Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
bože… už v životě bych s ní ani nepromluvila
to mě normálně nadzvedlo ze židle
![]()
Zakladatelko odejdi, budeš mít pro sebe přítele i pro miminko určitě jinde klidné prostředí kde vám bude dobře ![]()
Ahoj,
možná to nemyslela tak zle, ale i tak by mi to neskutečně ublížilo a hodně bych s ní omezila komunikaci. A určitě bych se odstěhovala někam jinam. Tvoje máma je dospělá, takže si poradí i bez vás.
Zkuste to prodat ten mobilhaim a běžtě pryč…mysly na kluka co se má narodit..budeš potřebovat klid na malýho a ne aby tě máma stresovala, ono jí to časem dojde tedy doufám, jak se chová…držím moc palce at je vše lepší
@werunkaw123 píše:
bože… už v životě bych s ní ani nepromluvila
to mě normálně nadzvedlo ze židle
![]()
![]()
Zakladatelko odejdi, budeš mít pro sebe přítele i pro miminko určitě jinde klidné prostředí kde vám bude dobře
souhlasím ![]()
Pokud máš možnost odstěhovat se, udělej to.. Já už bych se jí nemohla podívat do očí, i kdybych se jí snažila sebevíc odpustit.
Je to divny, hodne smutny, ale asi bych neodsuzovala nikoho,
kazdy svoji bolest proziva jinak, nekdo place, nekdo je nastvany na toho, kteremu se dari dobre…
ty cekas druhe ditko? a sestra prvni? mozna v tom je zakopany pes, ze maminka ma vnitrni vztek, ze tobe se dari i druhe a tvoji sestre ani to prvni se nepodarilo…
psychologove to nejak nazyvaji, ze nejdrive prijde smutek, potom vztek nebo zavist, kdyz nekdo v blizkem okoli ma stesti…
asi bych si s mamkou promluvila…
mama je jenom jedna, i kdyz se v nasich ocich chova prastene nebo zle…
Ahoj holky tak odstehováno, ale cítím se jako ten nejvetší zmetek na celém světe, že jsem jí tam nechala samotnou.
Zakladatelka
@Anonymní píše:
Ahoj holky tak odstehováno, ale cítím se jako ten nejvetší zmetek na celém světe, že jsem jí tam nechala samotnou.Zakladatelka
To se casem uklidni, vzdyt zajet za ni muzes vzdycky. Nikde neni psano, ze s ni musis bydlet. Bylo to pro tebe asi tezky, ale jsi dobra ![]()
@Anonymní píše:
Ahoj holky tak odstehováno, ale cítím se jako ten nejvetší zmetek na celém světe, že jsem jí tam nechala samotnou.Zakladatelka
jako nej zmetek by se měla cítit tvoje máma..
hlavně za ní nechoď na nedoprošuj se..to ona si musí domyslet co udělala..držim palce ať to dobře zvládáte ![]()
Na radu je tu hrozně málo informací, ale vztah k matce by to u mě asi hodně nabouralo a přítele bych poslechla. nevím, jak jinak máte svojí životní situaci, ale ohledně mamky si starosti nedělej, má přece víc dětí, může se starat zase někdo jiný. ona je nějak nemocná, že potřebuje péči?
@Granda píše:
Na radu je tu hrozně málo informací, ale vztah k matce by to u mě asi hodně nabouralo a přítele bych poslechla. nevím, jak jinak máte svojí životní situaci, ale ohledně mamky si starosti nedělej, má přece víc dětí, může se starat zase někdo jiný. ona je nějak nemocná, že potřebuje péči?
Nene není nemocná jen je sama nemá manžela, táta nám umřel před 12lety. A přítele nemá.
@Anonymní píše:
sice píšu pozdě…ale klid..vždy je někdo kdo se odstěhuje z rodného domů jako poslední..jistě někdy zůstanou mladý u rodičů, ale těch je aspoň v okolí minimum..spíš se vždy postaví velký dům aby se tam pak všichni vešli a nakonec to dopadne tak že na domě zůstanou jen rodiče a dětí se postupně odstěhují a určo kvůli tomu nemusí mít nikdo vyčitky.. ![]()
Holky, dneska uz mi bouchly saze a jdu si sem pro radu. Mam chlapa, jsme spolu patej rok a bydlime spolu. Deti nemame. Driv jsme bydleli u jeho mamky, ted bydlime v garsonce. Coz je docasny, jenze nevim, jak dlouho bude trvat, nez on sam se k necemu dokope.
K problemu - on byl zvyklej od maminky na tezkej servis, nesnesla, kdyz bylo na lince pouzity nadobi, chce porad poradek. Coz by bylo spis ke cti, ale me toci, ze on to vyzaduje hlavne po mne, sam neni schopen. Uklidi tak 1× - 2× za dva mesice, neodpusti si k tomu samozrejme blby kecy jako na co ma zenskou a tak. Coz mozna mysli ze srandy, ale uz toho mam dost. Dneska se rozcilil kvuli tomu, ze nesly dovrit dvere od skrine (jdou spatne, protoze to tam nejak nesedi ci co), zbuzeroval me, ze si mam svoje veci rovnat tak, aby to slo dovirat (ja mam svoje veci ve skrini srovnany do kominku, takze tim to nebylo - potreboval si vylejt vztek). Ac sam ma bordel ve skrini jako blazen, uz mu to odmitam rovnat, protoze to nema smysl. Je toho mezi nama vic, vzdycky je par dni v pohode a pak je nabrucenej, ackoli nema duvod. Takze mu chci dat lekci a proste se odstehovat sama. Mam uz toho dost. Nechci se rozchazet, ale dat mu nuz na krk, aby vedel, ze takhle se ke me chovat nebude. Podotykam, ze normalni rozmluva nikam nevedla, a ze jich bylo.
Na co bych se chtela zeptat - mam praci, doba urcita na 2 roky. Plat 18 000,– + 2000,– stravenky. Pocitam, ze bych si nasla pronajem idealne 2+kk, mozna 2+1. Do garsony uz nechci, fakt je to mrnavy a ja uz mam skoro klaustrofobii. Ceny najmu se tady u nas pohybuji cca kolem 7-9 000. Muj dotaz zni: sly byste do toho samy? Da se to utahnout? Nemam moc vysoky zivotni naklady, mam malickyho psa, zradlo je celkem zanedbatelna polozka (kupuju 3kg pytel za 500,– tak asi za dva mesice). Nikdy jsem sama nebydlela, tak si nedokazu vubec predstavit, jestli jsem schopna to sama utahnout. Pokud by to neslo, mohla bych jit k rodicum, ale primarne chci zustat ve meste, kde mam i praci, protoze s dojizdenim by to bylo slozitejsi + samozrejme penize navic. Ale jit kam v pripade krajni nouze mam.
Dekuju za vsechny odpovedi, inko proto, ze zminuju citlive udaje - plat.