Matka s ADHD

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
Vesnickaholka
3.8.23 10:19
@Anonymní píše:
Aha, takže mám jít nesobecky na potrat? A pro jistotu ještě dát syna do děcáku, protože do velké míry je to tím, že mě nenechá pořádně vyspat?Nic o ohrožování jsem nepsala, asi také máš problém s pozorností ;) stále jsem schopná dobře sledovat provoz a další účastníky provozu. Takže pokud bych přehlédla stopku, bylo by to proto, že ji dali na přehledný úsek a zrovna tam nic nejelo, tak jsem zabočila jen po přibrždění, ale nezastavila, neb to nebylo z bezpečnostních důvodů potřeba ( znám třeba takový nájezd na rychlostní silnici, kde je doslova vidět na půl kilometru, jestli něco jede, a přesto na té stopce chytají, nebo spíš právě proto, aby rýžovali).

Velke hrdinstvi me nahlasit :mrgreen: sama jsi psala, ze obcas prehlednes znacku, takze si ty argumenty a ospravedlnovani schovej :*
Jaky si to udelas, takovy to mas :nevim:

• Citovat
  • Upravit
5083
3.8.23 10:22
@Anonymní píše:
Mám ADHD od dětství, teda spíše ADD, poruchu pozornosti. V dětství se to u mě projevovalo hlavně nepozorností ve škole a zapomínáním/ztrácením věcí.

V průběhu dospívání jsem se naučila to kompenzovat, díky nadprůměrnému intelektu a snaze, takže jsem vystudovala VŠ a fungovala bez problémů v práci i na manažerské pozici. Naopak díky jakési vybudované vnitřní struktuře kontrol jsem byla pozornější než většina ostatních lidí.

Bohužel to šlo do kytek s mateřstvím. První pokles byl s narozením prvního dítěte a nedostatkem spánku a odpočinku. Ale teď, co mám neúnavné batole (zřejmě ADHD podědil po mě, ale má tu hyperaktivní formu), které stále špatně spí, a jsem ještě k tomu těhotná, je ze mě s prominutím uplný d*bil.

Včera se mi třeba v průběhu dne podařilo ztratit 2 klíče od domu, dneska zapomenout na objednanou návštěvu u lékaře. Nemluvě o tom, že jsem pozadu se spoustou papírování. Taky čekám, kdy mi začnou chodit pokuty za řízení, protože se mi stává, že přehlédnu ceduli. Jak jsem vyčerpaná a neustále vlaju za dítětem, tak prostě nemám energii a kapacitu si srovnat vlastní život a nějak inteligentně fungovat.

Nějaká rada? Potřebovala bych dovolenou (od dítěte) a denně pár hodin času pro sebe na odpočinek a v noci nepřerušovaná spánek, ale toho se ještě několik let nedočkám.

Tatínka a babičky ani nezmiňujte, tam není žádná kapacita na ulehčení.

Tou poslední větou si to zabila! Sis odpověděla sama :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tosidelassrandu
3.8.23 10:25

A je fakt nutný dělat si dvě děti s takovou diagnózou? To se nebojíš, že něco hroznýho omylem vyvedeš? Nota bene když víš, že je velká šance, že to budou mít obě děti taky. Tohle je úplně ryzí egocentrismus ( já chci a chci, tak to tak bude a basta) achjo

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
3.8.23 11:12

@Tosidelassrandu

Adhd není žádná vážná psychiatrická diagnóza, má ho veliké procento lidí a většina o tom ani neví, protože se to dříve nediagnostikovalo.

Pokud to berete takto, tak by mělo zůstat bezdětných 80% lidi, protože většina lidí má nějaké nedokonalosti, které se dědî, jako třeba alergie. A ten zbytek by pak musel plodit jako fenky v množírnách, aby se to dohnalo 🤪

• Citovat
  • Upravit
15995
3.8.23 18:59
@Vesnickaholka píše:
Velke hrdinstvi me nahlasit :mrgreen: sama jsi psala, ze obcas prehlednes znacku, takze si ty argumenty a ospravedlnovani schovej :*
Jaky si to udelas, takovy to mas :nevim:

Nahlasila jsem te ja, protoze timto stylem s tebou nema cenu diskutovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.8.23 19:35
@Tosidelassrandu píše:
A je fakt nutný dělat si dvě děti s takovou diagnózou? To se nebojíš, že něco hroznýho omylem vyvedeš? Nota bene když víš, že je velká šance, že to budou mít obě děti taky. Tohle je úplně ryzí egocentrismus ( já chci a chci, tak to tak bude a basta) achjo

No jako říkáš to dost drsne, ale mě se stejnou diagnózou, bez hlidani a s klukem co jí zřejmě zdědil, s čímž jsem počítala, prostě to jedno stačí abych to dávala. A to jsem se fakt nesměla stydět říct manželovi, že potrebuju pomoc do domácnosti i když vím, že jiný ženský jedno adhd dítě a domácnost zvládají bez problémů. A od porodu neridim, přijdu si nebezpečná. To si kazdej musí posoudit co zvládne. Ale měl by zodpovědně.

• Citovat
  • Upravit
187
3.8.23 19:37
@Tosidelassrandu píše:
A je fakt nutný dělat si dvě děti s takovou diagnózou? To se nebojíš, že něco hroznýho omylem vyvedeš? Nota bene když víš, že je velká šance, že to budou mít obě děti taky. Tohle je úplně ryzí egocentrismus ( já chci a chci, tak to tak bude a basta) achjo

Vy a otec vašich dětí jste naprosto zdraví? Žádné nemoci v rodině? To by byl nejspíš malý zázrak. Takže tohle je od vás od hnusné. Můj manžel má psychické onemocnění, ale naučil se s tím žít a zvládá se postarat o rodinu. Měla jsem ho opustit a najít si někoho geneticky dokonalého? Když jste nemocná, nemáte nárok se množit? A co ty nemocné rovnou střílet? Připadá vám to normální?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15995
3.8.23 19:54
@Mamora píše:
Vy a otec vašich dětí jste naprosto zdraví? Žádné nemoci v rodině? To by byl nejspíš malý zázrak. Takže tohle je od vás od hnusné. Můj manžel má psychické onemocnění, ale naučil se s tím žít a zvládá se postarat o rodinu. Měla jsem ho opustit a najít si někoho geneticky dokonalého? Když jste nemocná, nemáte nárok se množit? A co ty nemocné rovnou střílet? Připadá vám to normální?

Na tuhle taky nema cenu reagovat…viz nick…prudi v kazde diskusi :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tosidelassrandu
3.8.23 19:58
@Mamora píše:

Ne opustit, ale nemusí mít každý za každou cenu dítě. Vždyť je to extrémně sobecký předávat genetickou zátěž dále.

• Citovat
  • Upravit
15995
3.8.23 20:01
@Anonymní píše:
No jako říkáš to dost drsne, ale mě se stejnou diagnózou, bez hlidani a s klukem co jí zřejmě zdědil, s čímž jsem počítala, prostě to jedno stačí abych to dávala. A to jsem se fakt nesměla stydět říct manželovi, že potrebuju pomoc do domácnosti i když vím, že jiný ženský jedno adhd dítě a domácnost zvládají bez problémů. A od porodu neridim, přijdu si nebezpečná. To si kazdej musí posoudit co zvládne. Ale měl by zodpovědně.

To je pekne, ale ja kdyz reknu svoji zkusenost, tak ja to do druheho tehotenstvi davala, behem neho se to dost zhorsilo Zakladatelka to dle popisu ma podobne…a co s tim? Potrat? Babybox? :roll:
S temi znackami tady par lidi nakrkla, to jo, a ja nepopiram, ze tam potencialni pruser je. Ale nerika, jake jsou to situace, ja trrba pokutu za prehlednuti znacky dostala…jednalo se o placene parkovani…no jo, fakt zivotu nebezpecne :roll: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15995
3.8.23 20:09
@Tosidelassrandu píše:
Ne opustit, ale nemusí mít každý za každou cenu dítě. Vždyť je to extrémně sobecký předávat genetickou zátěž dále.

Prosim te, chces seznam lidi s pravdepodobnym, nebo potvrzenym ADHD? Treba dost mozna Mozart, Edison, Agatha Christie, u Einsteina se mluvi o autismu…jeste ze jeich rodice nezapomeli predat genetickou zatez :roll:
Z dnesnich a potvrzenych napriklad Emma Watson, Serena Williams, Will Smith, Michael Jordan atd atd atd…takova banda looseru, se radeji nemeli narodit :roll: :roll: :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.8.23 20:18

@Tosidelassrandu

Mimochodem odhaduje se, že jen asi 50% lidi má adhd dědičně, může to být způsobeno třeba komplikací při porodu nebo nějakým chemickým vlivem v těhotenství.

Takže to, že já mám ADHD neznamená, že ho nutně budu předávat v genech.

• Citovat
  • Upravit
Tosidelassrandu
3.8.23 20:22
@Anonymní píše:
@Tosidelassrandu

Mimochodem odhaduje se, že jen asi 50% lidi má adhd dědičně, může to být způsobeno třeba komplikací při porodu nebo nějakým chemickým vlivem v těhotenství.

Takže to, že já mám ADHD neznamená, že ho nutně budu předávat v genech.

Ne, to nemáš správné info. Dědičnost je 75%, což už je strašně moc. To musíš sama uznat.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
3.8.23 20:26

@beruska9
a pak sportovci olympionici nejznámější je asi Michael Phelps, který se angažuje hodně i v otázce duševního zdraví. Rodiče ho dali na plavání, protože s ním nemohli vydržet! Vodu ze začátku úplně nesnášel, rval se s ní. A jednu z největších krizí měl po olympiádě, kde vyhrál všechny zlaté, co mohl, vytvořil nové rekordy. Přestal vycházet z pokoje, jíst, spát, chtěl se zabít, dost to souvisí s kolísáním dopaminu a na psychologický úrovni se sebehodnotou. V jednom rozhovoru říkal, že nejhůř mu bylo v čekárně před psychoterapií, mluvit o svých potížích se sebehodnotou mu přišlo těžší než nejtěžší závody jeho kariéry. Dnes už plave pro zdraví, musí se oddělat 3× týdně na tréninku, medituje, píše si deník, drží životosprávu. Hodně ADHD lidí je mezi hasiči a záchranáři. ADHD totiž není nedostatek soustředění, ale nemožnost vědomé regulace pozornosti. Nikdo nemá tak hluboké soustředění jako člověk s ADHD, když má hyperfocus, ale už tu pozornost není shopen přesunout na něco jiného, až to může být pro něj ohrožující, to znám, to pak nejím, nespím a působím jak maniak. Zas, když jsem pro něco nadšená, dokážu lidi velmi strhnout, zkrátka rozený charismatický leader, ale jak přijde na rutinní činnost, tak konečná. Jako účetní bych skončila v base nejspíš. Máš pravdu jsme v dobré společnosti. Vidím to ale i u jedné z dcer jak tenhle dar/prokletí lidi rozděluje, polovina učitelů ji miluje, dává ostatním za vzor a ledacos odpustí a druhá půlka ji nesnáší, je pro ně divná, zatěžující, jeden ji i šikanoval, a nejradši by aby šla do zvláštní, to jde ale v pásmu IQ 140 dost těžko no.

• Citovat
  • Upravit
187
3.8.23 20:28
@Tosidelassrandu píše:
Ne opustit, ale nemusí mít každý za každou cenu dítě. Vždyť je to extrémně sobecký předávat genetickou zátěž dále.

Mě zase přijdou vaše názory jako něco co by se nemělo předávat dalším generacím…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí