Rodina a problémy

Anonymní
15.12.23 14:52

Rodina a problémy

Dobrý den maminky a tatínkové. Potřebovala bych od vás pomoc a poradit, mám holčičku, které je 1,5 roku a teď čekáme další holčičku. Moje matka, je zaujata už odjakživa klukama, tak ze ani já jako prostedni dítě a jako holka nebyla úplně oblíbené dítě. Mám staršího bratra a mladšího. Toho mladšího si matka udělala s jiným panem, který neměl děti, a rodila ve 40, tak ze jsme spolu o 14 let. Doma mě využívali na hlídání, na uklizeni a nic moc jsme se starším bráchou toho neměli, všechno se kupovalo malému a rozmazlovali ho, dnes mu bude skoro 13 let, a je na mě a mého manžela drzí, pořad poslouchám nějaké nadávky na mou osobu, ze nemám u nich doma nic dělat a ze nemám k nim chodit, moje matka děla ze nic neslyší, její synacek přece je nejlepší a nikomu neublizuje, věcně si ji volají do školy protože furt někomu nadává a děla problémy, ale samozřejmě rodiče všechno svádí na ty děti, ze ho určitě provokují apod a on za nic nemůže. Nám se jejich přístup k výchově nelíbí a to jak se k nám chová i k mé dceři už mi drásá nervy. S matkou jsme se vlastně vždycky hádali jen kvůli němu, kvůli ničemu jinému. I když jsem říkala, ze se mi jeho chování nelíbí, nic s tím nedělá, a teď nedávno jsme tam byli na návštěvě a byl tam opět drzí, tak jsme s manželek odešli, ze to tam nebudeme poslouchat a moje matka je urazena a nebaví se semnou, dnes mě skoro ani nepozdravila ve městě a to jsem byla i s dcerou a ani na tu se nepodivala a nesla k ni. Nechce se mi mu ani dávat nic k Vánocům za to chování, ale to vím, ze by matka semnou nemluvila nikdy 👍 👍 to si nemůžeme dovolit udělat.
Jsem už z mé rodiny na nervy, myslím nad tím každý den a to jsem ještě tehotna. To moje matka bydlí o dva paneláky dal než já a byla u nás jen 2× ale my k nim musíme chodit furt, do zakouřeneho doupěte, nechce se mi tam vůbec vodit moji dceru, kde to smrdí po tabáku a kouři se tam před ni. A to ještě máme mít novorozeně zachvili a takhle se před Vánoci rozhadavame kvůli tomu jejich synackovi. Chci se zeptat, co mám dělat, už to psychicky nedávám, a jsem už z toho unavená řešit to samé dokola, upřímně ho nesnáším, ničí celou rodinu, tím jak je rozmazleny a on vi, ze za ty hádky muže on a my se s matkou spolu nebavíme. Je mi to líto, nebavit se s ni jen kvůli tomu, ze ona s tím nic nedělá a děla spíš ze mě tu nejhorší dceru.
Co by jste na mém místě dělali vy?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Badboda
15.12.23 15:05

Ahoj, no, já na Tvém místě bych se teda určitě necpala na návštěvu někam, kde mi řekli přímo, že tam nemáš co hledat a nemáš tam chodit. Pokud se s tebou sourozenec takto baví, prostě bych s ním utnula kontakt. S matkou bych se snažila promluvit, pokud by i ona měla stejný přístup tak bych s ní omezila kontakt na úplné minimum. Řekla bych narovinu, že je u ní zakouřeno a že mi to nedělá dobře. S novorozencem bych určitě pak nešla do takového prostředí.
Nechápu tu větu- musíme k matce chodit. Co se stane když nepřijdete? Člověk musí jenom umřít, nemusí nic. Hele ono je to o nastavení, soustředila bych se být tebou na dítě, manžela a své těhotenství, tady ty toxické vztahy radím opouštět…Chápu, že je to tvá původní rodina ale co z toho, když ti to přináší jen vše špatné.
Hodně sil :kytka:

• Citovat
  • Upravit
15195
15.12.23 15:08

Jsi dospěla, nemáš povinnosti půjčit své původní rodině ve smyslu nechat se využívat. Máš povinnosti vůči své nynější rodině a to jsou tvoje děti a partner. A ty děti potřebuji klidnou a vyrovnanou matku. Nejsi povinna se se svou mámou ani stýkat, pokud se k tobě chová nevhodně. Do zakouřeného bytu bych s dětmi na návštěvu rozhodně nechodila. Přemýšlela bych nad odstěhováním se někam dále. A hlavně nezapomeň – je to tvůj život!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tala20
15.12.23 15:12
@Anonymní píše: {… 24 řádků nějakých nesrozumitelných duševních zvratků …}
Chci se zeptat, co mám dělat … Co by jste na mém místě dělali vy?

Proboha, začni už se chovat jako dospělá ženská.
Působíš jako hádavá čtrnáctiletá puberťačka. Nebo jsi troll. Proč se cpeš někam, kde se necítíš dobře?

• Citovat
  • Upravit
Uslava
15.12.23 15:16
@Anonymní píše:
Dobrý den maminky a tatínkové. Potřebovala bych od vás pomoc a poradit, mám holčičku, které je 1,5 roku a teď čekáme další holčičku. Moje matka, je zaujata už odjakživa klukama, tak ze ani já jako prostedni dítě a jako holka nebyla úplně oblíbené dítě. Mám staršího bratra a mladšího. Toho mladšího si matka udělala s jiným panem, který neměl děti, a rodila ve 40, tak ze jsme spolu o 14 let. Doma mě využívali na hlídání, na uklizeni a nic moc jsme se starším bráchou toho neměli, všechno se kupovalo malému a rozmazlovali ho, dnes mu bude skoro 13 let, a je na mě a mého manžela drzí, pořad poslouchám nějaké nadávky na mou osobu, ze nemám u nich doma nic dělat a ze nemám k nim chodit, moje matka děla ze nic neslyší, její synacek přece je nejlepší a nikomu neublizuje, věcně si ji volají do školy protože furt někomu nadává a děla problémy, ale samozřejmě rodiče všechno svádí na ty děti, ze ho určitě provokují apod a on za nic nemůže. Nám se jejich přístup k výchově nelíbí a to jak se k nám chová i k mé dceři už mi drásá nervy. S matkou jsme se vlastně vždycky hádali jen kvůli němu, kvůli ničemu jinému. I když jsem říkala, ze se mi jeho chování nelíbí, nic s tím nedělá, a teď nedávno jsme tam byli na návštěvě a byl tam opět drzí, tak jsme s manželek odešli, ze to tam nebudeme poslouchat a moje matka je urazena a nebaví se semnou, dnes mě skoro ani nepozdravila ve městě a to jsem byla i s dcerou a ani na tu se nepodivala a nesla k ni. Nechce se mi mu ani dávat nic k Vánocům za to chování, ale to vím, ze by matka semnou nemluvila nikdy 👍 👍 to si nemůžeme dovolit udělat.
Jsem už z mé rodiny na nervy, myslím nad tím každý den a to jsem ještě tehotna. To moje matka bydlí o dva paneláky dal než já a byla u nás jen 2× ale my k nim musíme chodit furt, do zakouřeneho doupěte, nechce se mi tam vůbec vodit moji dceru, kde to smrdí po tabáku a kouři se tam před ni. A to ještě máme mít novorozeně zachvili a takhle se před Vánoci rozhadavame kvůli tomu jejich synackovi. Chci se zeptat, co mám dělat, už to psychicky nedávám, a jsem už z toho unavená řešit to samé dokola, upřímně ho nesnáším, ničí celou rodinu, tím jak je rozmazleny a on vi, ze za ty hádky muže on a my se s matkou spolu nebavíme. Je mi to líto, nebavit se s ni jen kvůli tomu, ze ona s tím nic nedělá a děla spíš ze mě tu nejhorší dceru.
Co by jste na mém místě dělali vy?

Když s tebou tvoje matka nebude nikdy mluvit, ušetříš si nervy. Víš to? Nemáš doma co dělat, že tam pořád lezeš? A to dítě za to nemůže. Opět je to věc rodičů. Nejsi přece uplně blbá, abys neustále naskakovala na sekeru, že ne. Nelez tam.

• Citovat
  • Upravit
37200
15.12.23 15:19
@Anonymní píše:

Proč?
K čemu ji potřebuješ když tě neustále ponižuje.
Proč k nim musíte pořád chodit? Nemusíš nic co nechceš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21068
15.12.23 15:31
@Badboda píše:
Ahoj, no, já na Tvém místě bych se teda určitě necpala na návštěvu někam, kde mi řekli přímo, že tam nemáš co hledat a nemáš tam chodit. Pokud se s tebou sourozenec takto baví, prostě bych s ním utnula kontakt. S matkou bych se snažila promluvit, pokud by i ona měla stejný přístup tak bych s ní omezila kontakt na úplné minimum. Řekla bych narovinu, že je u ní zakouřeno a že mi to nedělá dobře. S novorozencem bych určitě pak nešla do takového prostředí.
Nechápu tu větu- musíme k matce chodit. Co se stane když nepřijdete? Člověk musí jenom umřít, nemusí nic. Hele ono je to o nastavení, soustředila bych se být tebou na dítě, manžela a své těhotenství, tady ty toxické vztahy radím opouštět…Chápu, že je to tvá původní rodina ale co z toho, když ti to přináší jen vše špatné.
Hodně sil :kytka:

Ještě platit daně. :mrgreen:

Ale jinak souhlas. Nechci, nejdu. Žádný „musím“ neexistuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
679
15.12.23 15:33

Nechodila bych tam, nekupovala dárky k vánocům a už vůbec bych se nezaobírala tím, že se mnou matku už nikdy nepromluví. Soustředila bych se na svoje děti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14932
15.12.23 15:34

A proč k nim teda porad chodíš? Dela ti dobre nechat se ponizovat od třináctiletého vyrostka? Evidentně asi jo, jinak bys tam nelezla a nic mu nedavala, ne? :lol: to, že by se mnou matka pak nemluvila, by se asi dalo i považovat za výhru v této situaci. Vyřešilo by ti to dost potíží :lol: :D :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
695
15.12.23 15:37

Rodinu nenici tvuj bracha, ale tvoje mama. Tak se vzchop a utni s ni kontakt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
MamkaDouDou
15.12.23 15:42

Do zakouřeného bytu bych s dcerou nechodila

vyřešeno

• Citovat
  • Upravit
25070
15.12.23 15:55

Jak musíte? Drží vám pistoli u hlavy? Ani bych tam nepáchla do toho smradu. Fuj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35285
15.12.23 16:27
@Anonymní píše:
Jsem už z mé rodiny na nervy, myslím nad tím každý den a to jsem ještě tehotna. To moje matka bydlí o dva paneláky dal než já a byla u nás jen 2× ale my k nim musíme chodit furt, do zakouřeneho doupěte, nechce se mi tam vůbec vodit moji dceru, kde to smrdí po tabáku a kouři se tam před ni. A to ještě máme mít novorozeně zachvili a takhle se před Vánoci rozhadavame kvůli tomu jejich synackovi.Chci se zeptat, co mám dělat, už to psychicky nedávám, a jsem už z toho unavená řešit to samé dokola, upřímně ho nesnáším, ničí celou rodinu, tím jak je rozmazleny a on vi, ze za ty hádky muže on a my se s matkou spolu nebavíme. Je mi to líto, nebavit se s ni jen kvůli tomu, ze ona s tím nic nedělá a děla spíš ze mě tu nejhorší dceru.

Začni tím, že se na něj na vánoce vykašleš. Takovej spratek si nic nezaslouží. A že s tebou nebude máma mluvit? No, tak to je její problém. Asponˇbudeš mít klid, a nemusíš se nervovat. Proč je necháš, aby se k tobě takhle chovali?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2791
15.12.23 16:42

Nezlob se na kluka, zlob se na jeho rodiče. Jakože lidi mají většinou po čtyřicítce mnohem více peněz i zkušeností, tak si můžou dovolit dítěti koupit lepší/více věcí, než když měli první dítě po dvacítce. To není rozmazlování, to vychází z životních podmínek.
Poslouchat matku nemusíš, jsi dospělá, fakt do zakouřeného prostředí děti netahej. O výchovu bratra se nestarej, není to tvá zodpovědnost, je to starost jeho rodičů.
Navíc, pokud má máma 13letého problémového výrostka, asi už jí energie na vnučky nezbývá. Z mého pohledu jsi hodně předujatá, hodnotíš vaši rodinu dost příkře a nezrale, navíc žárlíš a urážíš se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27267
15.12.23 16:43

Už dávno jsem zavedla, že kde se necítímdobře, tam nejezdím. Takže svojí matku alkoholičku jsem už téměř rok neviděla a je mi lépe. Udělej to stejně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová