Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Chci se zeptat- na mateřskou nastupuji 6 týdnu před tp poslední den 9.12. 2014, stačí potom zaměstnavateli odevzdat mateřskou na druhý den? nebo do kdy mám čas odevzdat?
Odevzdej ihned, jak dostanes ten vyplneny papir od gynekologa.
Doufám že to stačit bude protože v ten den to asi nestihnu -zajít k dr. a pak k zaměstnavateli.
@sssbarca nebo si pro ten papir skoc driv, pokud ho jeste nemas
Já ji v den nástupu nesla na postu, sestra říkala, ze ji dřív než v den nástupu vystavit nemuze. Takže v práci ji obdrželi taky druhy den a ještě jsem tam zapomnela podpis. ![]()
@Raduš.ka44 Tak ono pokud bys náhodou porodila před nástupem a už ji měla vypsanou, tak by byl problém, proto ji nechtějí dávat dříve.
Sestřička mi to taky právě říkala, že to njde dřív vypsat kvůli soc., tak to bude muset stačít na druhý den, a pak jsem zvědavá kdy dostanu penízky, jak dlouhou jin to bude trvat, ještě když jsou svátky, :-/:-o nechám se v lednu překvapit:-)
@sssbarca Hele, druhý den bohatě stačí, opravdu není podmínka ten samý den. Jde jen o to, aby to zaměstnavatel cca během jednoho týdne zpracoval a poslal na SSZ. Ta má pak měsíc na vyřízení.
Já to odevzdávala asi předposlední den v práci, pak byl ještě víkend + jsem čerpala asi 3 dny zbytkové dovolené, takže žádost jsme s personální „antidatovaly“, v práci mi řekli, že ji dřív, než k tomu oficiálnímu datu na SSZ nepředají.