Matka s ADHD

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
2.8.23 18:05

Hele, já taky s druhým těhotenstvím vyvadim. Už jsem říkala chlapovi, ať mě hlavně nenechává teďka nic rozhodovat. Události tohoto týdne. V obchodě jsem sebrala cizí vozík (naštěstí bez cizího dítěte). Nechala zaplacený nákup u pokladny. Střídáme si s manželem auta a už jsem volala chlapovi, že nám ukradli auto, protože jsem hledala na parkovišti to druhé. Odjela chlapovi pryč se všema klíčema od baráku. Zničila jsem chlapovi oblíbené triko, a v práci jen opravují svoje chyby. Teda ty, na které jsem přišla..

• Citovat
  • Upravit
559
2.8.23 18:11

Tohle se mi děje taky. Akorát jsem nevěděla, že na to je diagnóza 🤣
Myslela jsem, že se už od dětství neumím soustředit :think:
Mě se osvědčily ty upomínky a poznámky do mobilu a v neposlední řadě velké lístky na lednici, jelikož tam chodím často a nepřehlídnu to :mrgreen:

A nutno podotknout, že ikdyž mi to „soustředění“ trochu komplikuje život, tak jsem nikdy nepřemýšlela nad tím, že bych si kvůli tomu nepořídila druhé dítě.
Je to přesně jak píšeš - nutí mě to všechno často kontrolovat. Někdy se kvůli tomu i vracím 🤦🏻‍♀️
Ale dá se to ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2583
2.8.23 18:41

Ve školce je hodně dobré naučit učitelky, že do tebe mají s předstihem kopnout - třeba: „V pondělí jsou prázdniny, nechoďte!“ nebo „V pátek je halloween, přineste kostým!“, „Paní… máte tu batůžek!“, Zítra doneste plavky.. Za tu flašku a kafe k Vánocům to rozhodně stojí. Sice si asi myslely, že se navzdory titulu pohybuji na hranici deb.lity, ale z dítěte nebyl outsider, který věčně něco nemá. Taky je dobré kamarádit s rodiči dětí ze třídy, kterých se můžeš zeptat. Jako počítám, že ve škole toho bude daleko víc.
Doma se mi osvědčilo mít stejné věci víckrát, ale nemít jich zase zbytečně moc. A do auta si dej ten hlásič, ať tam v chaosu nezapomeneš v létě dítě. Toho jsem se bála nejvíc. Jinak pro děti s ADHD je ideální procházka oplocené hřiště. Ušetří to dost energie.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.8.23 19:00

@beruska9

V tom je ten rozdíl, mně ten Airtag muž naštěstí zprovoznil :D

Vím to o sobě už tak nějak od té VŠ, kdy jsem se i náhodou dostala k tomu být otestovaná a potvrdilo se to. Ale podle mě diagnoza ADHD není zas žádná velká věda, pokud si přečteš seznam symptomů u dospělého a sedí to na tebe jak pdel na hrnec, tak ho asi fakt máš ;)
Co spíš mi otevřelo oči bylo když jsem v poslední době viděla nějaká zahraniční videa o tom a zjistila, CO VŠECHNO mi to vlastně způsobuje, jako včetně problémů s regulací emocí a tak. Až si skoro připadám, že nemám žádnou osobnost, jen soubor ADHD symptomů :lol:

No a teď si s tím telefonováním představ, že já mám signál jen na zahradě, takže musím zabavit batole doma televizí a vyrazit telefonovat ven, kde zase nemam papír s tužkou, takže si nic nepoznamenám. A celé je to tím ještě o stupeň náročnější :zed:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
2.8.23 19:08

@mokkk

Díky za přínosné tipy do budoucna :-)

Dítě v autě jsem ještě naštěstí nezapomněla a ono dost řve, takže by se asi ozvalo. Ale připomnělo mi to, jak jsem jako dítě několikrát zapomněla uvázaného psa u obchodu :(

Bohužel oplocené hřiště ho nebaví a zdrne mi odtamtud, umí si otevřít nebo prostě s někým proklouzně. Miluje nové věci, lidi a ruch, auta, takže ho nejvíc baví rušné silnice, náměstí, obchodní centra… a tam lítá jak střelený :cert:

@Raymi
Když ti to od dětství systematicky dělá život těžším, tak je to diagnoza.

• Citovat
  • Upravit
Vesnickaholka
2.8.23 19:39

A co takhle nebyt sobecka (ja chci) a uvedomit si svuj hnedikep? :nevim:
Ve finale se priznavas, ze svym sobectvim ohrozujes ostatni..

• Citovat
  • Upravit
15995
2.8.23 19:46
@Anonymní píše:
@beruska9

Vím to o sobě už tak nějak od té VŠ, kdy jsem se i náhodou dostala k tomu být otestovaná a potvrdilo se to. Ale podle mě diagnoza ADHD není zas žádná velká věda, pokud si přečteš seznam symptomů u dospělého a sedí to na tebe jak pdel na hrnec, tak ho asi fakt máš ;)
Co spíš mi otevřelo oči bylo když jsem v poslední době viděla nějaká zahraniční videa o tom a zjistila, CO VŠECHNO mi to vlastně způsobuje, jako včetně problémů s regulací emocí a tak. Až si skoro připadám, že nemám žádnou osobnost, jen soubor ADHD symptomů :lol:

No a teď si s tím telefonováním představ, že já mám signál jen na zahradě, takže musím zabavit batole doma televizí a vyrazit telefonovat ven, kde zase nemam papír s tužkou, takže si nic nepoznamenám. A celé je to tím ještě o stupeň náročnější :zed:

Mno, jo asi tak podobne. No vidis, ja na to, ze by to mohla byt diagnoza prisla temer ve 40 :oops: Do te doby jsem si myslela, ze jsem proste roztrzity snilek a ze mi materstvi udelao z mozku totalni brecku. A ono to materstvi hlavne narocnejsich deti dela i „normalnim“ matkam, uz samotna spankova deprivace se zahul, ale s mozkem, co uz tak nefunguje uplne jak by mel, je to dalsi level :zed:
Jestli sledujes zahranicni zdroje - anglicke? tak Jessicu z How to ADHD dost mozna znas? Jeste je dobry podcast ADHD for Smart-Ass women, i kdyz jak ktera epizoda…ale je tam spoustu pribehu, kdy si to matky uvedomi, az kdyz se resi jejich deti, nebo to pri rodicovstvi prestavaji zvladat kompezovat, i kdyz predtim to nejak slo. Proste tech naroku je hodne a co predtim slo, najednou nejde.
S tim telefonem je to huste, ja kdybych si treba zamluvila termin a hned nenapsala, jsem v haj*lu :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15995
2.8.23 19:50
@Vesnickaholka píše:

Zalez nekam s tim flamingem…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Vesnickaholka
2.8.23 19:52
@beruska9 píše:
Zalez nekam s tim flamingem…

Prosim?? 8o
Az Ti tahle nana zabije dite kvuli tomu, ze pri rizeni prehledla stopku, tak budes mluvit stejne??

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
2.8.23 20:02

Materství pro mě bylo fakt záhul a taky spouštěč všech symptomů. Do té doby jsem kompenzovala vysokou inteligencí a výhodama spojenýma s ADHD. Spánková deprivace to vyhrotila neskutečně. Mně se ulevilo až ve chvíli, kdy jsem si nechala nasadit cílenou medikaci na ADHD a dorovnal se mi dopamin, kvalita života šla neskutečně nahoru. Pak jsem byla schopná udržet denní rutiny a vytvořit nové, zdravější návyky. Bez medikace byly všechny pomůcky naprosto neúčinné a že jsem toho vyzkoušela mraky. Pak je samozřejmě fajn psychoterapie, zejména KBT, sport pravidelný a jsem ve svépomocné skupině na FB. Výhoda je, že když se se sebou naučíš pracovat Ty, naučíš to pak i děti a máš taky pro ně větší pochopení. Geny no.

• Citovat
  • Upravit
15995
2.8.23 20:27
@Anonymní píše:
Materství pro mě bylo fakt záhul a taky spouštěč všech symptomů. Do té doby jsem kompenzovala vysokou inteligencí a výhodama spojenýma s ADHD. Spánková deprivace to vyhrotila neskutečně. Mně se ulevilo až ve chvíli, kdy jsem si nechala nasadit cílenou medikaci na ADHD a dorovnal se mi dopamin, kvalita života šla neskutečně nahoru. Pak jsem byla schopná udržet denní rutiny a vytvořit nové, zdravější návyky. Bez medikace byly všechny pomůcky naprosto neúčinné a že jsem toho vyzkoušela mraky. Pak je samozřejmě fajn psychoterapie, zejména KBT, sport pravidelný a jsem ve svépomocné skupině na FB. Výhoda je, že když se se sebou naučíš pracovat Ty, naučíš to pak i děti a máš taky pro ně větší pochopení. Geny no.

Muzu se zeptat, kdo ti delal diagnozu a nasadil medikaci, pokud to bylo v CR? Klidne do SZ. Mam kamaradku na medikaci a jeji doktorka odesla a nova ji dela problemy s predpisem, kontakt by se hodil…ale jestli se nechces odtajnovat, respektuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6180
3.8.23 00:26

Zlepší se to! Když byla mladší dcera mimino a nespala jsem, tak jsem byla uplně marná, běžně odjezdy na dovolenou bez mých dokladů, bot mladší (starší už se ohlídá sama naštěstí), nespočet zapomenutejch termínů a schůzek, v práci jsem se jakž takž držela ale taky nic moc, manžel na mě tlačil „že se jenom musim víc soustředit, takhle to přece nejde“ no peklo. Diář je marnej, bez šance že bych si pamatovala kde je, zapisovala si tam věci než je zapomenu a myslela na to, že se tam mám podívat, haha, to je pro někoho kdo nezapomene cestou do kuchyně třikrát, pro co tam vlastně šel a nezačne cestou dělat deset jinejch nesouvisejících věcí. Ale jak mladší začala spát tak už jsem zas jen normálně nesoustředěná :mrgreen: a paní na úklid mám taky, to je velká pomoc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6180
3.8.23 00:29
@Anonymní píše:
@beruska9

No a teď si s tím telefonováním představ, že já mám signál jen na zahradě, takže musím zabavit batole doma televizí a vyrazit telefonovat ven, kde zase nemam papír s tužkou, takže si nic nepoznamenám. A celé je to tím ještě o stupeň náročnější :zed:

Haha, to s tou osobností a souborem symptomů je hodně přesný!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20791
3.8.23 08:56
@Vesnickaholka píše:
Prosim?? 8o
Az Ti tahle nana zabije dite kvuli tomu, ze pri rizeni prehledla stopku, tak budes mluvit stejne??

Dobrý deň,

vyjadrujte sa prosím bez urážok. Je to proti pravidlám webu.

Ďakujem,
Kristína

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.8.23 09:51
@Vesnickaholka píše:

Aha, takže mám jít nesobecky na potrat? A pro jistotu ještě dát syna do děcáku, protože do velké míry je to tím, že mě nenechá pořádně vyspat?

Nic o ohrožování jsem nepsala, asi také máš problém s pozorností ;) stále jsem schopná dobře sledovat provoz a další účastníky provozu. Takže pokud bych přehlédla stopku, bylo by to proto, že ji dali na přehledný úsek a zrovna tam nic nejelo, tak jsem zabočila jen po přibrždění, ale nezastavila, neb to nebylo z bezpečnostních důvodů potřeba ( znám třeba takový nájezd na rychlostní silnici, kde je doslova vidět na půl kilometru, jestli něco jede, a přesto na té stopce chytají, nebo spíš právě proto, aby rýžovali).

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí

K2 Complex