Mateřská

Napsat příspěvek
Velikost písma:
53
9.2.12 10:52
j.a.n.i1 píše:
Effka84 píše:
Ahojky, možná už tady taková otázka byla, ale nikde jsem na nic nenarazila. Momentálně jsem v 30tt a řeším otázku MD. Od května jsem nastoupila do nového zaměstnání, zjistila jsem že jsem těhotná a protože se zaměstnavatel zachoval opravdu arogantně, tak jsem na konci května nastoupila na neschopenku. Neměla jsem odpracovaný ani měsíc. Asi v polovině července mě propustili a já jsem na neschopence do teď. Předtím jsem asi 7 let pracovala v jiné firmě. Takže 270 dní po sobě jdoucích mám odpracovaných, ale ve dvou zaměstnáních. Mám nárok na MD nebo ne? A mohu si vybrat mezi délkou RD, když jsem nezaměstnaná, ale ne vedená na ÚP? Doufám, že jsem to popsala srozumitelně. MOc děkuji za odpovědi.
Postup co dělat jsme řešili jinde, tedy doufám, že si to ty :-) dej pak vědět, že se povedlo.

Povedlo se, na MD jsem nárok měla, pouze jsem dokládala potvrzení od MuDr. od kdy jsem byla těhotná, moc děkuji za pomoc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18.7.14 12:23

mateřská neboli peněžitá pomoc v mateřství

Mateřská neboli peněžitá pomoc v mateřství

Ahojte mám takovej problém, nevím jestli mám nárok na mateřskou-peněžitou pomoc v mateřství. sem těhotná a dva roky bez práce, sem vedená na uřádě práce. akorát pobírám příspěvěk na bydlení 2700Kč a životní minimum 3400kč. mám tedy nárok děkuju

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
20.7.14 21:50

jak nato

Ahoj chci se zeptat a pordit.Jsem tehotna a chci nastoupit na nemocenskou, jak to mam pak resit jsem zamestnana rok a pred tim jsem byla na materske dovolene, takze jsou zmeni a nevim jak mam postupovat. vubec jsem nemela penezitou pomoc v materstvi.jak tedy pak poznam kdy mam jit na rodicovskou a podobne dekuji moc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.8.14 07:26

Dobrý den, jsem již půl roku na ÚP, vydělávám si bokem. Teď jsem pár týdnů nemocná, zřejmě mě nikdo nezaměstná, ikdyž tedˇbych měla jit na smlouvu jako účetní, ale to byl při té unavenosti zvládla 9h denně v práci tak ze 3-4 měsíce. Pak bych šla zpět na úřad práce zřejmě, prosim Vás poradte jak to je, kdyz budu vedena ÚP nejsem úplně čerstvě po škole, odpracovaný rok již mám, teď nedostavam od ÚP nic. Myslela jsem, že mateřská je daná… Nevíte kolik tak budu dostávat, kdy to říct, o jaké dávky si popřípadě zjistit info, nebo zažádat?? Děkuji moc

• Citovat
  • Upravit
764
26.8.14 22:19

Ahoj holky,

Prosila bych Vás o radu nebo spíše vysvětlení jak je to s mateřskou nebo rodičovským příspěvkem? V práci jsem měla smlouvu na dobu určitou, ale v té době jsem otěhotněla a od poloviny března jsem na rizikovém tehotenstvi. Mezi tim mi skončila pracovní smlouva. Mám nárok na mateřskou nebo příspěvek? Poraďte mi, ja se v tom nemůžu nějak vyznat. A co znamená ta ochranná lhůta 180 dní? Děkuji za radu, určitě se v tom vyznáte více a máte nějaké zkušenosti. :) :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101644
26.8.14 22:23

@Lucík33 Ochranná lhůta 180 dní znamená, žeemusíš do 180 dní od ukončení pracovního poměru nastoupit na mateřskou, abys na ni měla nárok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
764
26.8.14 22:28

Děkuji, takže bych měla pobírat rodičovský příspěvek? Nemám odpracovaných 12 měsíců. Měla jsem smlouvu na půl roku a před tím jsem studovala. Tak pravě nevím jak je to. O co si mám zažát a tak. Nerada bych to papírování vyřídila špatně:). Tak se raději ptám jestli s tím nemate nekdo zkusenosti:) :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101644
26.8.14 22:30

@Lucík33 12 měsíců mít nemusíš, stačí 270 dní a pokud si to studium úspěšně ukončila, tak se ti taky počítá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat