Mateřská
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
nepřihl.karinka píše:
No, všude to chodí jinak. Mě přišla mateřská vždy mezi 7 - 10 dnem v měsíci. Rodičovský příspěvek vyplácí jiný úřad , tak ten mi chodil mezi 10-13 dnem v měsíci. Ale co vím, tak někomu mateřská nepřišla, poněvadž třeba účetní odeslala podklady později nebo něco chybělo
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahojky, možná už tady taková otázka byla, ale nikde jsem na nic nenarazila. Momentálně jsem v 30tt a řeším otázku MD. Od května jsem nastoupila do nového zaměstnání, zjistila jsem že jsem těhotná a protože se zaměstnavatel zachoval opravdu arogantně, tak jsem na konci května nastoupila na neschopenku. Neměla jsem odpracovaný ani měsíc. Asi v polovině července mě propustili a já jsem na neschopence do teď. Předtím jsem asi 7 let pracovala v jiné firmě. Takže 270 dní po sobě jdoucích mám odpracovaných, ale ve dvou zaměstnáních. Mám nárok na MD nebo ne? A mohu si vybrat mezi délkou RD, když jsem nezaměstnaná, ale ne vedená na ÚP? Doufám, že jsem to popsala srozumitelně. MOc děkuji za odpovědi.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Effka84 píše:
Ahojky, možná už tady taková otázka byla, ale nikde jsem na nic nenarazila. Momentálně jsem v 30tt a řeším otázku MD. Od května jsem nastoupila do nového zaměstnání, zjistila jsem že jsem těhotná a protože se zaměstnavatel zachoval opravdu arogantně, tak jsem na konci května nastoupila na neschopenku. Neměla jsem odpracovaný ani měsíc. Asi v polovině července mě propustili a já jsem na neschopence do teď. Předtím jsem asi 7 let pracovala v jiné firmě. Takže 270 dní po sobě jdoucích mám odpracovaných, ale ve dvou zaměstnáních. Mám nárok na MD nebo ne? A mohu si vybrat mezi délkou RD, když jsem nezaměstnaná, ale ne vedená na ÚP? Doufám, že jsem to popsala srozumitelně. MOc děkuji za odpovědi.
Postup co dělat jsme řešili jinde, tedy doufám, že si to ty
dej pak vědět, že se povedlo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
kristynka46 píše:
Ahoj!!! A chci se zeptat co se dela v takovem pripade ze materska nedorazi vubec? Asi je lepsi se hned obratit na socialku nez na zamestnavatele ne? Dekuji moc sem jeden z techto pripadu a nevim si rady
nepřihl.karinka píše:
No, všude to chodí jinak. Mě přišla mateřská vždy mezi 7 - 10 dnem v měsíci. Rodičovský příspěvek vyplácí jiný úřad , tak ten mi chodil mezi 10-13 dnem v měsíci. Ale co vím, tak někomu mateřská nepřišla, poněvadž třeba účetní odeslala podklady později nebo něco chybělo
Asi bych se obrátila na příslušnou OSSZ, která to zpracovává (podle sídla zaměstnavatele), oni by ti měli říct, kde je problém. V současnosti by už ani nemělo docházet k nějakému zpoždění, tak se tam bude jednat o něco konkrétního.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj holky ![]()
Mam asik blbou otazku
Cchi se zeptat jaky je rozdil mezi materskou a rodicovskym prispevkem neni to to stejny??
Dekuji
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zdravím,chtěla bych se zeptat,jestli nemá někdo z Vás podobné zkušenosti.Před nástupem na mateřskou jsem měla rizikové těhotenství tudíž jsem byla na nemocenské,pak jsem řádně na mateřskou nastoupila ,zaměstnavateli jsem to oznámila a ten mi řekl,že mi zašle nějaký papír ,kde budu moci zvolit délku mateřské.Zatím mi nic nepřišlo?Mám to na úřad nahlásit sama?Má to vliv na vyplácení mateřské zatím mi totiž žádná nepřišla.Díky moc za radu Věra
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
verapavoucek píše:
Zdravím,chtěla bych se zeptat,jestli nemá někdo z Vás podobné zkušenosti.Před nástupem na mateřskou jsem měla rizikové těhotenství tudíž jsem byla na nemocenské,pak jsem řádně na mateřskou nastoupila ,zaměstnavateli jsem to oznámila a ten mi řekl,že mi zašle nějaký papír ,kde budu moci zvolit délku mateřské.Zatím mi nic nepřišlo?Mám to na úřad nahlásit sama?Má to vliv na vyplácení mateřské zatím mi totiž žádná nepřišla.Díky moc za radu Věra
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mateřská v novém roce
Ahoj, chtěla jsem se zeptat, už vám někomu dorazila mateřská? Jsem zvědavá, jak velké bude zpoždění, když to teď vyplácí úřady práce…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
timov píše:
Ahoj, chtěla jsem se zeptat, už vám někomu dorazila mateřská? Jsem zvědavá, jak velké bude zpoždění, když to teď vyplácí úřady práce…
Ale mateřskou nevyplácení úřady práce, mateřskou vyplácí pobočky ČSSZ.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
j.a.n.i1 píše:timov píše:Ale mateřskou nevyplácení úřady práce, mateřskou vyplácí pobočky ČSSZ.
Myslela jsem, že výplata dávek po novu úřady práce se týká i mateřské. Takže mateřskou vyplácí i po novém roce sociálka? V tom případě ale nechápu, proč mi ještě nedorazila. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj,už jsem byla také lehce nervozní jestli se to někde nezdrželo.Zavolala jsem si na ČSSZ a bylo mi řečeno ,že teprve okolo 6.ledna teprve odesílali platbu,tak zřejmě vydržet nic jiného nám matkám nezbývá ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit