Nestačí jí mléko, poradíte?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Cterka
11.4.19 19:35

Mateřslé

Ahojky chtěla jsě se zeptat jsem novopečená maminka dcera má 3týdny a v posledních dnech po kokení pláče a neutále chce jen prso kojila jsem co 3 hodiny vždy teď v posledních dnech kojím snad furt chce pořád papat a když prso pustí tak pláče a strašně se rozčiluje je možné že ji mléko prostě nestači? :,(

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
37124
11.4.19 19:38

Kojit můžeš častěji než po 3 hodinách. Syn v těch prvních týdnech na mě visel skoro non stop, kolikrát se najedl a za půl hodiny brečel a chtěl se „dorazit“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3230
11.4.19 19:44

Chce furt, koj furt. Hodne pij, dobre jez, udrzuj si dobrou naladu a precti si o rustovem spurtu - to te uklidni, ze je to normalni a za par dni to prejde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7712
11.4.19 20:14

Kojit striktne po 3 hodinach je blbost ;) koj na pozadani, casem si to sedne a i tak to nemusi byt nutne po 3 hodinach ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4523
11.4.19 20:20

Já půjdu, ostatně jako vždy, proti proudu. Snaž se mezi kojením udržet aspoň hodinu a půl. Při častějším kojení se může v břiše mimina míchat už natrávené a nové mléko a z toho to břicho bolí. Proto brečí a ty máš pocit, že chce zase jíst, jenže tím akorát dostane do už tak bolavýho břicha další mlíko a jsme tam, kde jsme byli… Ano, růstový spurt je pro ty 3 týdny typický, ale ani to neznamená, že musí jíst nonstop.
A abych tu za to opět nebyla označována za kdo ví co, tak toto mi bylo řečeno jak v porodnici, tak i od mojí doktorky. A na obě moje děti to dokonale fungovalo, u třetího to tak budu dělat zase. Neznamená to, že to platí všeobecně, jen si myslím, že zakladatelce pomůže znát více názorů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35734
11.4.19 20:26
@chaela píše:
Já půjdu, ostatně jako vždy, proti proudu. Snaž se mezi kojením udržet aspoň hodinu a půl. Při častějším kojení se může v břiše mimina míchat už natrávené a nové mléko a z toho to břicho bolí. Proto brečí a ty máš pocit, že chce zase jíst, jenže tím akorát dostane do už tak bolavýho břicha další mlíko a jsme tam, kde jsme byli… Ano, růstový spurt je pro ty 3 týdny typický, ale ani to neznamená, že musí jíst nonstop.
A abych tu za to opět nebyla označována za kdo ví co, tak toto mi bylo řečeno jak v porodnici, tak i od mojí doktorky. A na obě moje děti to dokonale fungovalo, u třetího to tak budu dělat zase. Neznamená to, že to platí všeobecně, jen si myslím, že zakladatelce pomůže znát více názorů.

Tohle platí u Um ne u mateřského. Zvýšeným kojením se zvyšuje výroba mlíka u matky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37124
11.4.19 20:30

@chaela to plati u umělého, mateřské se může podavat na požádání, u um musi být aspoň 2 hodiny mezi krmením.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4523
11.4.19 20:37

@pikola @Kriss Tina Jo to neslyším poprvé. Ale vysvětlete to mým dětem, který opravdu po velmi častým kojení bolelo břicho. Při dodržení toho odstupu bylo jako mávnutím kouzelnýho proutku po problému. Kluci se oba přecpávali už v porodnici, neznali míru, jedli by klidně pořád, hlavně mladší, toho se to drží doteď. Kdybych jim dávala na požádání, asi by praskli. Nikomu neříkám, že nemá kojit na požádání, pouze zmiňuju jinou možnost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2536
11.4.19 20:41
@Cterka píše:
Ahojky chtěla jsě se zeptat jsem novopečená maminka dcera má 3týdny a v posledních dnech po kokení pláče a neutále chce jen prso kojila jsem co 3 hodiny vždy teď v posledních dnech kojím snad furt chce pořád papat a když prso pustí tak pláče a strašně se rozčiluje je možné že ji mléko prostě nestači? :,(

Sem tam se dítě přisaje, aby zjistilo emoční naladění maminky. ;-)

Ale to ti v porodnici asi nepoví. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22824
12.4.19 06:58

@Cterka musíš kojit dle potřeby miminka, ne podle hodin. Klidně co hodinu, ze začátku je to nejdůležitější pro tvorbu mléka, čím je větší poptávka, tím je větší nabídka ;)
A pokud udržuješ stravu a nejíš nadýmavá jídla, bříško by mělo být v klidu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová