Matematika ze života

Napsat příspěvek
Velikost písma:
122
25.1.26 13:19
@Ashen píše: Více

Tohle vůbec nechápu - jaký by to mělo smysl? Prostě každý pošlete půlku a je to. Nikdo nic neposílá nikomu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
122
25.1.26 13:20
@j.a.n.i1 píše: Více

Tipuju že za chvíli zjistí, že elektrinu musel přepsat na ni, bo tam má dluhy. Proč by to jinak dělal, když ji stejně platí napůl?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25218
25.1.26 13:21
@Anonymní píše: Více

Však v pohodě. To je jen o tom, jak si to ti dva nastaví. Já vydělávám málo (zkrácený úvazek), protože se starám o věci okolo dětí, manžel táhne většinu za všechny. Byla jsem na RD s malým příjmem - on chápal, že musí být ten, kdo se o nás postará… atd atd. Máme každý svůj účet, ale peníze společné. Já dala do společného svoje úspory, on na můj účet svoje… Co je vlastně spravedlivé? Děti jsou NAŠE, ale mně se snížil příjem, když jsem s nima byla doma. Ale tohle někteří chlapi silně nehcápou.
Nenajdeš stejné povahy a stejné rozložení. Ale když je to extra nespravedlivé, je to špatně.

Příspěvek upraven 25.01.26 v 13:27

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25218
25.1.26 13:24
Řekněte si, že chcete koupit napůl 1 kg cukru. Stojí 20 Kč. Polovina z toho je 10 Kč.

Sedněte si a dej peníze jemu = cukr může koupit on.

Dá peníze on tobě = cukr koupíš ty.

Dáš peníze ty jemu a on tobě zpátky = ty máš 10 Kč, on má 10 Kč = ani jeden nemůže koupit cukr.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8687
25.1.26 13:32
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: No ty vo. e, to je úlet
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
505
25.1.26 13:35

Jenže on nevyjde od výplaty k výplatě, takže potřebuje, aby ona zaplatila celou elektřinu a ještě mu dál posílala tu původní platbu „na elektřinu“, ze které teď on bude pokrývat své běžné výdaje, než přijde další výplata…já bych už balila kufry, a je celkem jedno jestli jeho nebo moje (nevím, na koho je psaný byt). Vzájemná finanční podpora partnerů je jedna věc, ale to by muselo být úplně jinak komunikované a hlavně, pokud nemáte žádné jiné závazky, tak by mě to dost odradilo mít finančně negramotneho a nezodpovedneho chlapa, který nevyjde s výplatou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10915
25.1.26 13:40
@Pauznuto píše: Více

2 moznosti. Bud je tak blby, nebo mysli, ze jsem blba ja. Ani jedno by se mi nelibilo, takze by sel :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76111
25.1.26 14:05

Můžete to udělat ještě jinak.
Najdi si jiné bydlení a neposílej mu nic. Už nikdy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32218
25.1.26 14:49

@Ashen Protože tam nemá ty peníze, aby se mu strhly. Nakonec zjistíš, že tu elektřinu celou dobu neplatil. Nebo ne tak, jak měl. Teď, když ti na ní nedá vůbec nic, tak je to na tobě a ty si za platbu zodpovědná. Nevím, k čemu ti je takovej chlap, kterej se snaží tě oblbnout a obrat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76111
25.1.26 15:40
@dasadada píše: Více

Ale i tak ten předchozí dluh půjde za ním.
Terno pro rodinu, tenhleten chlap. :roll:

Příspěvek upraven 25.01.26 v 15:44

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76111
25.1.26 15:44
@Aries6 píše: Více
:potlesk: :potlesk:
Miluju tyhle názorné, logické příklady. :palec:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1165
25.1.26 16:05

A jak je na tom všeobecně s inteligencí? Setkala jsem se s téměř podobným problémem. Nakonec fakt pomohlo až nakreslení (a to na několik způsobů, s postavičkama, rozkreslenýma penízkama, no jako síla). Ještě byl ukřivděný, když konečně po nekonečné době pochopil, prej jsem z něj udělala blbce, normálně se ještě nafoukl :mrgreen: S takto mentálně slabým jedincem nemá smysl být, to budou pořád nějaké problémy, se vším. Tohle už je moc a není to k žití. Bych co nejrychleji snažila zbavit toho přepisu a rychle pryč. Samozřejmě je tu i ta možnost, že je vychcánek a něco na vás vědomě zkouší, jen jsem tím chtěla říct, že i takto nebystří lidé existují.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.1.26 08:34
@Anonymní píše: Více

Neboj, máme to v pořádku a neplánujeme se rozvést a brzy už zase snad bude druhá výplata do plusu :-)

• Citovat
  • Upravit
588
24.2.26 21:16

Já jsem účetní, několikrát jsem si přečetla tu jeho verzi a nechápu to. Vždyť když ty pošleš peníze jemu a on pak stejnou částku tobě, je to jak kdyby neposlal nikdo nic. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat