Mateřský příspěvek

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymni
10.5.05 08:55

Pardon, jsem odhlášená a ještě jsem zapoměla podpis
NiKi :?

• Citovat
  • Upravit
456
10.5.05 09:07

Ještě mě fascinuje ten fakt, že se tady ve městě každý zná s kazdým. Kvůli každé kravině se tady lidé udavají a toto nevadí ani místním sociálním pracovnicím. Moc dobrě znají místní poměry. :evil:
Taky si říkám, že jsem měla zůstat svobodná a za 3 roky si manžela vzít a byl by pokoj. Brala bych penízky na bydlení adt… Měla bych 7. 000,– a bylo by mi fajn. :lol: :lol:
Sice by mi bylo tak trochu občas na úřadech trapně, ale co ? ? ?
No ale já na to nemám asi povahu, bohužel . . . :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
10.5.05 09:22

TAk předem chci reagovat na dotaz Jany co kupuju za 4000 tisíce měsíčně pro dva lidi, že nám to vystačí!!!!! Všechno a nijak se neomezujeme (maso, hromady ovoce a zeleniny, jogurty, sýry,.džusy…ale je pravda, že né čokolády, sušenky a „píčovinky“).

Jinak chtěla bych být SIMUNKOU, nežijeme přece ve 20 století ale ve století 21!!!! V ekonomicky (dá se říct) vyspělé zemi né nikde v Africe!!!!!!

Jo a proč se například vězni mají u nás tak dobře, včera jsem poslouchala našeho 14-tilétého souseda, který byl se školou na exkurzi ve věznici!!! Ty zločinci se tam mají jako „prasata v žitě“, mají jídlo snad 6× denně a to vše z našich daní!!!!!!!!!! Jinak nejsem rasista, ale kdyby se cikáni nechovali tak jak se chovají tak by se měli taky snad líp!!!! Nejsou všechni stejní znám i „světlé“ výjimky!!!
Zdraví anonym Dáša, za anonyma se omlouvám, ale prostě nechci se registrovat!!!!!
Jinak si myslím, že internet dnes není žádným „luxusem“

• Citovat
  • Upravit
953
10.5.05 09:34

Jo, holky s těma „svobodnejma“ matkama máte pravdu, taky mi celkem vadí, že dva lidi, kteří spolu žijou úplně stejně jako manželé, akorát bez papíru a nepřiznaj to na úřadech mají nárok na víc peněz než opravdu manželé. Ale jak říkáte, taky bych na to neměla žaludek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
79
10.5.05 09:51

Všechny maminky i ostatní zdravím,

ve všech příspěvcích je kus pravdy, dle mého. Já osobně jsem tuto „vádní konstelaci“ nevolila a už vůbec nečekám, že mi někdo něco dá. Tvrdě jsem dřela a teď (konečně) ve svých 30ti letech očekávám své první děťátko, a už jsem nastoupila na mateřskou. A doma 3 roky i nebudu moci dovolit.

S partnerem pořizujeme bydlení (ach ta hypotéka) a chceme být samostatní. Je to investice do budoucnosti, velmi zavazující.

A to naše „vláda“ bohužel už léta nedělá. Znám osobně politika, skvělý člověk, ale i ten po čase ztratí naprosto kontakt s realitou.

Takže:

1. v ostatních vyspělých zemích zaměstnavatel vytváří maminkám podmínky pro co nejkomfortnější návrat do zaměstnání
  1. podmínky žití je v těchto státech i po tuto kratší dobu MD alespoň důstojný
  1. pokud chceš mimi, nic od tohoto státu nečekej - je to tvé rozhodnutí

Pokud se zamyslím nad těmito svými výkřiky, podívám se jak zoufale tady v tom státě žádný systém nefunguje, a nikdo nechce být nepopulární, jen se mluví. Zatím nevidím cestu ven.

Vyděláváme na důchody, které nikdy takové mít nebudeme. A koho asi zvolí většina těch babiček a dědečků ve volbách? Někoho, kdo se alespoň pokusí o nějaký systém?

A kdy se lidé hýbající pákami v tomto státě dostanou na nějakou morální úroveň jako jinde? Nebo třeba vedoucí pracovníci firem? A začnou přemýšlet i jinak a investovat do „osvědčených“ zaměstnanců, i když žen?

Ale hlavně, kdy z mých odvedených daní (a to vysokých) se dočkám základních věcí, na které by daně měly být použity?

Povídám zmateně, ale možná tam to všechno začíná. Tam by možná mohla začít i motivace státu pro nás všechny.

Prostě vůbec nechápu, co tím chtěl náš milý stát tím příspěvkem poctivým rodičům vzkázat? Že by nám jen chtěl zavřít ústa?

Greta

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
10.5.05 09:59

Mě nejvíc vadí, že zaměstnavateli se víc vyplatí vzít ňoumu z pracáku (protože má na něj úlevy a příspěvky) než bývalou zaměstnankyni s dítětem, zaučenou a osvědčenou… :cry: To je motivace, co?
 NiKi

• Citovat
  • Upravit
246
10.5.05 10:03

Jo jo, vězni se maj dobře, pravidelnou stravu, k dispozici posilovnu i s trenérem, mohou navštěvovat psychologa, který jim pomáhá v jejich „těžké životní situaci“ :x :x A to vše z naších daní :! :!

Cikáni v bledě modrém, veškeré přídavky mají, protože si je umí vyřvat . Mmch byla jsem svědkem toho, jak v ostravské nemocnici nějaká romská rodinka čekala na vyšetření, zrovna vyšetřoval nějaký mladý MUDr. a oni udělali scénu, že se nenechají vyšetřit jen doktorem, oni že chtějí PRIMÁŘE, a světe div se, po delší výměně názorů musel přijít primář!!!!!!!!! Kdo z nás by si tohle dovolil????
Znám v OV jednoho Roma, který pracuje u Městské Policie od jejich počátků, takže už pěkných pár let, takže kdo z cikánů chce práci, najde ji!!!!!

Fuj, jsem se rozčílila.

Abych se vrátila k tématu, výše rodičovského příspěvku není důstojná a nesouhlasím s názorem, že kdo chce víc, může si přivydělat. Jsem na mateřské proto, abych se plně věnovala výchově dítětě, což je práce jako každá jiná, takže nechápu, proč bych měla k této dosti vyčerpávající práci vykonávat ještě další :o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1186
10.5.05 10:10

Ahojte holky,

já přeci vím že je tu bordel, že je to málo peněz, že někteří vyčůránkové berou peníze na které nárok nemají, ale zkuste se přestat litovat, nekoukejte stále jen na ty kteří se mají lépe a všímejte si i té (a hlavně té) bídy kolem sebe.

A tady ten anonim co si chce vsugerovávat můj pohled na svět, tak to myslím není problém. Stačí mít jen nějaké sociální cítění a zajímat se pořádně o to co se ve všechno světě děje, jak se kde žije.
Zjistíš pak že se máš až neskutečně dobře. Žijeme sice ve 21 století, ale bohužel ne všude to odpovídá té naší, hodně i televizní, představě 21 století.
My stále jen koukáme že tam se mají lépe, ale víc než polovina světa by za naše životní podmínky dala nevím co.

:D Promiňte mi to, dnes ráno jsem ale zase slyšel v rádiu něco o chystané stávce železničářů a v:,–(ím se že za chvilku budou chtít zase zvyšovat platy učitelé, doktoři, státní zaměstnanci, důchodci.................................. A tak dále a tak dále.......
A až pak železnice opět podraží, tak budou všichni nadávat, vždyť je to drahé už tak. A až budou chtít lékaři po člověku peníze za ošetření tak zase budou všichni nadávat.

V sobotu jsem koukala na seriál Život na zámku a tam ta maminka tomu synovi řekla geniální větu. Nepamatuji si to doslova, ale bylo to něco ve smyslu:
Kde se to vás mladých bere, že by jste hned chtěly kupu peněz?
Tak holky, já budu raději končit, jen ještě prosím nesrovnávejte naše podmínky se západnímy zeměmi, buďte trošku objektivní a srovnávejte je s postkomunistickými zeměmi.
Dle mého jsem na tom prostě dobře. Komunismus tu byl několik desítek let a to jen tak nevymažete.

Simunka

:wink:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
198
10.5.05 10:12

Ahoj holky ,ale když nepřiznáte otce tak mám takový pocit ,že vám domů chodí ze sociálky sociální pracovnice a kontrolují jestli opravdu žijete sama nebo se mýlim?Je to tedy hnus takhle to dělat na to bych také opravdu neměla žaludek,já jsem normálně vdaná a jsem štastná ,že naší Elišce nemusím zapírat otce a prosit o každou korunu na sociálce,takhle žije moje teta a když u ní byla paní ze sociálky tak jsem koukala na co všechno se jí ptala a do skříně jí lezla no hrůza!!!!Tak jsem ráda,že jsme na tom lépe,ale mohl by být rodičák klidně 5tis. to by mě vůbec nevadilo.A ještě musím napsat,že máte pravdu s těmi vězni můj manžel dělá ve věznici a opravdu mi někdy zůstává rozum stát nad tím co dostávají k jídlu :evil:
Eliška a Elinka skoro 6m.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
10.5.05 10:17

Holky,tak já jsem zažila něco podobného: 1)Kamarádka je samoživitelka a šla požádat na sociálku pro příspěvek na kluk ana dovču…a nedostala ho, protože přesáhla hrubý příjem o 60Kč za rok - jak směšné. Vedle u okýnka dostala Romka na ruku 4tis - na kočár a výbavičku. 2)v porodnici byl 23letá Romka,a porodila dvojčátka - holčičky.A doma už měla svoje 4 děti,tak se rozhodovala,že tam jedno z dětí nechá - prtože stát jí dá příspěvek jen na 5 dětí, ne na 6.

• Citovat
  • Upravit
953
10.5.05 10:27

Simunko souhlasím, že bysme se až tak neměli srovnávat se západními zeměmi, ale spíš se státy ve střední Evropě, ale v tom případě už vůbec nemůžeš srovnávat s chudobou v Africe atd. To už je nám přece jenom bližší ta západní Evropa.
Pokud jde o ten Život na zámku, tak tam mám dojem šlo o něco trochu jiného a s dětma to nemělo nic spolenýho. Nejsem si jistá, ale myslím, že to bylo řečeno v souvislosti s tím, že nechtěl studovat medicínu, protože by pak měl malej plat. Tady v tý diskusi jde přece o úplně něco jinýho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1272
10.5.05 10:29

ahoj,
musím reagovat ještě jednou.jsem rozvedená,dítě jsem si pořídila 9let po rozvodu s tím bývalým manželem,se kterým celou dobu žiju,otcovství samozřejmě přiznal a na úřadech vše podepsal,ale nevzali jsme se,přijde nám to zbytečné,já si nechala jeho příjmení.žádné vyšší dávky nedostávám,ony souvisí s celkovým příjmem peněz v domácnosti…
ale proto nepíšu.já si tu simunko(doufám,že jsem ti neúmyslně nepopletla jméno) nestěžuju.taky vím,že jinde se mají lidi mnohem hůř a my se máme relativně dobře.beru to jako diskusi mezi maminkama,které jsou na tom stejně a povídají si o tom co je trápí…a že řeknu,že důchodci a vězni a tisíc jiných se mají v tomhle státě daleko líp než mladé rodiny je podle mě prostě pravda.ono je hezké srovnávat s tím co bylo dřív,ale někdy to chce taky jiný náhled na věc.já se za komunistů nedostala na školu z politických důvodů mého příbuzenstva,a jsem ráda,že ta doba je pryč.ale to neznamená,že budu dnes jen stále šťastná v jaké době žiju.takže nám všem přeju toleranci k názorům toho druhého,trošku vcítění se do jiných a možná bude na světě líp.nepochybuju o tom,že naprostá většina z nás má dítě bez ohledu na to,kolik od státu dostane peněz.
 luka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
79
10.5.05 10:35

Simunko,

bohužel musíme srovnávat se západními zeměmi, protože v přepočtu na procenta odvádíme stejné daně (i vyšší), normy přebíráme z těchto zemí, ale naše kupní síla je o desítky procent nižší, ceny ovšem srovnatelné.

Já osobně budu raději hledět na západ a tam se budu chtít něco přiučit. A to že tam můžeš nchat otevřenou garáž se všemi věcmi po celý den, ve svém autě taky, to je jen zlomek té zaběhnuté morálky.

Nelituji se. Jen se snažím hledat širší a hlubší souvislosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
738
10.5.05 13:05

Ahojky,

právě jsem dočetla celou diskusi. V každém příspěvku je kousek pravdy. Já také pobírám rodičovský příspěvek a přídavek na dítě 241,–. Jsem doma se svým pokladem - Markétkou, kterou jsme s manželem oba chtěli. Vzali jsme se 3 roky před jejím narozením, nikdy mě nenapadlo nějak podvádět, abych měla větší sociální dávky. Manželův plat a můj rodičovský příspěvek nám dohromady dává asi 20.000,– Je pravda, že bydlíme ve svém domečku, ale jsme před rekonstrukcí a zatím bydlíme s 1+1.

Jak to na MD s financemi bude, jsem věděla dlouho dopředu. Že budume chtít mít dítě jsme taky věděli, takže přibližně od svatby jsme si na svoje miminko začali šetřit. Žili jsem s manželova platu a můj celý jsme šetřili. Žili jsme celkem normálně, žádné škrcení, žádné rozhazování, každý rok 14 denní dovolená v zahraničí apod.

Takže dneska jsem doma, beru tuhle almužnu, ale vím, že mám našetřeno a mám kam šáhnout. Proto jsem v pohodě a nad výší rodičovského příspěvku se nerozčiluju. Stejně to nezměníme.

Plánuju, že se ve 2 letech dítěte vrátím do práce, tedy pokud bude malá šikovná a bude moci jít do školky.

Takže moje rada je - užívejte si svých krásných zdravých dětiček, je spousta žen, které tuhle možnost nemají a pokud by se jim poštěstilo, určitě by doma byly i zadarmo.

Zdraví vás Markéta a Markétka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1186
10.5.05 13:10

Ahojte holky,

tak už opravdu naposled. Mě to totiž nějak prostě nedá. Tak a to mě fakt štve.

Připadám si jak blázen který se tu snaží hájit své názory, přitom vůbec nevím proč to dělám??? Vy máte málo peněz, vadí vám to a je pravda že každý má potřebu si občas zanadávat.

Jsem samozřejmě také „nespokojená“ s veškerým děním světa. Vůbec nesrovnávám svou situaci s Afrikou, jak tu někdo psal, ale protože o té Africe vím, vím co se tam děje, a nejen v Africe, tak si prostě nemůžu stěžovat.
Kolikrát jsem přemýšlela nad tím jak jim tam něco poslat, ovšem do té doby než jsem vyděla reportáž, jak tam dorazí třeba takové letadlo naložené potravinami, jak ho v tu ránu obklopí nějací ozbrojení muží, vše zabaví a k těm chudákům se stejně nic nedostane.

Také nejsem žádný spátečník, chci aby se to tu vyvíjelo k lepšímu, jenže nejsem snílek a vím že to prostě nejde jen tak.
Bude to holt ještě pár let, možná pár desítek let trvat. A kdo ví jak to stejně potom bude. Dojde ropa, co se asi bude pak dít, jestli nenajdeme nějakou vhodnou náhražku? Nad tím ale nemá smysl přemýšlet.

To jak tu nadáváte na romy, na vězně, na politiky, mi příjde ale maličko nepromyšlené.
Romové pobírají vaše peníze, politici jim je dávají. A přemýšleli jste někdo nad tím jak toto vyřešit?
Tak jim ty peníze nedáme, na každém kroku nás budou pronásledovat žebrající romské děti, kousek dál nás nějaký šestnáctiletý rom přepadne, okrade, možná i zabije.
Můžeme je také někam vystěhovat?
Vzít jim děti a převychovat je?

Znala jsem jednu romskou holčičku. Bydleli u nás v domě, rodina 4 děti, ona byla nejmladší.
Byla sladká, milá, usoplená s věčně roztrahanými tepláčky. Chodila jsem s dětmi na písek a ona se nás držela jak klíště. Nosila mi kytičky, říkala mi takovým miloučkým jemňoučkým hláskem teto, byla opravdu rozkošná. Proti ostatním dětem mi přišla taková nesobecká. Možná to bylo i tím že nic neměla.
Bohužel ale byla stále venku, nikdo se o ní moc nestaral, vídávala jsem jí z okna někdy i po setmění.
Pak začala chodit do školy, se smutným pohledem mi říkala jak dostala prasátko a radostně se chlubila když měla sluníčko. Zase, bohužel, do školy moc nechodila. Když jsem jí zpočátku viděla dopoledne venku a ptala se jí jak to že není ve škole, tak mi odpověděla že se jí nechtělo a tak zůstala doma. Netvářila jsem se na to moc nadšeně a tak mi potom začala lhát, že byli ráno u doktora a podobně.
Pak je jeko neplatiče vystěhovali.
Potkala jsem jí tak po dvou letech, už ani nepozdravila, dělala že nevidí.
Pak jsem jí viděla loni. Může jí být tak 10-11-12? Nevím přesně. Šla s cigárem v puse, obklopená bandou špinavých tak šestnáctiletých romů.
Mě osobně to příjde šíleně moc smutné. Koho za toto chcete trestat? Její osud je už určen, nikdy z ní nic nebude. Dá se říci že je to vina rodičů, jenže oni vyrostli v tom samém jako ona. :( :( :(

Je mi to opravu šíleně líto, když tu holčinu vidím, jenže to je začarovaný kruh.

Najděte někdo rozumné řešení jak těm lidem pomoci, jak nikomu neublížit a ne tu nadávejte jak je svět nespravedlivý a jak ta kdysy malá, čistá, nevinná holčička bude za pár let někde vyřvávat Vaše peníze na uřádech pro svých 5 dětí.

Nehorší na tom všem jsou totiž její oči :( Když jsem jí znala, měla takové smutné oči, holky se s ní nehrály, hrály si s bárbínama, ona žádnou neměla, pak jí ve škole děti nadávali, měla prostě šíleně moc smutné oči.
Když jsem jí ale loni viděla, tak už tam ten smutek nebyl, byl tam vztek, zloba, z očí jí koukalo že je z ní pěkný hajzlik.

Situací v našich věznicích se zaobírat nebudu, vůbec nic o tom nevím. Jen je možnost že tam jednou skončí ona a já ji toho psychologa přeji, protože ona ho opravdu potřebuje.
Musí mít na duši tolik moc šrámů že si to nedovedem ani představit.

No, tak teď už vlastně ani nevím co jsem chtěla napsat. :D

Jo vlastně k tomu srovnávání se západem. Tak to je vážně šílená sranda když ukazují třeba v televizi, konkrétně to dost dělali v pořadu, teď nevím jak se to jmenuje, ale dávali to před vstupem do Eu a možná to ještě dávají, ty tabulky. Jak tady platí tolik za bydlení, tolik za telefon, tolik za toto. A jak se jim krásně rovnáme. Co si jako stěžujeme vždyť platíme stejně jako oni, někdy i trošku méně. Tak to mi přišlo že z těch lidí snad dělají blbce? Vždyť každý ví že naše a jejich platové podmínky se nedají srovnávat.

Tak já teda fakt končím. Mějte se krásně a přeji vám všem krásný život plný optimismu.

Simunka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky