Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
@Vesnickaholka píše:
A me je uplne jedno, jestli ma nekdo diagnozu nebo jen poruchu chovani
No, ze to deti nechtely rict rodicum taky o necem svedci
To jsem ráda, že jsi konečně pochopila, co se ti snažíme tady už docela dlouho napsat ![]()
@MartinaIrena píše:
To jsem ráda, že jsi konečně pochopila, co se ti snažíme tady už docela dlouho napsat
Jezis Ty jsi trapna ![]()
@Anonymní píše:
Mám ADHD od dětství, teda spíše ADD, poruchu pozornosti. V dětství se to u mě projevovalo hlavně nepozorností ve škole a zapomínáním/ztrácením věcí.V průběhu dospívání jsem se naučila to kompenzovat, díky nadprůměrnému intelektu a snaze, takže jsem vystudovala VŠ a fungovala bez problémů v práci i na manažerské pozici. Naopak díky jakési vybudované vnitřní struktuře kontrol jsem byla pozornější než většina ostatních lidí.
Bohužel to šlo do kytek s mateřstvím. První pokles byl s narozením prvního dítěte a nedostatkem spánku a odpočinku. Ale teď, co mám neúnavné batole (zřejmě ADHD podědil po mě, ale má tu hyperaktivní formu), které stále špatně spí, a jsem ještě k tomu těhotná, je ze mě s prominutím uplný d*bil.
Včera se mi třeba v průběhu dne podařilo ztratit 2 klíče od domu, dneska zapomenout na objednanou návštěvu u lékaře. Nemluvě o tom, že jsem pozadu se spoustou papírování. Taky čekám, kdy mi začnou chodit pokuty za řízení, protože se mi stává, že přehlédnu ceduli. Jak jsem vyčerpaná a neustále vlaju za dítětem, tak prostě nemám energii a kapacitu si srovnat vlastní život a nějak inteligentně fungovat.
Nějaká rada? Potřebovala bych dovolenou (od dítěte) a denně pár hodin času pro sebe na odpočinek a v noci nepřerušovaná spánek, ale toho se ještě několik let nedočkám.
Tatínka a babičky ani nezmiňujte, tam není žádná kapacita na ulehčení.
To jsem psala já?
diskuzi doctu teprve. V kolikátém jsi tt? Hodně dělají Hormony, já z nich úplně blbnu. Malá mě od všeho vyrušuje, což je taky mazec. No, dneska jsem se vrátila od vchodu k autu 3×
tak já jdu dočíst.
Mimochodem diář zvládnu používat tak do února, tuhle jsem ho našla po 2 letech u našich ![]()
Malá to zřejmě nezdědila. Sice je divoká a nespí, ale v necelých 3 letech je schopná se zorganizovat líp než já, mi přijde.
Jinak u nás - nemoci ze školky eliminuje chůva.
Zapisuju do Google kalendáře a ten sdílím s manželem a denně procházím, pokud se mám někde objednat, mobil z ruky nedávám, například teď na gyndě
Klíče si dávám pouze do 1 kapsy a doma hned u vchodu do košíku, mám to jako rituál naučené. To samé - s sebou si vždy beru stejné věci, takže i při výměně kabelek vše mám. Pokud balím někam dál, mám seznam excel s políčky, který si tisknu a škrtám pouze to, co fyzicky leží v tašce.
Každá věc doma má své místo, takže když náhodou popadnu energii k úklidu, vím, kam ji dát. Pokud nevím, mám „bordel šuplík“ a tam vím, že najdu kdyžtak vše.
Příspěvek upraven 04.08.23 v 18:25
@marcellia píše:
Promin, že se ptám, ale proč do tohohle svého osobního chaosu a patosu si porizujes 2.dite?
Co to je za de*ilni otázku? Lidi prostě chtějí děti, to je přirozené. A to, že zapomínáme, to fakt není patos a zmar ![]()
@beruska9 mě se stává ale, že si termín zápisu, ale špatně. Přitom jsem přesvědčená, že dobře. Naučila jsem se říct moment, zápisu si termín do daného dne a zároveň připíšu co, kdy, v kolik a kde a dotyčnému to zopakuju. Když souhlasí, dám uložit a je to docela účinný
Takže spíš se stává, že termín mám dobře zapsaný, ale špatně si ho pamatuju. Tak neříkám nikomu nic z hlavy bez kontroly mobilu ![]()
@Liška32 píše:
Co to je za de*ilni otázku? Lidi prostě chtějí děti, to je přirozené. A to, že zapomínáme, to fakt není patos a zmar
Proc tak agresivne? Polozila jsem normalni otazku v diskuzi, to se nesmi? ![]()
Ano, lidi chteji deti, ale nekdo u toho i premysli, kdy si je poridi a v jakym casovym rozestupu, vis? ![]()
S problemy, co ma zakladatelka, bych si druhy nenamrskla takhle rychle po sobe.
Jeste nejaky dotaz, draha? ![]()