Mateřská/rodičovská

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Menora
6.2.14 13:32

@anairda
Na to je jednoduchá odpověď: Ne.

• Citovat
  • Upravit
11700
6.2.14 13:33

@Menora
děkuji, i ta malinká naděje pohasla… :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Menora

@anairda
Tak si alespoň vybírej to nejvyšší možnou částku, abys vyčerpala co nejvíc (pokud tak tedy nečiníš ;) ).

• Citovat
  • Upravit
20767
@Menora píše:
@anairda
Na to je jednoduchá odpověď: Ne.

Přesně tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8112
6.2.14 13:37

Ne. Zvedni si to na 11500 at vybere s co nejvíc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11700
6.2.14 13:43

@myskalucka @Menora
Aha, dobrý nápad, moc děkuji, jen to pak nějak vypočítat, hlavně až otěhotním, protože to je teprve v plánu a malé je rok a půl :) Půjde asi jen počítám o půl roku co bych o ty peníze přišla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Menora
6.2.14 13:44

@anairda
Tak výši RP si můžeš každé tři měsíce změnit.

• Citovat
  • Upravit
11700
6.2.14 13:46

@Menora
tak to je paráda, to půjde ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.4.14 13:55

Ahoj holky, potřebuji poradit, jestli je tu někdo kdo tomu rozumí :). Letos zřejmě v červnu mi končí poskytování RP, syn má tři roky až v září, ale pobírala jsem 7600, takže mi to tak vychází. Momentálně jsem těhotná a nevím co dál, když mi RP skončí, vypadá to na neschopenku a pak nástup na PPM, práci kterou dělám v těhotenství nebudu mít povolenou. Nevím ale, jaké papíry a kdy zaměstnavateli doručit, a hlavně zda mi bude PPM platit zaměstnavatel, nebo stát, a jestli musím něco odpracovat nebo jak to je…děkuji moc za odpovědi. :mavam:

• Citovat
  • Upravit
66815
9.4.14 14:06

Pokud pracovní smlouva trvá, je postup jako u prvního dítěte. Zaměstnavateli je třeba donést neschopenku. PPM platí stát, ale možná vám vznikne nárok na dovolenou, to vám řekne vaše účetní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
888
9.4.14 14:13
@blecha72 píše:
Pokud pracovní smlouva trvá, je postup jako u prvního dítěte. Zaměstnavateli je třeba donést neschopenku. PPM platí stát, ale možná vám vznikne nárok na dovolenou, to vám řekne vaše účetní.

Děkuji za odpověď, pracovní smlouva mi trvá, akorát jsem si myslela že první PPM mi platil zaměstnavatel…asi jsem to popletla :nevim:. A něco o ukončení rodičáku taky zaměstavateli?? Omlovám se za předchozí anonym…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66815
9.4.14 14:28

Ukončeni pobírání RP není třeba zaměstnavateli hlásit, je to sociální dávka, která nemá se zaměstnavatelem nic společného. Snad by bylo férové mu oznámit, že po ukončení RD nastupujete na nemocenskou. To kvůli člověku, který je tam místo vás, aby věděli, že se nevrátíte. Zaměstnavatel neplatí PPM, ale pouze řádnou dovolenou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
888
9.4.14 14:37
@blecha72 píše:
Ukončeni pobírání RP není třeba zaměstnavateli hlásit, je to sociální dávka, která nemá se zaměstnavatelem nic společného. Snad by bylo férové mu oznámit, že po ukončení RD nastupujete na nemocenskou. To kvůli člověku, který je tam místo vás, aby věděli, že se nevrátíte. Zaměstnavatel neplatí PPM, ale pouze řádnou dovolenou.

Ok, děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
888
12.4.14 19:39

Ještě jeden dotaz, tak mně napadlo, zda mám nárok na PPM, když jdu z na mateřskou s druhým dítkem…tak jak jsem popsala výše…víte někdo???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66815
12.4.14 20:17
@lucotek píše:
Ještě jeden dotaz, tak mně napadlo, zda mám nárok na PPM, když jdu z na mateřskou s druhým dítkem…tak jak jsem popsala výše…víte někdo???

Ano, stejně jako u 1. dítěte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat