Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Zajímalo by mě jak je to u vás věnujete se dětem tak že zapomínáte i sama na sebe?Já jsem do toho tak padla že se motám jen kolem dětí a domácnosti,ne že by se mi to nelíbilo ale nemám čas si zajít v klidu k holičce,na masáž,kafe atd.Ani nepamatuji co bych si koupila sama pro sebe když jdu do obchodu hned jsem v dětském textilu.Jsem jen já takový blázen?
Tak na tom jsem stejně. Když se mě ptali, co chci na narozeniny, ani jsem nemohla nic vymyslet, protože jsem si říkala, co potřebují děti. ![]()
K holiči chodím s dcerou, mají tam dětský koutek, jinak bych tam asi nešla. ![]()
Kadeřnici, kafe, na to taky nemám čas. Ale teda že bych žila jen dětma, to ne. Spíš ostatní aktivity s dětma silně souvisí. Mám třeba ráda ruční práce, šití, pletení. No, takže nepletu pánské svetry, nýbrž dětské ponožky. Atd. Vůbec, co asi nepřekvapí, je téma mé závěrečné práce na VŠ. Mámy, co si na mateřské přivydělávají nebo zvyšují kvalifikaci
A to jsem měla v nabídce 60 jiných témat!!!
BARAH:tak s těmi narozeninami,nebo vánoci to mám taky tak nikdy nic nechci páč mě už ani kosmetika nebere.A k holičce chodím zároven s klukama za 50kč na pánský ![]()
taky jsem si rikala, ze bych si na sebe mela udelat cas - ostrihat, oholit nohy
. a obleceni: to si vzdycky rikam, ze pro me je to zbytecny, tak nutne to nepotrebuju a koupim radeji detem
Ahoj, myslím, že na tom jsme všechny stejně- teda pokud nemáme super bezva a ochotné hlídačky.
U mě to teda vyvrcholilo téměř zhroucením
, to když nás jako rodinu pozvali na svatbu- klukům bylo 5let a druhému půl roku a já si potřebovala koupit něco na sebe.Bez hlídání dětí- nemožný úkol.Muž mi to nechtěl věřit- neschopná ženská si neumí koupit podprdu a šaty a při tom ohlídat 2 caparty.
No, strčila jsem mu je sebou, když si jel kupovat kalhoty- přijel bez nákupu, rudý a zpocený jak po maratonu a dodnes se u nás jeho jediný nákup s dětmi dává k dobrému při kecacích večírcích. ![]()
Myslím že je to normální.
ted dokud jsou malý tak nás potřebují.Mě nejvíc baví kupovat jim.
Masáž mi udělá manžel u filmu a kafčo si dám odpolko když je dám sponkat a jdu pracovat na pc. ![]()
No, já jsme asi ještě víc „úchylná“, já malého nechci nikomu půjčovat na hlídání, jen manželovi a když ho hlídala mamka, tak jsem si nakupování vůbec neužila, protože jsem se bála, že už pláče a chce maminku.
![]()
A pak, když jsem zase doma, tak nadávám, že nikam nemůžu.
![]()
Nezapomínám na sebe, ale jsem ten typ mámy, která první roky chce být s dítětem a ještě kojím. Jen VŠ jsem přerušila, nemám hlídání a cizí osobě dítě nesvěřím. Na in-liny, kolo, kafe, ke kamarádkám, ony k nám, na výlety, na návštěvy, ke kadeřnici, něco si koupit, večer posedět, dát si tu a tam dvě decky… není problém a dopřávám si dle potřeby. Buď jdem s kamarádkama a do krámu si odskočím, nebo hlídá manžel doma, do kadeřnictví šla kamarádka se mnou a malou hlídala (mám to na dlouho a malá mi nevydržela mezi kojeními, takže jsem kojila i s alobaly na hlavě
) Ještě k tomu pracuju doma + pracovní schůzky s klienty a tam malou můžu brát s sebou. K narozeninám jsem věděla přesně, co chci. Teď bude mít malá rok a mám potíž vymyslet, co jí koupit. Vše potřebné máme a malá si stejně nejvíc vyhraje v kuchyňské lince, s plyšáky, co jsem jí šila, s míčkem a se psem. Tak dostane novou kvalitní autosedačku a možná houpačku.
lukymaty píše:
Zajímalo by mě jak je to u vás věnujete se dětem tak že zapomínáte i sama na sebe?Já jsem do toho tak padla že se motám jen kolem dětí a domácnosti,ne že by se mi to nelíbilo ale nemám čas si zajít v klidu k holičce,na masáž,kafe atd.
Mám to podobné. S tím rozdílem, že mně se to nelíbí
a poslední dobou se v tom dost plácám - v tom smyslu, že se ze všech sil snažím udělat si čas i na svoje koníčky (které naneštěstí s dětmi moc nesouvisejí)… jenomže bez babiček je to těžké, natahuju čas, jak se dá, čímž padám do bludného kruhu nevyspání, nervozity z toho, že nic nestíhám, špatného svědomí z toho, že všechny síly a energii nevěnuju dětem, atd. atd… Byl by to román asi na tři stránky, kdybych to měla popsat a vypsat všechno. ![]()
Já to mám taky na pytel chlap přes týden v Praze babička s dědem ještě pracují a do duchodu daleko.A když bych třeba o víkendu někam zašla tak to zas není kam,protože tady u nás nic není,mladší syn je mamánek byla jsem bez něj jen jednou asi na dvě hodiny a moje máma si sním nevěděla rady strašně plakal.
Taky tak
Na sebe jsem konečně začala nakupovat letos, a to jen proto, že se mi už oblečení rozpadlo
Když se někdo zeptá co chci, taky většinou přemýšlím nad věcmi pro všechny (ale i to už je posun, před 3 lety jsem jako svatební dar chtěla dětskou postýlku a hrací koberec
). Letos už to musí přestat
![]()
Hanule píše:
Taky takNa sebe jsem konečně začala nakupovat letos, a to jen proto, že se mi už oblečení rozpadlo
Když se někdo zeptá co chci, taky většinou přemýšlím nad věcmi pro všechny (ale i to už je posun, před 3 lety jsem jako svatební dar chtěla dětskou postýlku a hrací koberec
). Letos už to musí přestat
![]()
ja dostala postylku a kocarek na vanoce
Ahoj,tak já si tedy ten čas najdu na sebe,a to skoro každý den.Buď chodím cvičit,dneska jsem byla na masáži,zítra jedu na muzikál.Na kosmetiku taky chodím pravidelně,s holičem je to horší,to jdu,když už mi to fakt nedrží. ![]()
Co se týče oblečení,tak taky zabrousím hned do dětského textilu,či koukám na hračky.Ale je fakt,že mě baví malému něco kupovat,a když je to opravdu pěkný kousek,tak z toho mám radost ![]()
Dej prcka taťkovi,a jdi.U nás je to tak zavedené hned od začátku…já vím,někdy to halt nejde…
momi33 píše:
Dej prcka taťkovi,a jdi.U nás je to tak zavedené hned od začátku…já vím,někdy to halt nejde…
Teda, nic ve zlém, ale to je fakt bezva rada, taková mi vždycky zvedne mandle ![]()
Myslíš, že to není to první, co většinu z nás (které nemáme babičky) napadne? Jenomže když Ti muž ráno odchází v sedm a v sedm večer se vrací, už toho moc nestihneš - a i kdybys třeba stihla, už k tomu po celém dnu s dětmi nemáš moc nadšení a síly… Nemluvě o tom, že věci typu kadeřnice, kosmetika, atd., ty se po sedmé večer řeší dost těžko.
„Zavedené od začátku“ můžeš mít, co chceš… respektive, můžeš mít jen to, co je z hlediska všech členů rodiny reálné.