Mateřská a jednatel

412
3.5.12 14:06

Mateřská a jednatel

Ahojky :)

prosím o radu :) jsem zaměstnanec a zároveň jednatel s.r.o., ze zaměstnání budu čerpat mateřskou … nevíte někdo, jestli na mateřské můžu fungovat jako jednatel? tím myslím vystavovat faktury? žádný příjem z firmy si vyplácet nebudu … a firma nemá žádné zaměstnance … poradíte prosím někdo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
nepřihlášená
3.5.12 14:19

proč bys nemohla? :think: taky to tak mám, vystavovat faktury nemůžou OSVČ

• Citovat
  • Upravit
neprihlasena eva
3.5.12 14:25

Já bych to neřešila - jsi zaměstnaná, jdeš na mateřskou. Že si vystavíš pár faktur, půjdeš na nějakou obchodní schůzku apod., to určitě ČSSZ zajímat nebude (nebo myslíš, že si nechají vyjet faktury po nástupu na mateřskou a budou zkoumat, kdo a kdy je vystavil? Neblázni, jsou to jenom úředníci a zajímají je jenom jejich kolonky, NIC navíc). Příjem ze zaměstnání mít nebudeš a to je jediné, co je zajímá. Já jsem taky jednatel, taky na mateřské, do práce chodím normálně celou dobu, jenom ve výkazech jsem vedená, že tam nejsem. Klid.

• Citovat
  • Upravit
mag
12862
3.5.12 14:31

Můžeš, PPM je ti vyplácena z pracovního poměru ne z jednatelského, dokonce můžeš za svoji funkci brát odměny, aniž by to mělo vliv na výpaltu PPM.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
412
3.5.12 15:11

strašně moc vám děkuju, nebyla jsem si jistá a bála se, abych mi pak třeba mateřskou nesebrali … právě že všude čtu, že OSVČ vydělávat nesmějí, tak jsem se chtěla ujistit, že jako jednatel pracovat můžu …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí