potrat v 2. trimestri

50
6.5.05 20:21

potrat v 2. trimestri

Ahojte zienky,
som na rizikovom a potrebovala by som povzbudit..
V 8. tyzdni som zacala krvacat a trvalo to az do 13. tyzdna, proste stresy..
Teraz som v 14. tyzdni, uz par dni nespinim (tuk-tuk-tuk) a konecne si to tehotenstvo zacinam uzivat, ale citala som tu na strankach, ze niektore babulky potratili aj v 2. trimestri, tak mam stale strach..
Najdu sa medzi Vami aj take maminy, ktorym hrozil potrat v 1. trimestri, brali Duphaston na kvanta a nakoniec porodili zdrave dietatko???
Dakujem za kazdu povzbudivu odpoved!
Rysulka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
227
6.5.05 20:32

Ahojky,
niceho se neboj. Ja jsem krvacela ve 13. tydnu, uzivala jsem kvanta Utrogestanu (skoro to same jako Duphaston) a porad jsem se bala, ze potratim. Navic mi ve 20.tydnu zacalo furt tvrdnout bricho. Nakonec jsem vsechno zvladla, prckovi je ted 5 mesicu a pekne me prohani.
Cau Romana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3420
6.5.05 21:49

Ahoj.
já taky špinila(víc i míň)od 5-9tt, brala jsem Utrogestan a Štěpánek se narodil 3 dny před TP,zcela zdravý.
Dneska má 2,5 měsíce a je to šikulka :lol:

Neboj bude to dobrý,

Gabka a Štěpík

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
108
7.5.05 10:13

Ahoj. Taky se hlásím. Od 9.týdne jsem ležela 10dní v nemocnici (hospitalizace po jednodenním krvácení) - užívala jsem Utrogestan a vše dobře dopadlo. Je fakt, že jsem zbytek těhotenství musela polehávat doma, ale výsledek stál za to. Holčina už má 2,5let.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2239
7.5.05 10:15

Taky se pripojuji k tem co krvacely i po 12 tt. Dostala jsem navic Ascorutin a i pres velke obavy jsem porodila presne v terminu. Takze zadne strachy. Co jsem slysela od ostatnich maminek tak ve druhem trimestru uz se vetsinou jedna o spatne geneticke vysledky a proto doktori ukoncuji tehotenstvi. Terik a Charlie

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
86
7.5.05 22:28

Ahojky,
taky jsem na začátku těhukrvácela, ležela v nemocnici a užívala kvanta Utrogestanu. Po propuštění jsem dostala naordinovaný klid, klid a ještě jednou klid, samozřejmě jsem byla na rizikovým.
Ale konec dobrý, všechno dobré… Teď máme doma 2-měsíční zdravou, čipernou prďolku :D .
Takže se přestaň stresovat a věř, že bude všechno v pořádku. Musíš myslet pozitivně, ten tvoreček v tobě vycítí všechny tvoje nálady :) .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50
13.5.05 13:28

Ahojte,
dakujem za povzbudive odpovede :wink:
Krvacanie ani spinenie sa uz nastastie nevratilo a citim sa uz aj ovela lepsie :) Navyse sme vcera boli na velkom UTZ, babatko je vraj uplne v poriadku, stvara v brusku riadne akrobaticke kusky a uz sa nam dokonca predviedlo, ze bude CHLAPCEK :lol: Ascorutin uz brat nemam, ale Duphaston este aspon do 16. tyzdna..
Ozaj, taka chulostiva otazka - zabudla som sa na to opytat Dr. - ako je to s milovanim :?: Mali sme ho zakazane cele tehu alebo len v tom case, ked ste krvacali a potom Vam ho uz povolili? Manzelik mi uz taaaaak chyba, ale v ziadnom pripade nechcem ublizit malickemu..
Rysulka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
182
13.5.05 14:38

Rysulko!

Já jsem byla taky na rizikovém těhotenství a nám gyndr. zakázal milování po celou dobu těhu. Vzrušení totiž vyvolává stahy. Já jsem nakonec sice stejně potratila (ale já už měla problémy i v 1. těhu a rodila jsem hodně předčasně) a jedna z prvních otázek po potratu gyndr. byla, jestli jsme se nemilovali.
Milování není problém, pokud nejsou problémy, ale v případě jakýchkoliv potíží se doporučuje to vydržet a nemilovat se.
Ale zkus se zeptat svého gyndr., on Ti určitě poví, jak to vypadá s tvým zdravotním stavem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
149
16.5.05 10:39

Rysulko,
dávej na sebe pozor. Já jsem špinila ve 20tt a byla jsem hospitalizována v nemocnici. Nyní jsem 25tt a zatím je všechno v pořádku. Vyloženě klid na lůžku nemám stanovený. Ale dost se hlídám. Taky má zákaz v sexu, skákání po oknech, tahání nákupu a žehlení.

Špinění a krvácení hrozí po celou dobu těhotenství. Taky jsem si o víkendu koupila časopis MAMINKA a jsou ty příběhy mamin, které přišli o dítě v rozmezí 24-28 tt. Takže jak já říkám, vyhráno nemáš po celou dobu těhotenství.

Musíme být zodpovědné maminy a nesmíme se moc přemáhat.

zuzajde
25tt

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
932
16.5.05 12:05

Ahoj Rysulko,

mám za sebou jeden potrat a když jsem při druhém těhotenství začala v 8 tt špinit, nechali si mě na 4 dny v nemocnici. Špinění naštěstí přestalo. Do 13 tt jsem brala Duphaston a byla na neschopence, ale protože žádné potíže se už neobjevily, domluvila jsem se s dr., že zkusím jít do práce. Nakonec jsem do ní chodila až do 34 tt (to byl nejzazší možný termín) a užívala si krásné aktivní těhotenství s procházkami, cvičením, návštěvami divadel apod. Teď mi v pokoji spinká 11denní sladká holčička. Pokud jde o milování - moje dr. není moc příznivcem sexu v těhotenství, já se držela zdravého selského rozumu - tzn. po té příhodě se špiněním jsme začali opatrně od 14 tt, ale jen asi cca 1× týdně. Podmínkou bylo, že jsem nesměla cítit žádnou bolest. I když ty jsi krvácela déle, radši bych se dr. zeptala. Krásný zbytek těhotenství přeje

Světlana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
510
16.5.05 14:22

Ahoj Rysulko,
na ten sexík bych se taky zeptala Dr, protože jedině, kdyby mi ho úplně zakázali, vydržela bych.
Jinak si myslím a připojuji se ke Světlaně, že když to opatrně zkusíte (nesmí tě nic bolet) a päk krvácet nebudeš, miminku neublížíš.

Taky jsem ležela v těhu v nemocnici, taky jsem měla být pak doma v klidu, ale sexík jsme si s manželem dokázali užívat až do konce těhu. Asi záleží hodně i na psychice, mě ale pak bylo vždykcy fajn. Když náhodou (až ke könci) bříško ztvrdlo, chvilku jsem v klidu z hluboka dýchala a hned to zase povolilo.
Toť má zkušenost, Veronika

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15
20.4.16 13:15

..take jsem to zazila, ve 22.tydnu

Dalsiho tehotenstvi jsem se moc bala… ale touha po druhem diteti byla silna… Nekde jsem nasla, ze se doporucuje brani Utrogestanu téměř cele tehotenstvi, ze s tim je dobra zkušenost při predchazeni predcasnych porodů/potratů, v mem pripade pravdepodobne kvůli nedostatecnosti delozniho hrdla a nasledne infekci. Po dalším otehotneni jsem to svému dr. navrhla a nebyl proti. Takze jsem Utrogestan brala az do 8.mesice tehotenstvi a vse bylo v poradku, dokonce jsem prenasela…
Lekari to o tom Utrogestanu nevedi, pak jen reknou, no, nejaka infekce, to se stava… smutna pravda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí