Mateřská
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
- Citovat
- Upravit
Ahoj maminky,
na stránce http://www.mpsv.cz/…s/clanek.asp?… je výše rodičovského příspěvku od 1.5.2004 a na adrese http://forms.mpsv.cz/sspforms/ si můžete stáhnout formáláře k podání žádosti o různé sociální dávky.
Též zde http://www.mpsv.cz/…s/clanek.asp?… naleznete informace o jednorázovém příspěvku ve výši 2000,– Kč, který by jste měly obdržet již tento měsíc (mě už to na účet dorazilo
)
Užívejte si dětiček, i když ty příspěvky nejsou zrovna sumy horentví, ale první krůčky, slova… vám práce nikdy nenahradí.
Krásný večer!!!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Byla jsem na mateřské před rokem. Výše mateřské je opravdu těch 419,– kč na den , a to na každý kalendářní den v měsíci. Takže když má měsíc 30 dní , tak dostanete 12570,– kč, když je dní 31, tak je to 12989,–
- Citovat
- Upravit
Ahojky
sestra si mi minule posteskla že sice má o 1000 víc na mateřské ale jako sociální případ je na tom pořád stejně protože jí o to zvýšení snížili automaticky dorovnání. Na sociálce jí to potvrdili když tam volala.
Takže je sice hezký že zvedli mateřskou ale BOHUŽEL se to nedotkne těch nejchudších lidí ![]()
Zase další populistický krok.
Slunečnice
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Milá anonimko ,
kde si přišla na to že mateřská je tak vysoká ,ne že by se mi to nelíbilo. Ale bohužel mateřská je asi 3500 . ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Kviky,
anonymka měla na mysli mateřskou, tj. první půlrok mateřské dovolené. Rodičovský příspěvek poté je opravdu těch 3573,–
Katka
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Lucko,
o rodicak se zada na socialce, kde patris, a to kdyz ti zkonci materska (28tydnu vdane a 37tydnu svobodne ci vicerodicky) nebo pred zkoncenim materske. Pozor, neprosvihni tento termin moc, davky se vyplaceji jenom 2 mesice zpetne. Budou ti chodit na ucet, pokud ho ve formulari uvedes. Nejlepe je zavolat na socialku, kde te prepoji na pani, ktera te bude mit na starosti a na vse se zeptat, poradi co a jak a taky jake papiry si mas sebou donest, aby se to dalo vyridit najednou.
Snad jsem ti alespon trochu poradila
Sulanek
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ihned jak vyjdeš z porodnice zajdi si na okr. úřad, ale dělají to i sociální úřady, a tam vypíšeš formulář, dostaneš rodičovský příspěvek další měsíc, a jednorázové porodné.Oni ti tam poradí, neboj .Jen sebou musíš vzít potvrzení o porodu a svůj i dítěte rodný list.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Hano zano čemu u toho nerozumíš napiš, naopak já bych byla spokojená, v roce kdy já byla na mateřské 1999 jsem musela pozastavit na tři měsíce činnost a dovedeš si představit, jaké to asi bylo . Dostávala jsem hned od počátku minimální rodič. přízpěvek a žádný jiný příjem, a od osmého měsíce těhotenství jsem si musela veškeré zdravotní a sociální pojištění platit sama.Platil to za mne manžel, protože jsem nemohla pracovat,tudíš příjem nula.Teď je to jednodušší zaplat pánbu se zákony zlepšily k lepšímu, ale mateřská zas a opět katastrofa jak vidím vláda moc nezměnila.Vždyť kdo nekojí, tak většinu toho dá do umělého mléka čajů a plen.Jen mě těší, že se pamprsky slevnily po těch letech dřív jich za tu cenu v jednom balení tolik nebylo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mateřská
Ahoj holky jsem tu nová, právě dnes jsem se registrovala. Mám takový dotaz, nevíte někdo jak to je já ukončila neschopenku od 1.- do 14.9.2011 a od 15.9.2011 jsem na mateřské.tak se chci zeptat jestli si myslím dobře že za 14 dní by mě měli poslat ještě peníze ze sociálky a od toho 15.9. by mě měla dojít taky mateřská což je taky zhruba 14 dní. Takže by mě měli dojít jak kdyby dvoje peníze.Myslím si to dobře? Jestli jo nevíte kdy to tak chodí ještě na účtě nemam peníze ani ze sociálky ani za tu mateřskou. Dík moc za radu. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Moništa píše:
Ahoj holky jsem tu nová, právě dnes jsem se registrovala. Mám takový dotaz, nevíte někdo jak to je já ukončila neschopenku od 1.- do 14.9.2011 a od 15.9.2011 jsem na mateřské.tak se chci zeptat jestli si myslím dobře že za 14 dní by mě měli poslat ještě peníze ze sociálky a od toho 15.9. by mě měla dojít taky mateřská což je taky zhruba 14 dní. Takže by mě měli dojít jak kdyby dvoje peníze.Myslím si to dobře? Jestli jo nevíte kdy to tak chodí ještě na účtě nemam peníze ani ze sociálky ani za tu mateřskou. Dík moc za radu.
Jestli si tedy na neschopence od 1.9. -14.9.2011, tak první tři dny jsi doma zadarmo a další dny tj. do 14.9. ti zaplatí zaměstnavatel. .
- Citovat
- Upravit
nepřihl.karinka píše:Moništa píše:Jestli si tedy na neschopence od 1.9. -14.9.2011, tak první tři dny jsi doma zadarmo a další dny tj. do 14.9. ti zaplatí zaměstnavatel. .
Ahoj holky jsem tu nová, právě dnes jsem se registrovala. Mám takový dotaz, nevíte někdo jak to je já ukončila neschopenku od 1.- do 14.9.2011 a od 15.9.2011 jsem na mateřské.tak se chci zeptat jestli si myslím dobře že za 14 dní by mě měli poslat ještě peníze ze sociálky a od toho 15.9. by mě měla dojít taky mateřská což je taky zhruba 14 dní. Takže by mě měli dojít jak kdyby dvoje peníze.Myslím si to dobře? Jestli jo nevíte kdy to tak chodí ještě na účtě nemam peníze ani ze sociálky ani za tu mateřskou. Dík moc za radu.
nepřihl.karinka píše:Moništa píše:Jestli si tedy na neschopence od 1.9. -14.9.2011, tak první tři dny jsi doma zadarmo a další dny tj. do 14.9. ti zaplatí zaměstnavatel. .
Ahojky Karinko, já to myslím ale tak že já tu neschopenku už toho 14.9. ukončila a od 15 jsem na mateřské,tak by mě zajímalo jestli to od toho 1.9 do toho 14.9 dostanu zaplacené od sociálky a od 15.9 do konce měsíce by mě měla dojít mateřská ne? takže by mě měli dojíd dvoje peníze že jo? a nevíš kdy ta mateřská chodí? na účtě peníze ještě nemám. děkui za odpověď.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Moni, ale nemocenskou hradí zaměstnavatel, takže , jak jsem psala, první tři dny jsi byla doma zadarmo a do 14.9. tj. 11 dní ti zaplatí zaměstnavatel. Od 15.9 do konce září ti tuším úřad OSSZ zaplatí mateřskou.
- Citovat
- Upravit
nepřihl.karinka píše:
Moni, ale nemocenskou hradí zaměstnavatel, takže , jak jsem psala, první tři dny jsi byla doma zadarmo a do 14.9. tj. 11 dní ti zaplatí zaměstnavatel. Od 15.9 do konce září ti tuším úřad OSSZ zaplatí mateřskou.
Aha tak děkuji. Já tomu totiž moc nerozumím.A nevíš prosím tě kdy chodí mateřská kdy ty peníze na účtě budu mít.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No, všude to chodí jinak. Mě přišla mateřská vždy mezi 7 - 10 dnem v měsíci. Rodičovský příspěvek vyplácí jiný úřad , tak ten mi chodil mezi 10-13 dnem v měsíci. Ale co vím, tak někomu mateřská nepřišla, poněvadž třeba účetní odeslala podklady později nebo něco chybělo
- Citovat
- Upravit
Ahoj holky, nevite nahodou jak je vyse materske ohranicena zhora? myslim tedy maximalni vyse materske (tech 1/2 roku), me nase ucetni rekla ze je to 419/pracovni den, ale co jsem se ted zase bavila s jednim znamym tak rikal ze je 419kc/kazdy den v mesici.
Jestli nekdo znate ospoved, tak predem dik.
Zuzana