Máte v obchodě zásilkovnu?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
21593
17.10.19 15:16
@Bubla Bůčková píše:
Mme spíš zarazí, když tu jdu do malého zverimexu a něco hledám a paní si v klidu telefonuje a ani nepozdravi a u pokladny jen řekne :vydrž prosím tě, já už musím. 150 korun to bude, chcete na to doklad?.No a pak jsme tam s Maruskou…

LOL, to mi pripomina, jak jsem tuhle byla v takovym nobl obchudku s detskym obleceni v OC. Obchudek maly, ceny vysoke, jedna prodavacka staci na cely obchod.

To, ze prodavacka sedi za pultem a nonstop smskuje ci vyvolava s nejakou kamoskou, to bych neresila, vidim to stejne i v jinych obchodech. Ale tahle si u toho „nenapadne“ za pultem holila nohy. Myslela si asi, ze to neni videt, bylo. Pohled to byl pro bohy. Zakaznika si nevsimala, v klidu si holila hnaty a s kamoskou na mobilu resila dulezite problemy. Kdyby to videl majitel, letela by asi na hodinu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10141
17.10.19 15:23
@warita píše:
Ale tahle si u toho „nenapadne“ za pultem holila nohy. Myslela si asi, ze to neni videt, bylo.
:lol: :lol: :lol:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10244
17.10.19 15:27

Ahoj,
nevím, zda to ještě platí, ale kdysi jsem zjišťoval podmínky pro jednoho klienty, kterému jsme hledali nové distribuční cesty.
Bylo to tak, že výdejna dostává odměnu za vydaný kus, ale tu odměnu dostává provozovatel (majitel) obchodu, což je v drtivé většině někdo jiný, než kdo vám to vydává. Majitelé pak často žádnou odměnu za ten úkon nedají zaměstnanci (prodavači). I pro ten obchod se jedná o odměnu typicky kolem dvaceti korun za vydaný kus.
Naopak, hodně často mají prodavači odměnu za tržby. Jenže toto se jim do tržeb nepočítá.
Zda se podmínky za ty dva roky nějak zásadně změnily nevím, dál jsem již neřešil a ditribuci si klient zvolil jinou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
17.10.19 15:29
@warita píše:
Ja myslim, ze jsi na to kapla.

Nejsem si 100% jista, zda za to nedostavaji nejaky maly peniz od zasilkovny, ale vim, ze primarne to je o prilakani klientely do sveho obchodu, ktera snad koupi i neco jineho, kdyz uz tam je. Coz ja tedy casto delam. Rada si nechavam dorucit do prodejny zdrave vyzivy a kdyz uz tam jsme, vetsinou dceri koupim nejakou drobnost na zub: tycinku, 100% bio dzus, nebo neco v tom duchu.

Jsem za tu zasilkovnu fakt vdecna. Takze jsem majitelce zdrave vyzivy pochvalila, ze tu sluzbu nabizi a ze jsem opravdu rada, ze tam je. Pani viditelne pookrala a sverila se mi, ze uz casto premysli nad tim to zrusit, protoze vetsina lidi si te sluzby nevazi, vrazi tam, arogantne ji nadiktuje cislo zasilky, popadne balik a bez jedineho slova diku zase odkraci. Ona ta sluzba je takovy nadramec pro ni a ze ona to delat nemusi, ze vetsina lidi si prijde jenom pro ten balik, nic jineho nekoupi a pro ni to je primarne zajimave kvuli prilakani klientu do prodejny a kdyz nedostane ani dekuju, tak ji to pekne stve. A ze je to opruz, protoze ty baliky zabiraji strasne moc mista a je s tim extra prace a vysledek mizerny.

Takže to vlastně bere jako charitu a reklamu a myslí si, tak jako ty, že má zákazník morální povinnost u ní nakoupit. :think: Jo, to by asi odpovídalo. Blbý je jen to, že už za tu přepravu jednou zaplatil. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4155
17.10.19 15:50

U nás byla zásilkovna v prodejně se sportovním zbožím. Obsluha když viděla, že jdu jen pro balík, tak kyselej ksicht, nechávali člověka čekat a obsloužili třeba pět zákazníků, kteří nakupovali zboží, nebo třeba nechávali čekat po zaplacení balíčku než ho donesli. Teď už tam zásilkovna není. Nově je pobočka zásilkovny v jedné provozovně, kde čistí auta od motoru až po lak. Tam vždy příjemní a ochotní. Doufám, že tam to vydrží, dost ji využívám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21593
17.10.19 15:53
@Bábrdl píše:
Takže to vlastně bere jako charitu a reklamu a myslí si, tak jako ty, že má zákazník morální povinnost u ní nakoupit. :think: Jo, to by asi odpovídalo. Blbý je jen to, že už za tu přepravu jednou zaplatil. :think:

nepochopila si. Ji vadi ta arogance nekterych lidi, ze vrazi dovnitr, vysteknou na ni cislo zasilky, nereknou ani dobry den, ani dekuju, ani nashledanou a jeste jdou podrazdeni, ze ji vydej balicku dlouho trva.

A pro ni to je v podstate ztratova zalezitost, kdyz si zakaznik neco k tomu jeste neprikoupi. Proc by si mela pridelavat extra praci, ktera pro ni neni rentabilni, kdyz nemusi? Ja ji trochu chapu.

Ale uz tam ta zasilkovna je docela dlouhou dobu, tak snad tu sluzbu povede dal, je to pohodlne narozdil od posty, kde si clovek pocka 30min.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
17.10.19 15:58
@Bábrdl píše:
Pracujete někdo v obchodě, kde je zásilkovna? :think: Všimla jsem si, že ať přijdu kamkoliv vyzvednout zásilku, tváří se prodavači většinou jako „kyselá pudel“. Čím to je? Zásilkovnu jim tam přeci nepřidělil národní výbor. Majitel si o ni zažádal. Tak proč jsou tak zpruzení? :think:

V obchode nepracuji, ale jeden obchod u nas ma sluzbu zasilkovny a jiny PPL. Mame tady i postu.
Je to fajn, kdyz si clovek muze vybrat. A bydlim na velke vesnici. Protivni nejsou.
Minule byla pani nestastna, ze se jim kousnul terminal. Poprve u nas za pet let bankomat nepracoval a ja nemela zadnou hotovost. A bylo 10 minut pred zavirackou, presto byla mila.
Po restartovani to nastesti slo. Ale celkove nemam problem. V cervnu jsem mela u nas v pekarne po 5h. rano platit kolem 140,– a ja mela u sebe litr. Teprve otevrela, takze na vraceni nic. Ja navic spechala. Normalne jsem odesla. A odpoledne jsem dojela zaplatit. Vse je o lidech a o dobre vuli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27633
17.10.19 16:01
@warita píše:
LOL, to mi pripomina, jak jsem tuhle byla v takovym nobl obchudku s detskym obleceni v OC. Obchudek maly, ceny vysoke, jedna prodavacka staci na cely obchod.To, ze prodavacka sedi za pultem a nonstop smskuje ci vyvolava s nejakou kamoskou, to bych neresila, vidim to stejne i v jinych obchodech. Ale tahle si u toho „nenapadne“ za pultem holila nohy. Myslela si asi, ze to neni videt, bylo. Pohled to byl pro bohy. Zakaznika si nevsimala, v klidu si holila hnaty a s kamoskou na mobilu resila dulezite problemy. Kdyby to videl majitel, letela by asi na hodinu.

jsem se málem počůrala smíchy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
338
17.10.19 16:44

@Bábrdl
My máme v našem obchodě Zásilkovnu, ale mě to baví (hrabat se v balikach)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3157
17.10.19 17:41

Byla jsem v zásilkovně v obchodech Alpine pro (sportovní oblečení mám), TianDe (fakt si něco takového nebudu kupovat), v obchodě s jízdními koly (kolo mám a doplňky k němu nepotřebuji) a v obchodě se značkovými hadry (vůbec se mi nelíbily). Nikdy jsem si nic nekoupila a ani to neplánuji. Nevidím důvod kupovat si něco co nevyužiji za placenou službu. Také nedávám poštačce dyško za rekomando, když jich má 60 za den a dostane stejné peníze i za 5 (a práce to přidělá dost :D). Ale vždy jsem pozdravila a poděkovala. Nikdy jsem s žádnou prodavačkou neměla problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.10.19 17:45
@Premek_Orac píše:
Ahoj,
nevím, zda to ještě platí, ale kdysi jsem zjišťoval podmínky pro jednoho klienty, kterému jsme hledali nové distribuční cesty.
Bylo to tak, že výdejna dostává odměnu za vydaný kus, ale tu odměnu dostává provozovatel (majitel) obchodu, což je v drtivé většině někdo jiný, než kdo vám to vydává. Majitelé pak často žádnou odměnu za ten úkon nedají zaměstnanci (prodavači). I pro ten obchod se jedná o odměnu typicky kolem dvaceti korun za vydaný kus.
Naopak, hodně často mají prodavači odměnu za tržby. Jenže toto se jim do tržeb nepočítá.
Zda se podmínky za ty dva roky nějak zásadně změnily nevím, dál jsem již neřešil a ditribuci si klient zvolil jinou.

20 korun za kus? to hodně uber :-)

máme jí v obchodě, já jsem milá, přítel je z některých lidí někdy už neštastný :-)

ono to opravdu za ten měsíc moc nedá, takže chápu, že prodavačka zaměstnanec z toho nic nemá, ale tak snad je placená za práci a ne vysedávání :mrgreen:
beru to tak, že k nám v průměru přijde cca 20-30 lidí za den kvuli obchodu a dalších cca 10 pro zásilku, takže nás to fakt neobtěžuje…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
17.10.19 19:12
@Bábrdl píše:
Pracujete někdo v obchodě, kde je zásilkovna? :think: Všimla jsem si, že ať přijdu kamkoliv vyzvednout zásilku, tváří se prodavači většinou jako „kyselá pudel“. Čím to je? Zásilkovnu jim tam přeci nepřidělil národní výbor. Majitel si o ni zažádal. Tak proč jsou tak zpruzení? :think:

My nemáme přímo zásilkovnu, máme balíčky jiného dopravce. Majitel si o to nezažádal, bylo nám to nabídnuto přímo řidičem. Že ve městě nikde nemají a k nám vozí naše balíky každý den, a že to budou tak tři balíčky denně. Tak jsme do toho Teda šli… Ze tří balíčků je třicet, peníze nula nula houno, akorát papírování. A pak když řidič nedoveze balíček, tak jdou lidi nadávat mě. Takže po,, zkoušce " jsme to ukončili a ejhle : tříměsíční výpověď. Takže se teď taky tvářím jako kyselá pudel, protože mě to nebaví, litáš kolem toho celý den a nemáš čas na práci kterou potřebuješ ve svém obchodě… Ano, jsem zpruzená a majitel taky, protože všude máme blbé balíky. A hlavně jsem zpruzená z lidí co přijdou na mě řvát že se jim někde vytratil jejich balík…

• Citovat
  • Upravit
38
19.10.19 12:20
@Anonymní píše:
Je to práce navíc, za kterou nejsou příplatky. Uvedu příklad- pracovala jsem na prodejně, kde během roku přibyl terminál na dobíjeni kreditu, možnost výběru hotovosti na pokladně (caschback), věrnostní karty, body a dárky za body. Prostě za původní plat prodavače člověk najednou dělá x dalších věcí, za které nemá ani korunu navíc, zdržují a jsou s mimi problémy, více papírování.

Neni to tak. Mame s manželem obchod, kde zasilkovna je. Načteni velke krabice plné baliku trva jen chvilku, baliky jsou rozděleny do sektorů, takže se to da opravdu rychle najit. Vyučtovani chodi jednou týdně. Papirovani s tim neni žádné. A naše prodavačky jsou usměvavé balík nebalik. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
38
19.10.19 12:22

Pravda je, že před Vanocema je to katastrofa, to se musi odebirani baliku pozastavit, pak to neni kam dávat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21593
19.10.19 13:37

Hmm, ja teda zkusenost mam, ze se tvari kysele, zazila jsem to ve vice nez jedne zasilkovny. Nicmene, ja to neresim. Pokud na mne vyslovene neni neprijemna prodavacka, tak nejake kysele grimasy mi muzou byt jedno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat