Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
ahojky holky,
v soucasne dobe bydlim Nemecku, ale jsem trvalym pobytem jsem hlasena v CR. Premyslela jsem, ze bych se prehlasila, ale netusim, zda to vubec jde a co po mne budou chtit. ![]()
Nevim, na co mam narok, o co mohu zadat atd.
S pritelem nejsme oddani, mame spolecnou domacnost a mame 7mesicniho prcka. ![]()
Muzete mi nekdo poradit nebo dat par tipu?
Diky
Ahoj Petred , byla jsem v podobné situaci. Loňský rok jsem strávila s přítelem a naším synem v Německu, ale nepřehlašovala jsem se, na ten rok by to nemělo smysl a pokud bych předtím aspoň rok v Německu nepracovala, tak bych stejně nic nedostala. Takže mi rodičák běžel normálně v ČR a na kontroly k dětské doktorce jsme jezdili taky domů. Akorát že jsem v té době znovu otěhotněla, takže jsem si našla gynekoložku v místě a platila jsem jí hotově jako samoplátce, pořád to bylo levnější než platit si tam zdravotní pojištění. A na porod už jsem jela domů, to už by tam stálo moc.
Ahoj, nahlasit se muzes bez problemu, trvale bydliste rusit nemusis. Asi tim opravdu nic neziskas, v okamziku, kdy byste se vzali, mel by Tvuj partner okamzite znacnou ulevu na danich. Nevim, zda totez funguje i v partnerskem vztahu, ale schvalne se na to zkusim zeptat nebo podivat na internetu.
My jsme manzele, mame dvojcata, kluci jsou u nemecke zdravotni pojistovny, ja jsem stale v Cechach. Ted me ceka prodlouzeni pobytu, ale dokud nepracuji, je to jen formalita a nema to pro mne zadny vyznam.
diky holky,
v utery mame termin na uradu, tak jsem zvedava, co nam tam povi. ![]()
Rendo: pisla jsem ti SZ.