Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Přeji pěkný večer všem maminkám. Tak tu sedím zas na tom gauči a div už si neškubu vlasy tou šílenou nudou, tak jsem se rozhodla trochu se vykecat tady. Tak čím začít, asi tím, že spolu s přítelem máme 20ti měsíční holčičku a žijeme spolu čtvrtým rokem. Ideální vztah spolu asi nemáme, ale kdo ho má. I přes to všechno, troufnu si říct se milujeme, já teda určitě, on snad mě taky. Život bez něj bych si nedokázala představit. V čem je problém, 6. ledna má odletět do Španělska za prací, bude to asi tak, že 2 měsíce tam a pár dní doma. No absolutně si to nedokážu představit a už jenom při té představě mě popadá deprese a smutek. Byl ted dlooouho doma, zvykla jsem si trávit čas společně, když byl doma, tak jsem měla pro koho naklidit a navařit, večer jsme společně koukali všichni zachumlaní z postele na tv, no prostě nic mi nechybělo. Ted ale začal chodit do práce, přijde večer a za 2 hodinky už upadá únavou do bezvědomí, no hlavně že nám aspon večer přijde, na to bych si nestěžovala, vždyt je to normální, do práce takhle chodí každý, byla jsem zvyklá (no zvyklá nevím, ale snažila jsem se zvyknout si) na horší, byl 10 dní v práci na ubytovně a 4 dny doma, jenomže ted ho neuvidíme třeba 2 měsíce, pak na chvilku, co těch pár dní uteče jak voda a zase?
.
Víte, nejsem zrovna moc samotářský typ, některým maminkám by to nedělalo problém, některé maminky jsou rádi když mají chvilku klidu pro sebe, muž vypadne do práce dítě si vezme babička a v klídku si všechno udělají. Proto to každý nepochopí, takže mi je jasné, že se tu najdou maminky co mi budou psát na co si stěžuji Dělá to pro nás, chce aby jsme se měli dobře, to já všechno přece vím. Ten problém je prostě v tom, že nemám jak trávit čas, nic mě nenaplnuje, pořád všechno dokola, zase ráno a zase vymýšlet jak zabít další nový den, malá je strašně hodná, člověk o ní celí den neví. Přitom mám co jsem chtěla
. Ted se mohu jevit jako rozmazlená blbka co je věčně nespokojená. Tak to ale není. Když to tak po sobě čtu, tak si uvědomuji, že mě vlastně naplnuje rodina, když jsme všichni tři spolu, nebo i když na tatínka máme čekat než přijde z práce, naklidit a uvařit pro hladovýho tátu, rodina je pro mě prostě důležitější jak nějaký podělaný prachy a barák
. Na co se mám teda těšit když nám žádný táta domu z práce nepřijde? Jsem neštastná a naštvaná z toho že má být někde v zahraničí od nevidim do nevidim. A co kamarádky? Dětská centra? Aquapark? To vše občas dělám, kamarádek moc nemám, spíše známých co napíší jednou za půl roku jak se mám a rodina? Tak to už mi jsou bližší ti známí a mamku mám v Praze. Život se má přeci žít a ne přežívat a zabíjet dny. Vždyt život je krátký, nechci aby byl ještě hnusný šedý a nudný! Co proto mám tedy udělat? To jsem taková pesimistická? Fakt nevím
nebo snad psychická závislost na osobě? Nějaká úzkost? Porucha? Zažil jste někdo něco podobného? Co si o mě myslíte? Budu čekat i negativní reakce a budu se na ně snažit odpovědět a na přímo debilní dotazy rovnou neodpovídám, snad to někoho předem neurazí.
A ještě se předem omlouvám za nějaké ty chyby, ted na ně fakt kašlu, snad to nebude zmatené.
@lassa ja si myslim ze jsi naprosto normalni…2 mesice je hodne..ja jsem taky casto sama, takze ti moc dobre rozumim…
Co takhle tam jet s malou s ním? Pro děti Španělsko ideální, hřiště pomalu na každém kroku, osobně se tam cítím lépe jak v CZ.
@KackaDoup Tak to jsem ráda
a co takhle podnikáš? Máš nějaké koníčky? Nebo se člověk časem otupí a zvykne si na takový život? Vím že mateřská není na pořád, ale kdybych chodila do práce tak se snad neuvidíme vůbec. ![]()
A muz by nezohnal nejaku pracu pobliz? Aj ked je mi jasne, ze dnes je kazdy rad, ze ma pracu, ale pre rodinny zivot taketo fungovanie nie je ktovieco. My teraz podobne fungujeme tak, ze sme tyzden - dva so synom bez manzela, potom par dni spolu, a zase sami, a vidim, ako malemu chyba, aj mne chyba, ale my to mame len docasne este mozno dva tri mesiace. Dlhodobo by som tak fungovat nechcela, to Ta uplne chapem.
@-Evka- Vy tam žijete nebo tam často jezdíte? No i to na chvilku přišlo v úvahu, ale prý by jsme tam na tom byly stejně, ty ceny nájmu a všeho tam odpovídají těm platům, takže 70 tis měsíčně by tam bylo jako 20-25 u nás prý teda.
Tak jeďte s ním. Z toho, co píšeš, tak vás tady nic nedrží. Do Španělska bych s manželem jela hned ![]()
@sonam Kdybych věděla že je to na pár měsíců tak nic nenamítám. No práce by byla, je to tesař ale zvládne udělat všechno je moc šikovný a strašně si toho vážím, vždy jsem takového šikulu chtěla
. Jenomže máme vysoké poplatky a 20 tis je málo. A on je navíc takový, že chce aby jsme se meli prostě dobře a nemuseli před výplatou počítat každou dvacku, toho si taky vážím ale možná se za těmi penězi honí až moc
.
@RadkaCh To já takyy, s ním bych šla až na konec světa ale jak jsem tady už někomu psala, ty poměry jsou tam jiné a 70 tisíc měsíčně by vyšlo stejně jako 20 u nás mmch. polatky máme 16-17 tis. ![]()
@-Evka- píše:
Co takhle tam jet s malou s ním? Pro děti Španělsko ideální, hřiště pomalu na každém kroku, osobně se tam cítím lépe jak v CZ.
Vymyslete akce s dcerou at muzete byt pres den spolu - keramicky krouzek ( muzete pro tatu neco vyrobit), pravidelny cvico deti s rodicema, plavani… Btw to co citis je celkem prirozeny
Často ne, tak jednou za rok, buď dovolená nebo pracovně (na několik dní).
Jinak se zajímáme nejen o tuto zem asi více než je obvyklé.
Zkus pohledat na netu třeba blogy, diskuse.
Pokud bych měla takovou možnost jako Ty a finančně by vás to nezruinovalo, tak bych tam šla.
Je i možnost že by jsi tam s malou mohla jet jen na čas a na tu dobu si tam můžete pronajmout něco jiného. Jen to promyslet.
@lassa no, tak pokud mas hodne klidne dite (jako jsem mela ja sveho synka), tak by se daly najit nove konicky. Cteni? Pleteni? Nejake domaci kutilstvi? Ja osobne jsem velky ctenar a tam nehrozi, ze by mi dite neco sebralo a spolklo ci tak neco.
@trpaslinka A jak dlouho jste spolu? Jsem strašná citlivka a pořád o něčem polemizuji, co kdyby tohle a co kdyby támhleto. Třeba co když se mu něco stane a co když mě přestane milovat a začne mě támhle podvádět a já jak blbka ho budu pořád po takové době milovat. Připadám si kolikrát věrnější jak čokl
to prý štíři většinou bývají
A co dát dítě do jeslí a vrátit se do práce? Budeš mezi lidma, nebudeš se nudit a čekání na muže ti rychleji uteče.