Matka do mně neustále ryje

61
15.12.23 17:51

Matka do me neustále ryje..

Ahoj.

Nevím už co si počít.. před rokem jsem se odstěhovala zpátky k mámě, protože mi skončil nájem a majitel chtěl byt pro děti.

Mám práci, která je časově nevyzpytatelná. Někdy jdu 5 dní po sobě, pak den volna a zase, jindy zase jdu jen třeba dva dny v týdnu. Moje matka odmítá akceptovat, že nepracuju po-pá 8-16, nebo krátký dlouhý týden a kdykoliv jsem více dní doma, tak do mě ryje, proč se jako valím doma a nejsem v práci a neustále mi počítá, kolik dní jsem odpracovala. Přitom doma pomáhám, uklízím, nikdo mě o tyhle činnosti nemusí žádat, dělám je sama od sebe. I uvařím, hlídám mladší sourozence (a v té chvíli se jí náramně hodí, že jsem doma). Finančně přispívám, nakupuji potraviny, drogerii apod, co je potřeba. Taktéž mě nikdo nežádá, dělám to sama od sebe.

Přesto se nedočkám ničeho, jen slov „ty se pořád válíš doma a děláš ho**o“ a pak výčet těch dnů, kdy jsem v práci.

Nevím, proč to matka dělá. Vydělám měsíčně pomalu víc, než ona (což s ní nerozebírám, myslím, že jí do toho nic není).

Našla jsem si přítele, jsme spolu půl roku. Jsme si ve vztahu nejlepšími kamarády a partnery zároveň. Vztahů jsem už pár měla, ale tohle je poprvé, kdy bych s partnerem chtěla časem miminko a sestěhovat se spolu do bytu. Mluvili jsme o tom a stěhování jsme se dohodli připadá v úvahu cca příští rok v létě. Miminko za pár let.

Je mi 24, příteli 25, matce 46, sourozencům 8 (dvojčata) - pro uvedení do kontextu.

Přemýšlela jsem, že se asi prozatím odstěhuju sama.

Jsem už z toho rytí zoufalá.

Poslední rok to tady ale vypadalo tak, že jsme nikdo neměli vlastní pokoj, nebo nějaké soukromí. Probíhala rekonstrukce a tak jsme všichni bydleli v jedné místnosti (což byla zároveň kuchyň, jídelna, ložnice i obývák).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
ludmilaadamkova
15.12.23 17:54

Jediné řešení je najít si vlůastní bydlení bud s přítelem nebo s nějakým spolubydlícím pokud bys nájem sama nedala. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
13949
15.12.23 17:57

Jdi do spolubydleni, nevím proč to nejde s přítelem vo nejdřív? Půl rok spolu, to už by slo…

V tomhle bych nechtěla být.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42521
15.12.23 17:57

Jdi do nájmu, jiná rada není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5141
15.12.23 17:58

Ja bych se odstehovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69015
15.12.23 18:00

Ano, odstěhuj se. Máš práci, vyděláváš, není na co čekat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
61
15.12.23 18:00
@Lily-of-the-valley píše:
Jdi do spolubydleni, nevím proč to nejde s přítelem vo nejdřív? Půl rok spolu, to už by slo…V tomhle bych nechtěla být.

S přítelem jsme se tak dohodli kvuli financím, nenechal by me zaplatit kauci, jezdim ted k nemu. Travim vetsinu dnu u neho. Coz je jaks taks zachrana. Bydli s tatou, babickou a dedou v dome. Tata je ted nejaky cas u pritelkyne. Babicka s dedou v nemocnici. Takze je tam ted nejaky cas sam.
Takze tohle je ted muj unik, doma jsem tak polovinu casu co predtim, ale prave doma jsem ted vetsinou ty dny, kdy nemam praci, protoze u pritele byt nechci sama kdyz on prave dela po-pa 8-16.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21415
15.12.23 18:01
@Tojsemja23 píše:
Ahoj.

Nevím už co si počít.. před rokem jsem se odstěhovala zpátky k mámě, protože mi skončil nájem a majitel chtěl byt pro děti.

Mám práci, která je časově nevyzpytatelná. Někdy jdu 5 dní po sobě, pak den volna a zase, jindy zase jdu jen třeba dva dny v týdnu. Moje matka odmítá akceptovat, že nepracuju po-pá 8-16, nebo krátký dlouhý týden a kdykoliv jsem více dní doma, tak do mě ryje, proč se jako valím doma a nejsem v práci a neustále mi počítá, kolik dní jsem odpracovala. Přitom doma pomáhám, uklízím, nikdo mě o tyhle činnosti nemusí žádat, dělám je sama od sebe. I uvařím, hlídám mladší sourozence (a v té chvíli se jí náramně hodí, že jsem doma). Finančně přispívám, nakupuji potraviny, drogerii apod, co je potřeba. Taktéž mě nikdo nežádá, dělám to sama od sebe.

Přesto se nedočkám ničeho, jen slov „ty se pořád válíš doma a děláš ho**o“ a pak výčet těch dnů, kdy jsem v práci.

Nevím, proč to matka dělá. Vydělám měsíčně pomalu víc, než ona (což s ní nerozebírám, myslím, že jí do toho nic není).

Našla jsem si přítele, jsme spolu půl roku. Jsme si ve vztahu nejlepšími kamarády a partnery zároveň. Vztahů jsem už pár měla, ale tohle je poprvé, kdy bych s partnerem chtěla časem miminko a sestěhovat se spolu do bytu. Mluvili jsme o tom a stěhování jsme se dohodli připadá v úvahu cca příští rok v létě. Miminko za pár let.

Je mi 24, příteli 25, matce 46, sourozencům 8 (dvojčata) - pro uvedení do kontextu.

Přemýšlela jsem, že se asi prozatím odstěhuju sama.

Jsem už z toho rytí zoufalá.

Poslední rok to tady ale vypadalo tak, že jsme nikdo neměli vlastní pokoj, nebo nějaké soukromí. Probíhala rekonstrukce a tak jsme všichni bydleli v jedné místnosti (což byla zároveň kuchyň, jídelna, ložnice i obývák).

Rika to proto, ze pak mas pocit viny, vic uklizis a ona nemusi nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42521
15.12.23 18:01

Budou to výdaje navíc, ale budeš svou vlastní paní a budeš mít ve volnu klid. A to je k nezaplacení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
61
15.12.23 18:02
@PaníBovaryová píše:
Rika to proto, ze pak mas pocit viny, vic uklizis a ona nemusi nic.

Nerozumim, proc to ma nekdo zapotrebi. Nereknu, kdybych nrhla prstem, nechala se zivit a nechodila do zadne prace, ale takhle?

Nevim, ale na me to pusobi tak nejak trochu jako psychicke vydirani. Nejakym svym zpusobem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
61
15.12.23 18:04
@Betty MacDonald píše:
Budou to výdaje navíc, ale budeš svou vlastní paní a budeš mít ve volnu klid. A to je k nezaplacení.

Je to tak. Nejspíš není jiná možnost, než se odstěhovat. Protože když jsem tu nežila, vztahy jsme měly v pohodě - protože neměla prehled o tom přesně co kdy dělám, což mi vyhovovalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13949
15.12.23 18:07
@Tojsemja23 píše:
S přítelem jsme se tak dohodli kvuli financím, nenechal by me zaplatit kauci, jezdim ted k nemu. Travim vetsinu dnu u neho. Coz je jaks taks zachrana. Bydli s tatou, babickou a dedou v dome. Tata je ted nejaky cas u pritelkyne. Babicka s dedou v nemocnici. Takze je tam ted nejaky cas sam.
Takze tohle je ted muj unik, doma jsem tak polovinu casu co predtim, ale prave doma jsem ted vetsinou ty dny, kdy nemam praci, protoze u pritele byt nechci sama kdyz on prave dela po-pa 8-16.

No a platit za pokoj u přítele nejde? Když tam nikdo jiný není. Jako je to divny, ze te u sebe neubytuje, určitě vi, co resis doma…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42521
@Tojsemja23 píše:
Je to tak. Nejspíš není jiná možnost, než se odstěhovat. Protože když jsem tu nežila, vztahy jsme měly v pohodě - protože neměla prehled o tom přesně co kdy dělám, což mi vyhovovalo.

Není nač cekat. Stejně jsi ve věku, kdy soužití s matkou bývá spíš na škodu. Tak směle do toho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21415
@Tojsemja23 píše:
Nerozumim, proc to ma nekdo zapotrebi. Nereknu, kdybych nrhla prstem, nechala se zivit a nechodila do zadne prace, ale takhle?Nevim, ale na me to pusobi tak nejak trochu jako psychicke vydirani. Nejakym svym zpusobem.

To na tebe pusobi spravne. Ma nad tebou navrch, protoze u ni bydlis.
Nastesti te nenapadlo ji vykladat, ze vydelavas vic nez ona.
Pockej, az se budes stehovat, uvedomi si, ze prijde o chuvu, uklizecku a nakupci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
61
15.12.23 18:09
@Lily-of-the-valley píše:
No a platit za pokoj u přítele nejde? Když tam nikdo jiný není. Jako je to divny, ze te u sebe neubytuje, určitě vi, co resis doma…

Ono to je u nich slozitejsi, protoze jeho tata je nevyzpytatelny a nikdo nikdy nevi kdy se zjevi, trvale bydlet tam bohuzel nemuzu, proto jsme se s pritelem dohodli takhle. On je psychicky trochu labilni, proto pritel nechce, coz ja naprosto chapu a ani ja bych asi nechtela ale nevim co je horsi no

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová