Mateřská a stereotyp

Napsat příspěvek
Velikost písma:
388
10.12.08 22:50

Jo to kino, je na Floře, už jsem tam byla. Je to paráda, děti se batolí před plátnem na zemi, je tam spousta hraček a deky, můžeš při filmu krmit nebo si prostě s dítkem hrát. Měla jsem strach, že se to malé nebude líbit, ale bylo to super. Byla potom beseda o cvičení s miminky a pěkný pokec se spoustou mamin. Tenhle měsíc jsme byli nemocní, tak mě to moc mrzelo, ale nebyli jsme. Těším se na leden, 4. hrají Sněženky a machři po 25 letech. Podívej se na cenamacity Flora.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4242
10.12.08 22:53

Prdisku a mas z toho filmu neco? Ja si to neumim moc predstavit, Domca jeste moc neleze, takze se prevali na bricho, pak se vzteka, pak se nekde zasprajcuje… protoze treba Snezenky bych rada videla :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
388
10.12.08 22:55

Ja šla brzy, seděla jsem v první řadě, Janina se batolila pode mnou. Pokud někam poodlezla, tak se zas vrátila. Bylo to naprosto v pohodě. Taky jsem se obávala, ale vlastně žádné dítko tam nemělo výstup nebo něco podobného a mamin tam bylo tak k 70.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
856
10.12.08 22:58

No tak to je bomba!!! Myslím, že taky s Ellčou vyrazíme. Taky bych chtěla na Sněženky!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
388
10.12.08 23:01

No jasně holky pojďte!! Dáme si znamení a alespoň se poznáme, kámošek na radu a pokec není nikdy dost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
11.12.08 09:09

Holky na mateřské si sama určuješ náplň času (samozřejmě po „dohodě“ s dítětem), já byla na mateřské ve svém živlu a 7 let, pro mě byl spíš šok návrat do práce a ten stereotyp tam, koukala jsem z okna a říkala si, jak je venku hezky, to by se dalo jít na dopravní hřiště, do lesa… a já tady musím sedět a dělat furt to samé (účetní práce). A ještě ta úžasná „logistika“, když jsi minimálně na 8 hodin „vyřazena“ ze dne a chcceš si zachovat všechny ty aktivity, co jsi s dětmi měla, když jsi byla doma. Holky, užívejte si čas, který už se nikdy nebude opakovat, za to do práce se ještě nachodíme. Martina

• Citovat
  • Upravit
11809
11.12.08 10:52

Výborné téma a skvělé tipy, jen přidávejte další! :D

Hodně záleží i na tom, kde člověk žije, ve větších městech je to jednodušší, zvlášť když tam člověk má kamarádky (ideálně také na mateřské). Já si odtržená občas připadám, ale je to kombinace mateřské a přestěhování za Prahu. Nové známé jsem si sice našla, ale je jich málo a s některými z nich bych se asi tak často nevídala, kdybych měla víc na výběr. :( Jezdit do Prahy sice můžeme, ale je to náročnější - časově, finančně, cestování už Martínka moc nebaví a taková hodinová kolona na D1 je fakt chuťovka. :roll:

Pravidelné aktivity mimo domov jsou výborné, ať už s dítětem nebo třeba večer bez něj. Člověk se musí vyhrabat, slušně obléct a dostane se mezi lidi. My jsme teď začali chodit na výtvarku (tahle je až od 1,5 roku, pro menší děti to asi moc není) a na hudebku - můžu doporučit, to je pro děti už od 4 měsíců
http://www.yamahaskola.cz/
Cvičení malého nebaví, tedy ne to organizované, na plavání byl pořád nemocný a taky je to na něj přílis málo individuální - sice se přizpůsobí, ale nebaví ho to.

Já jsem chodila na břišní tance, teď jsem těhotná a bříško už je větší, tak jsem to vyměnila za cvičení pro těhotné - není to taková zábava, ale lepší, než sedět doma. :wink:

No a nejhorší je to teď, jak je venku zima a brzy tma, to padá špatná nálada snad na každého, nejen na maminy na mateřské. Už jenom deset dní, sluníčko se nám zase začne vracet a bude líp! :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
856
11.12.08 11:57

Tak ta hudebka mě dostala!!!! 8O 8O 8O

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4242
11.12.08 14:41

Macko, Prdisku , tak pujdete do toho kina?? Ja bych docela sla, chci videt Snezenky a hlavne vubec jak to probiha s tema detma :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
388
11.12.08 15:04

Ja jdu na 100% pokud mala nebude nemocna, moc se mi to líbilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4242
11.12.08 15:09

Ja uz to nadnesla u nas na diskuzi Duben 08, takze aby tam ted tech matek nebylo 100 :lol: 8) Asi fakt vyrazim… :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11809
11.12.08 19:21

Macko , a jak dostala - v dobrém nebo špatném smyslu? Jako že - i za takové blbosti dnes rodiče vyhazují peníze? :lol: Já na to nejdřív taky koukala, ale děti jsou tam nadšené, v té věkové kategorii od 1,5 roku se ke zpívání trošku tancuje, trošku maluje, děti se učí rytmus (velký úspěch mají chrastící vajíčka, dřevěné tyčky). Menší děti samozřejmě nezpívají, ale starší se pomalu přidávají. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
856
11.12.08 22:29

Titty, vzhledem k tomu, že já jsem trošku magor, tak rozhodně v pozitivním smyslu :-)

A do kina jdu!!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
856
14.12.08 15:32

Holky, napadá vás prosím ještě něco z takových těch „osobních“ tipů? Já jsem třeba začala znovu používat diář a plánovat si. A taky den nezačnu nikdy dřív, než si dám sprchu, učešu se a namaluju (teda jen řasy). Prostě jsem zjistila, že si hlavně musím vážit sebe sama…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
388
14.12.08 16:20

Macko, to je fakt, já bych se bez diáře a popsaného kalendáře na stole taky neobešla. Všechny dny si plánuju a taky začínám ráno sprchou a malováním, jinak mám pocit, že bych se už k tomu celý den nedostala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová