Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Zkušenost nemám, ale ještě skoro tříleté dítě celkem často zvedám. Už jen to, že ho vyndávám z vany, prostě dceru občas musím zvedat. Záleží jestli budeš mít aspon na první týdny někoho k ruce a nebo to prostě nějak zvládnete. Ale při zvedání dítěte si myslím, že oblast prsou je dost namáhaná.
@novina píše:
Zkušenost nemám, ale ještě skoro tříleté dítě celkem často zvedám. Už jen to, že ho vyndávám z vany, prostě dceru občas musím zvedat. Záleží jestli budeš mít aspon na první týdny někoho k ruce a nebo to prostě nějak zvládnete. Ale při zvedání dítěte si myslím, že oblast prsou je dost namáhaná.
Tak po ruce budu mit manzela ten rikal ze mi pomuze v praci nebiva cely dny tak tech par hodin co nebude doma proste mala bude chodt po svych par tydnu to prezijem snad
a pak bude vse v pooradku!
Nejlepe po poslednim diteti, takze jestli jeste planujes dalsi, tak az po nem. A podle me - nejlepe nikdy, ale tak otazka neznela.
Mě by spíše zajímalo, kdo byl na plastice-ne zvětšení, ale zmenšení a úprava.....tak zda byla bolest snesitelná. Stále nad tímto zákrokem uvažuji-prsa veliká a když sedím, tak visí až k pupíku. A doslova překáží.
Už vím kam bych šla, kolik by to stálo, ale bojím se bolesti, tu špatně zvládám. To je to, proč zatím nepadlo konečné rozhodnutí. Tak by mě pomohlo, kdyby tu někdo byl a napsal, že se to dá vydržet, že to není tak hrozný, jak se všude říká.
Ja otehotnela 4 mesice po augmentaci a vse bylo a je v poradku, takze bych urcite necekala az na posledni dite. Chapu, tohle neni zakladatelky problem. Nicmene mladsi dceri byly 2 a 3/4 roku, kdyz jsem podstoupila zakrok. Byla chapava
, stacilo ji rict, ze ma mami bebi, ale do autosedacky jsem ji pomahat musela, par tydnu to bolelo, ale to je spis diskomfort nez ze by sis mohla skutecne ublizit. L.
@Lindusa píše:
Ja otehotnela 4 mesice po augmentaci a vse bylo a je v poradku, takze bych urcite necekala az na posledni dite. Chapu, tohle neni zakladatelky problem. Nicmene mladsi dceri byly 2 a 3/4 roku, kdyz jsem podstoupila zakrok. Byla chapava, stacilo ji rict, ze ma mami bebi, ale do autosedacky jsem ji pomahat musela, par tydnu to bolelo, ale to je spis diskomfort nez ze by sis mohla skutecne ublizit. L.
Bolí to dost? vím že horší jak porodd to nebude ale i tak
už se nemužu dočkat ale mužu jít až pristi rok ted je jeste dcera mala a tahat ji musim
Nejhorsi je par prvnich dnu, tak 3 - 4, to jsem byla rada za prasky proti bolesti. Sice jsem brala asi 1/4 toho, co mi doktor predepsal, ale byla jsem rada, ze je mam. V CR se radi hrozne pomala rekonvalescence, tady v US mas hned zacit zvedat ruce co nejvys druhy den, pekne protahovat, vse podle moznosti, jit trochu pres bolest. Po 8 dnech jsem sla uz do prace (pracuju v salonu, manikury, pedikury, takze celkem manualni prace), po trech tydnech uz jsem sla do fitka. Nejhorsi jsou takove male veci jako zapnout si knoflik na riflich, pretahnout si triko pres hlavu, splachnuti zachodu, otoceni vodovodnim kohoutkem. To se totiz nepripravis na zadnou bolest a ono ti to div nepodsekne kolena
. Take mi moc bolela zada ze spani na zadech. Jakmile se Ti podari spat jinak, tak uz mas vyhrano. L.
@Anonymní píše:
Mě by spíše zajímalo, kdo byl na plastice-ne zvětšení, ale zmenšení a úprava.....tak zda byla bolest snesitelná. Stále nad tímto zákrokem uvažuji-prsa veliká a když sedím, tak visí až k pupíku. A doslova překáží.
Už vím kam bych šla, kolik by to stálo, ale bojím se bolesti, tu špatně zvládám. To je to, proč zatím nepadlo konečné rozhodnutí. Tak by mě pomohlo, kdyby tu někdo byl a napsal, že se to dá vydržet, že to není tak hrozný, jak se všude říká.
Tak tuhle operaci mám za sebou a upřímně říkám, že kdybych věděla, co mě čeká, tak bych na ní šla o 10 let dřív
Bolest těsně po operaci naprosto žádná, spíš velká úleva. Pár týdnů jsem se trochu hlídala, jinak jsem fungovala normálně. Rok si ty prsa „sedají“ a to je trochu cítit, občas mě v nich píchlo, ale nic co by se nedalo vydržet. Život mi to ale změnilo neskutečně. Cítím se konečně jako normální člověk, nic mi nepřekáží, nic mě nebolí, nemám žádný psychický problémy a i když mi zůstaly trochu jizvy, tak to za to rozhodně stálo ![]()
@Anonymní píše:
Tak tuhle operaci mám za sebou a upřímně říkám, že kdybych věděla, co mě čeká, tak bych na ní šla o 10 let dřívBolest těsně po operaci naprosto žádná, spíš velká úleva. Pár týdnů jsem se trochu hlídala, jinak jsem fungovala normálně. Rok si ty prsa „sedají“ a to je trochu cítit, občas mě v nich píchlo, ale nic co by se nedalo vydržet. Život mi to ale změnilo neskutečně. Cítím se konečně jako normální člověk, nic mi nepřekáží, nic mě nebolí, nemám žádný psychický problémy a i když mi zůstaly trochu jizvy, tak to za to rozhodně stálo
A jsou hezka?
To je totiz moje jedine dilema, mam hodne velka prsa, ale jsou pekna.. Vsude, kde prohlizim fotky, tak jsou ty prsa po plastice fakt nehezka. A to teda fakt nechci. ![]()
A2
Ahoj,
já byla na plastice letos v březnu. Na metříku vidíš, kolik bylo mým dětem. ![]()
Pomáhaly babičky a manžel. Těch pár dní se dá zvládnout.
Zvedat dítě nesmíš prvních 14 dní. Potom už sem tam - z vany, do židličky, do postýlky.. můžeš. ![]()
Spíš se radí minimálně rok po skončení kojení. Ale já to ošidila a šla jsem po 3 měsících. ![]()
@Anonymní píše:
Tak tuhle operaci mám za sebou a upřímně říkám, že kdybych věděla, co mě čeká, tak bych na ní šla o 10 let dřívBolest těsně po operaci naprosto žádná, spíš velká úleva. Pár týdnů jsem se trochu hlídala, jinak jsem fungovala normálně. Rok si ty prsa „sedají“ a to je trochu cítit, občas mě v nich píchlo, ale nic co by se nedalo vydržet. Život mi to ale změnilo neskutečně. Cítím se konečně jako normální člověk, nic mi nepřekáží, nic mě nebolí, nemám žádný psychický problémy a i když mi zůstaly trochu jizvy, tak to za to rozhodně stálo
Díky, díky, díky…to jsem potřebovala slyšet.
Mě ani nejde o to, že bych měla psychický problémy, že bych se nevyrovnala s tím, jaká mám prsa. Mě se jedná o to, že mě překáží, jsou neforemný, do podprsenky je soukám. A nejhorší jsou plavky. Skoro žádné nesedí a ve všech prsa padají dolů. A ráda bych nosila třeba halenky přestřižené pod prsama-ale to nejde, přestřižení mě vede přes prsa, protože i s pěknou drahou podprsenkou padají dolů. Koupím Triumph za tisícovku, první měsíc prsa relativně udrží, potom už ne. A kupovat si každý měsíc novou podprsenku, abych se cítila dobře, to je luxus.
@Anonymní píše:
A jsou hezka?To je totiz moje jedine dilema, mam hodne velka prsa, ale jsou pekna.. Vsude, kde prohlizim fotky, tak jsou ty prsa po plastice fakt nehezka. A to teda fakt nechci.
A2
Při zmenšení vychází dr. z původního tvaru, takže je mám stejný jenom menší. Taky hodně záleží na tom, kde budou jizvy, jestli jenom pod prsama nebo i k bradavce. Nejlepší budeš mít, když si dojdeš na konzultaci k dr. pro kterýho ses rozhodla. Prohlídne tě, řekne ti co a jak a ty se pak můžeš rozhodnout, za to nic nedáš. Já si říkala že lepší 3 s jizvama než 6 u kolen ![]()
@Anonymní píše:
Díky, díky, díky…to jsem potřebovala slyšet.
Mě ani nejde o to, že bych měla psychický problémy, že bych se nevyrovnala s tím, jaká mám prsa. Mě se jedná o to, že mě překáží, jsou neforemný, do podprsenky je soukám. A nejhorší jsou plavky. Skoro žádné nesedí a ve všech prsa padají dolů. A ráda bych nosila třeba halenky přestřižené pod prsama-ale to nejde, přestřižení mě vede přes prsa, protože i s pěknou drahou podprsenkou padají dolů. Koupím Triumph za tisícovku, první měsíc prsa relativně udrží, potom už ne. A kupovat si každý měsíc novou podprsenku, abych se cítila dobře, to je luxus.
Mě šlo hlavně o kvalitu života nebo jak bych to napsala. Jsem hodně štíhlá a prsa byly fakt veliký a tvar taky nic moc takže kromě problémů co popisuješ jsem z toho měla mindrák jako prase a popravdě okolí mi moc nepřidávalo, takže mě plastika moc pomohla.
Ahoj holky co mate plastiku prsou
Mám 7 mesicni dcerku a chci jit na zvetseni prsou vim ale že nebudu moct zhruba mesic zvedat nic tezkeho
myslite ze za rok už budu moct jít kdyz male bude rok a pul? mate nekdo zkusenosti?