Mateřská/rodičovská
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Ahoj, chtěla jsem se zeptat, PPM vypočítaná pomocí kalkulaček na netu (např. http://www.penize.cz/…cky/materska), to je částka v hrubé výši? Tzn., že na účet mi přijde míň peněz?
Děkuju za radu.
T.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@honeybee píše:
Ahoj, chtěla jsem se zeptat, PPM vypočítaná pomocí kalkulaček na netu (např. http://www.penize.cz/…cky/materska), to je částka v hrubé výši? Tzn., že na účet mi přijde míň peněz?Děkuju za radu.
T.
Plat v hrubém, PPM v čistém
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj,
omlouvam se, urcite to tady uz nekde je, ale ja at hledam jak hledam, tak porad nevim a jak to bylo pred 3 rokama si nepamatuju..
![]()
10.4. mne bude koncit materska dovolena (tech 28 tydnu), tak uz bych si rada obehla vse k vyrizeni rodicaku.. ale nevim kam presne jit a co s sebou mit? Bydlim v Praze, muzete mne prosim poradit? a taky se chci zeptat, jestli mam i ted po druhe materske narok na proplaceni dovolene? moc dekuji za rady
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Na proplacení dovolené nárok máte, žádost o rp podáváte na úřadu práce a sebou krom dokladů potvrzení o CSSZ kolik jste měla denní dávku PPM
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@lpetra hrozne dekuju, ze odpovidate.
a v Praze je to cssz na Trojská 1997/13a??
tam maji predpokladam nejaky formular ktery vyplnim a s nim a dokladama pak tedy na pracak?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@aakaficko ano PSSZ ale stáhněte si formulář s internetu je to rychlejší
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@aakaficko - jinak dovolenou neproplatí. BUdete ji fakt čerpat. a až pak zase nastoupíte ne RD.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Holky zajímalo by me… kdy se rodičovská vyřizuje? bydlim 500km od trvalého pobytu…což by by byl asi problém s miminkem tak na začátku jít něco vyřizovat…a ještě jsem se chtěla zeptat…v prosinci 31.12.mi konci pracovní smlouva a jsem na neschopence…je tam ochranná lhůta…nemocenskou mi stále bude vyplácet socialka..a pak rovnou mateřskou??termin porodu bych mela mit 28.4.nebo budu muset ještě něco vyřizovat? Nevíte někdo?? Díky 🙂
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Miselka89 pokud máš nárok na PPM, přejdeš z PN na PPM. Kdy vyřídit rodičovský příspěvek, jej jedno. Jen potřebuješ rodný list dítěte
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@matkabagristy píše:
@Miselka89 pokud máš nárok na PPM, přejdeš z PN na PPM. Kdy vyřídit rodičovský příspěvek, jej jedno. Jen potřebuješ rodný list dítěte
Děkuji:)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit