektovat tvoje prani. Pokud se necitis, mas plne pravo jim dite nesverovat. Prece jenom je to to nejcennejsi co mame, ze?
@misutka píše:
Píšeš, jestli zakladatelce vadí, že tchánovci nestojí její dceři za zadkem, nebo ji nenechají třeba samotnou u bazénu..
Ne, bylo to mysleno tak, ze si ma uvedomit, jestli ji opravdu ohrozuji, nebo je precitlivela - tudiz - jestli ji jen nekde nechaji na zidli nebo na gauci nebo u bazenu… ![]()
@misutka píše:
@Barca12345 neřeš to, teď jsem to četla znova, zřejmě jsem to špatně pochopila. Omlouvám se
@Loki01 píše:
Ja nesouhlasim s tim, ze aspon spadne a zapamatuje si. Takhle male dite si zapamatuje velke kulove.
no možná si nezapamatuje že tam nemá lézt ale naučí se padat a to je důležité. Vím ze skušeností s dcerou padá pořád ale dává si bacha je opatrná a když spadne tak se tolik nepomlátí jak kdybych jí věčně stála za prdelí
@Barca12345 píše:
Ne, bylo to mysleno tak, ze si ma uvedomit, jestli ji opravdu ohrozuji, nebo je precitlivela - tudiz - jestli ji jen nekde nechaji na zidli nebo na gauci nebo u bazenu…
Už mi to došlo, sice slunka dnes moc nebylo, hold mám pomalejší myšlení ![]()
@horakyne píše:
no možná si nezapamatuje že tam nemá lézt ale naučí se padat a to je důležité. Vím ze skušeností s dcerou padá pořád ale dává si bacha je opatrná a když spadne tak se tolik nepomlátí jak kdybych jí věčně stála za prdelí
Ale o to prece nejde. Jde o to, ze ja tam vubec nebudu a nebude na mne abych rozhodla co jeste ano a co uz ne.
@Barca12345 píše:
Ne, bylo to mysleno tak, ze si ma uvedomit, jestli ji opravdu ohrozuji, nebo je precitlivela - tudiz - jestli ji jen nekde nechaji na zidli nebo na gauci nebo u bazenu…
v minule diskuzi to zakladatelka psala ze tchyne nechala malou u bazenu samotnou ![]()
@burgundy píše:
v minule diskuzi to zakladatelka psala ze tchyne nechala malou u bazenu samotnou
No joooo, ale kdyz je anonym, tak kdo to ma vedet… ![]()
@burgundy píše:
v minule diskuzi to zakladatelka psala ze tchyne nechala malou u bazenu samotnou
to jses neák spletla né to jsem určitě nepsala já
@burgundy píše:
no v tom případě by malou neviděla bez mého dozoru a partner by si mohl škubnout s nohou nevěřila bych jim ![]()
@horakyne píše:
no v tom případě by malou neviděla bez mého dozoru a partner by si mohl škubnout s nohou nevěřila bych jim
@Barca12345 píše:
No joooo, ale kdyz je anonym, tak kdo to ma vedet…
ale to opravdu nejsem já co psala o tom bazénu nevím proč bych měla bejt jako
Dobrý večer,
Chtěla bych se svěřit a zároveň zjistit, zdali se nektera maminka potýkala s podobným problémem jako ja..a nebo jsem jediný blázen..jde o to, ze uz v těhotenství se u me objevil strašný strach o dite, mala je z ivf, ale myslim, ze to s tim úplně nesouvisí..porod byl náročný, sestinedeli také a můj strach to jen prohloubilo..myslela jsem, ze jak poroste, bude lépe..opak je pravdou..je mi hur a hur..mala ve svých 16,5 nechodí a ja za tim hledám stále nějaký problém..bude postižena? nemocna? Trpět nějakým syndromem..stále něco hledám na netu a jsem úplně šílena strachy..cítím, ze to je příliš..uzira me to..je mi zle i fyzicky…mate nektera podobnou zkušenost? Jak jste to zvládly a zvládly jste to samy? Děkuji
@Barca12345 Souhlasím, nicméně mám 15 měsíční dceru a na židli opravdu lézt nebecham. Snažím se ji všechna rizika, která by ji mohla hrozit vysvětlit. Je dost chápavá a opravdu si už sama pamatuje, že některé věci ještě sama nesmí. Např. když jsem vydávala talíř z mikrovlnky, tak byl dost horký a tak ji říkám: Hajs! Pálí. A ona si to od té doby pamatuje. Kdykoliv jdeme něco dávat do mikrovlnky, tak říká: Hajs! Takže asi tak. Je to o přístupu. Dělám s ní vše. Umí zapnout pračku i myčku. Naštěstí máme na všem zámky, takže sama bez mého vědomí nic nezapne, ale ví, jak na to. Myslím, že je to ve výchově dost důležité. Aby dítě vedelo kde jsou mantinely, ale zároveň nebylo odstrkovano od domácích prací.
@suzanette moje starsi dcera zacla chodit v 18 mesicich, coz je prej hprni hranice, takze mate dost casu
pokud leze po ctyrech a stoupa si u nabytku, tak to bude v pohode. A az se rozbeha a parkrat se nekde prizabije, zvyknes si a budes se bat min ![]()