Mateřská následně po dvouleté rodičovské
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Mateřská
Ahoj, prosím nevíte někdo jak je to s mateřskou u druhého dítěte hned po prvním? Jsem zaměstnaná, rodičovský příspěvek budu brát do dvou let věku dítěte, ale než budou malému 2 roky, tak bysme se chtěli pokusit o další mimi, aby to navázalo. Vzhledem k tomu, že jsem měla náročnou práci, tak bych šla opět na nemocenskou. Zajímalo by mne, zda bych měla nárok na mateřskou? V případě že ne, jak by to potom bylo? Děkuji za Vaše odpovědi.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
smlouvu mám na dobu neurčitou. Pročítám si tu některé příspěvky, ale moc moudrá z toho nejsem. Kůli hypotéce nemůžu jít na 4 roky, proto jsem šla teď na 2 roky a při druhém dítku bych chtěla buď opět na 2 roky nebo na 3, ale 4 si opravdu dovolit nemůžu, aby nám nesebrali barák - bohužel je to úděl mladých rodin, kterým ještě navíc stát podkopává nohy.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pipet pokud má smlouvu na dobu neurčitou tak má nárok (pokud by měla smlouvu na dobu určitou, musela by trvat v době nástupu na mateřskou, nebo končit chvíli ořed tím, je tam nějaká ochraná doba). Bude konec rodičáku na první - zaměstnání (nebo ta nemocenská) - 6-8 týdnů před porodem mateřská na druhé dítě. PPM by měla být +- stejná jako první.
Pettulle pokud máš tu smlouvu na dobu neurčitou máš nárok, buď v klidu. Ale měla bys to stihnout tak, abys byla ve 2 letech prvního už těhotná a mohla nastoupit na neschopenku (předpokládám, že máš zaměstnání, které těhotné nemůžou vykonávat a nemůžou tě ani přeřadit na lehčí práci).
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
ahojky na mateřskou nárok máš. Mám dvě děti (3 roky a 3 měsíce)Já mám smlouvu na dobu neurčitou,na nemocenskou jsem šla 2 měsíce před mateřskou dovolenou.Rodičovský příspěvek jsem brala do tří let a pak se nám narodila druhá dcera (takže jsem navázala) a beru mateřskou.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak to jste mě uklidnily. Mám náročnou práci jak fyzicky, tak psychicky (3směnný 8 hodinový provoz + hodinová cesta autobusem tam a hodina domů).
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Doprkýnka, já to spletla!!!! Vařím a jen jsem rychle odpověděla ![]()
Samozřejmě že nárok na další mateřskou je při zaměstnání se smlouvou na dobu NEurčitoooou!
Omlouvám se za zmatky ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
pipet to je v pohodě, hlavně že vím na čem jsem a že v příští rok se musíme začít snažit o miminko, doufám, že přijde tak rychle jako první.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Petule…taky v to doufám ![]()
Také mám rodič.příspěvek na 2 roky.Taky doufam, že až budou malýmu tak 2roky, budu těhotná a nastoupila bych zase na nemocenskou…aby to navázalo…
No, uvidíme,zda se povede… ![]()
- Citovat
- Upravit
Holky, chtěla bych se zeptat: Z čeho by se pak počítala ta nemocenská? Z rodičáku nebo z hrubé mzdy před mateřskou? Díky D.
- Citovat
- Upravit