Pořád kojim, málo mléka?

Anonymní
10.4.19 10:02

Pořád kojim, málo mléka?

Ahoj maminky, mám doma 6 týdenního chlapečka. Vím že kolem tohoto týdne bývá tzv. Růstový spurt, ale doktorka mi říkala, že se to projevuje častým kojením třeba po 1,5h. Ale malý mi vydrží u prsa celý den. Odpoledne v kočárku spinká třeba dvě hodiny, ale co přijdeme domů tak je u prsa pořád. Občas u toho usne, tak ho zvednu na brknuti a začne zase hledat. A tak to máme pořád dokola. Zkoušela jsem odsávat abych mu mohla aspoň večer dat dost mlicka na spinkání, ale neodsaju víc než 25ml. Už mám nutkání zkusit dát UM. Myslíte že bych mohla mít málo MM a že mu to prostě nestačí? :think:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
22907
10.4.19 10:06

Je to normalni.Ono se zo cas ustálí
Ja odkojila 2 deti (1dcera 2,5roku, ta na me visela nonstop) a druhou jeste kojim, ta byla „hodnejsi“ jako miminko, tak casto nechtela, za to ted ve 20mesicich :roll:
S tou odsavackou..ta nikdy nevytahne tak.jako.miminko.
Taky jsem sotva odsala 15ml a pritom tam mleko bylo. Podle toho.se nerid.
Dulezite je jak miminko přibývá a roste.
Ale.ver,ze je to normalni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ShadowDancer
10.4.19 10:15

U nás tohle bylo úplně normální. Dcera má 11m a nikdy jsem neodsála z odsávačky víc než 10ml. Prostě se mi nikdy nespustilo mlíko stimulem od plastu. Do 6m byla plně kojená, krásně prospívá, kojím pořád. Když jí něco trápí nebo bolí, je schopná být na prsu dlouho i dneska. Moje mamka mě strašila slabým mlékem, špatným mlékem, málo mlíka.. ale nevzdala jsem to, nechávala jsem jí jak potřebovala. Neškatulkuj, každé dítě je jiné, nějaké se napije a nepotřebuje a nějaké to má zkrátka tak jak my. :hug:

• Citovat
  • Upravit
310
10.4.19 10:18

Taky si myslím, že pokud prospívá, není problém. Pamatuju si, že prvních několik týdnů po porodu se syn chtěl kojit skoro pořád, hlavně večer, cca od 17h jsem ho měla furt u prsa. Prospíval pěkně, takže si myslím že se tím prostě jen uklidňoval, že vlastně o hlad vůbec nešlo, protože když jsem ho měla u prsa třeba 2h v kuse tak už toho mlíka asi ani moc nebylo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18668
10.4.19 10:27

Haha, prej 1,5 hodiny… Můj měl interval sotva 15 minut při spurtech :lol: trvalo to vždycky pár dní a pak se zas vrátil na interval po 2. Když jsem viděla, že má fakt hlad, tak jsem mu na noc dala 30ml nutrilonu (asi tak 3× za celou dobu), aby se trochu prospal a mě se zas nalily.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10461
10.4.19 10:35

A když ho nosíš, tak taky brečí, nebo je v pohodě?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.4.19 10:45

Pokud ho nevážíš před a po kojení, nemůžeš vědět, kolik vůbec vypil. Můžeš mít málo mléka a on má jednoduše hlad, žádný spurt :D
Zkus se zeptat v porodnici , u nás váhy i půjčují, za pár korun

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
10.4.19 10:49

@Hoa Mai většinou když ho nosím tak je klid max. 30min, pak chce zas jíst

• Citovat
  • Upravit
10461
10.4.19 10:53
@Anonymní píše:
Pokud ho nevážíš před a po kojení, nemůžeš vědět, kolik vůbec vypil. Můžeš mít málo mléka a on má jednoduše hlad, žádný spurt :D
Zkus se zeptat v porodnici , u nás váhy i půjčují, za pár korun

@admin nějak se nám v diskuzích o kojení množí anonymní „odvážlivci“

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32914
10.4.19 10:54

1,5h je ještě ok. Můj 10 týdenní se kojí co 2h, pokud náhodou nespí dýl,tak to dá i 3h. Spurt neřeším. Přibírá hezky. Večer prokojim i tři hodiny, vystřídám 2× každé prso. Je to moje třetí dítě,a měli to takhle i starší. A flašku ani dudlík jsem nakonec nikdy dát nemusela ( s dudlíkem jsem to samozřejmě zkoušela). Teď sice říkám,že malý je večer adept na flašku,ale stejně jsem zdechla to chystat,to radši kojím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10461
10.4.19 11:06
@Anonymní píše:
@Hoa Mai většinou když ho nosím tak je klid max. 30min, pak chce zas jíst
Šátek/ nosítko jsi zkoušela?
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek