Matka, nezvedam telefon

Anonymní
30.9.22 12:41

Matka, nezvedam telefon

Asi si chci postěžovat
Moje matka je posledních pár let dost náročná. Její povaha, postoj hodně depresivní. Nešťastná, uložena, přesně taková osoba co vysává energii.
Pokud volá brečí, stěžuje si
Přijedu/pojede brečí stěžuje si
Odjíždím/odjíždí stěžuje si a brečí.
Většina rozhovoru je úplně o ničem. Pak taky o tom jak ji každý ubližuje, nestará se o ní. Na všechno je sama nikdo ji nepomůže
Stou pomocí se to má tak: platím většinu jejich účtu (pojistku, nákupy, daň z pole jednou ročně občas i telefon)
Vyzvedávám a objednávám ji léky
Vložíme k lékařům a na nákupy.
Nic jí není dobre. Bylo mi špatně ty jsi nepřijela. Abys věděla bylo mi špatně a ty jsi nepřijela. Pokud jede k nám je jí špatně, brečí, klepe se, lentuje že bydlíme daleko. ano musí 3× přestupovat cesta od ní k nám trvá necelou hodinu. Každý rozhovor začíná,, JA BY POTŘEBOVALA. TO ZNENA ZARIT. Partner k ni nechce jezdit. I jemu vyčítá spoustu věcí. Tchýně si ji zablokovala. Bydlí se sestrou a její rodinou v domě. Promluvila je natolik, že s ní přestali mluvit. Dost často mi ve svých dialozích dává najevo, že ji nestačí co dělám. Nenechá si nic visvetlit, neposlouchá když jí něco říkám. Mluví jen o negativních věcech nebo o rodinných křivdách. Často obtěžuje lidi v autobuse svym negativním životem.. za všechno mužů já. Pokud mi do telefonu brečí už nevím co bych měla říkat stejně neposlouchá. S dcerou mluví o smrti, smutku, samotě. Pak je uložena když ji to zákazu a zase mužů za vše.

Taky máte někdo někoho takového. Založime krouzek :mrgreen: :,(

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
21311
30.9.22 12:50

Příště si to po sobě přečti, než to odešleš, to je fakt hrůza

Jinak k tématu - zkusila jsi řešit s lékařem? Mamince by mohl pomoci psycholog/psychiatr a ulevilo by se jí i vám

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.9.22 12:51

Jo. Něco podobného. Na několik měsíců vždy odstřihnu, ona se chvíli snaží, pak zase sklouzne k tomu svému, tak zase odstřihnu. Nejste povinna se tomu vystavovat. Tak, jako očernila sestru, dělá to i vám, i když se staráte a platíte. Omezila bych styk na maximum. To klidně můžete.

• Citovat
  • Upravit
96
30.9.22 12:52

Sama jí nepomůžeš, když to do teď nefunguje. Mamka má problém ve své hlavě. Chce to psychologa/psychiatra.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24815
30.9.22 12:55

Tak pozor! na témata ohledně matek jsem velmi citlivá a většinou souzním a podporuji zakladatelku,
ALE tady to vůbec nevypadá, že ONA by se o tebe dříve jako o dítě nestarala, týrala tě?? Ne, že?

Tak si šupem vytáhni hlavu a srdce odněkud a věz, že je jen nemocná :,( má třeba depresi a nebyli jste schopni jí pomoct a dovést ji k lékaři… za to nemůže, je to chemie mozku..
to tě nenapadlo?
Kroužek si zakládej, až pro ni uděláš nejméně to, co ona jako pro dítě udělala pro tebe!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
30.9.22 13:03

Hele primárně musíš řešit sebe, svoji hranice a svoje psychické zdraví.

Nejsi zodpovědná za spokojenost své matky. Tvoje matka je dospělá a svéprávná. A bohužel nejspíš s narušenou strukturou osobnosti. Nepodaří se ti ji zavděčit, nenastane moment, kdy ji najednou dojde, jaká si skvělá ženská a co všechno pro ni děláš. Je mi líto.

Je potřeba se smířit s tím, že není v jejích možnostech být takovou matkou, jakou by si potřebovala - není to tvoje vina.

Jo a mrkni sem

https://obchod.portal.cz/…-dost-dobra/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
30.9.22 13:04
@Lucy75 píše:
Tak pozor! na témata ohledně matek jsem velmi citlivá a většinou souzním a podporuji zakladatelku,
ALE tady to vůbec nevypadá, že ONA by se o tebe dříve jako o dítě nestarala, týrala tě?? Ne, že?Tak si šupem vytáhni hlavu a srdce odněkud a věz, že je jen nemocná :,( má třeba depresi a nebyli jste schopni jí pomoct a dovést ji k lékaři… za to nemůže, je to chemie mozku..
to tě nenapadlo?
Kroužek si zakládej, až pro ni uděláš nejméně to, co ona jako pro dítě udělala pro tebe!!!

No nejspíš týrala.

A ještě jednou si přečti to co pro ní v tuhle chvíli zakladatelka dělá, než jí začneš zaplavovat pocitama viny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5889
30.9.22 13:09

Ona potřebuje pomoct. Ideálně jí naložit a odvézt na psychiatrii. Deprese nepřejdou ze dne na den a ne každý to zvládá bez pomoci. Ať si tam s ní někdo promluví a usoudí, zda to je na hospitalizaci. A s mámou bych si prostě promluvila ve stylu, že jí ráda pomohu, ale vidim, že na toto ani já nestačim a že potřebuje odbornou pomoc. A že ji budu klidně navštěvovat i na psychiatrii(kde může třeba 3 měsíce být).A pak se bude cítit líp.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6794
30.9.22 13:09
@Lucy75 píše:
ALE tady to vůbec nevypadá, že ONA by se o tebe dříve jako o dítě nestarala, týrala tě?? Ne, že?Tak si šupem vytáhni hlavu a srdce odněkud a věz, že je jen nemocná :,( má třeba depresi a nebyli jste schopni jí pomoct a dovést ji k lékaři… za to nemůže, je to chemie mozku..
to tě nenapadlo?

Dneska jsi mimo, mozna az trochu toxik. Deti rodicum nic nedluzi, rodice maji deti dobrovolne, nikdo se tech deti neptal, jestli se chteji narodit. A zakladatelka toho dela hodne. Zpatky dostava jen manipulaci, vydirani..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.9.22 13:11

Pocitem viny mě umí matka zaplavit o dětství. Sice netýrala ale zkoušela na mě větě. Všichni odejdete já jsem tu sama atd. K lékařům chodí chtěla ks ji nechat hospitalizovat i lékařka nabízela. matka nechce. S pomluvami o mě je to normální

• Citovat
  • Upravit
437
30.9.22 13:12
@Anonymní píše:
Asi si chci postěžovat
Moje matka je posledních pár let dost náročná. Její povaha, postoj hodně depresivní. Nešťastná, uložena, přesně taková osoba co vysává energii.
Pokud volá brečí, stěžuje si
Přijedu/pojede brečí stěžuje si
Odjíždím/odjíždí stěžuje si a brečí.
Většina rozhovoru je úplně o ničem. Pak taky o tom jak ji každý ubližuje, nestará se o ní. Na všechno je sama nikdo ji nepomůže
Stou pomocí se to má tak: platím většinu jejich účtu (pojistku, nákupy, daň z pole jednou ročně občas i telefon)
Vyzvedávám a objednávám ji léky
Vložíme k lékařům a na nákupy.
Nic jí není dobre. Bylo mi špatně ty jsi nepřijela. Abys věděla bylo mi špatně a ty jsi nepřijela. Pokud jede k nám je jí špatně, brečí, klepe se, lentuje že bydlíme daleko. ano musí 3× přestupovat cesta od ní k nám trvá necelou hodinu. Každý rozhovor začíná,, JA BY POTŘEBOVALA. TO ZNENA ZARIT. Partner k ni nechce jezdit. I jemu vyčítá spoustu věcí. Tchýně si ji zablokovala. Bydlí se sestrou a její rodinou v domě. Promluvila je natolik, že s ní přestali mluvit. Dost často mi ve svých dialozích dává najevo, že ji nestačí co dělám. Nenechá si nic visvetlit, neposlouchá když jí něco říkám. Mluví jen o negativních věcech nebo o rodinných křivdách. Často obtěžuje lidi v autobuse svym negativním životem.. za všechno mužů já. Pokud mi do telefonu brečí už nevím co bych měla říkat stejně neposlouchá. S dcerou mluví o smrti, smutku, samotě. Pak je uložena když ji to zákazu a zase mužů za vše.Taky máte někdo někoho takového. Založime krouzek :mrgreen: :,(

Naprosto katastrofálně napsané. Pr.ase aby se v tom vyznalo.
Jinak myslím, ze psychika mamky dostává na frak. Co nejdříve psycholog, psychiatr. Leky na uklidnění by možná pomohly…?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.9.22 13:13

@Lucy75 no tak brzdila bych se soudy, jestli ma nekdo depresi atd. Muj muz prevzal vzorce ze sve rodiny a je taky vecne „nasraty“. Neustale mi vola z prace a vecne si stezuje, co je spatne atd. Nepotrebuje poradit, jen jeho otec byl despota, vecny stezovatel a jeho matka byla posluchacka, ktera mu prizvukovala. Muze to byt proste jen povaha :nevim:

• Citovat
  • Upravit
24815
30.9.22 13:14
@Ou píše:
No nejspíš týrala.A ještě jednou si přečti to co pro ní v tuhle chvíli zakladatelka dělá, než jí začneš zaplavovat pocitama viny.

prosím??
jste tam dnes ujely, parta holek?? co dělají OU?
nikdo ji netýral
matka má zřejmě ofiko depresi a potřebuje medikaci a odbornou pomoc. Kterou by jí dcery měly poskytnout. Někdy je to takto jednoduché.
NIKOHO nikdy nezaplavuji pocity VINY, to si vyprošuji!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
30.9.22 13:15

Tvoje matka je evidentně nemocná. Ono se lehce zaměňuje psychická nemoc a blbá povaha. Dovedeš si představit v jak hnusným vnitřním světě ona musí žít? V první řadě bych zapracovala na tom, abych ji dostala na psychiatrii a ona se začala léčit. Se správnou léčbou z ní může být snesitelný člověk. Nejdřív bych se jí pokusila dát psychicky dopořádku, pak nad ní teprve lámala hůl. Já chápu, že je to náročný a neskutečně otravný, ale myslím, že to má řešení.

• Citovat
  • Upravit
21311
30.9.22 13:18
@Ou píše:
No nejspíš týrala.A ještě jednou si přečti to co pro ní v tuhle chvíli zakladatelka dělá, než jí začneš zaplavovat pocitama viny.

A na to si jako přišla jak? že ji týrala? Taky nesouhlasím s nějakým obviňováním zakladatelky, ale tohle je teda docela přes caru zase od tebe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová