Matkou ve 47 letech?

Anonymní
25.8.15 11:05

Matkou ve 47 letech?

Prosím o respektování anonymu, děkuji :-)

Moje matka, která je už i babičkou, se na „stará“ kolena zbláznila do myšlenky mít dítě. Respektive má dvacetiletého přítele, jsou spolu tři měsíce a reálně uvažují o dítěti.

I přes můj negativní postoj bych ji ráda podpořila, proto mě zajímá, jestli máte zkušenost s pozdním těhotenstvím. Jak moc velké riziko to je.
Je rozhodnutá si nechat případně i postižené dítě.

Do teď jsem upřímně nechápala novopečené matky čtyřicátnice.

Máma je z Hulína, pokud znáte přímo nějakou starší rodičku z tohoto města, matka si s ní ráda popovídá.

Zbláznila se ona, nebo jsem blázen já?

• Citovat
  • Upravit

Máte zkušenost s Cpress Matkou ve vyšším věku?

Přidejte zkušenost s Cpress Matkou ve ...
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
36168
25.8.15 11:08

A už ji ten její byl ukázat doma? :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.8.15 11:10
@pikola píše:

To je druhý kámen úrazu, v jeho rodině se to setkává s neuvěřitelným pochopením (bez ironie)… pro mě a moji část rodiny je to nepochopitelné, proto bych chtěla znát jiný pohled na věc :kytka:

• Citovat
  • Upravit
6578
25.8.15 11:10

8o Řekla bych, ze se zblaznila ona. Jako chce mit dítě s takovým chlapeckem?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15439
25.8.15 11:11

Netroufnu si tvrdit, že je Tvoje maminka blázen, ale 47 je opravdu už hodně. Nezbývá než doufat, že příroda bude mít rozum.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4148

Tak nedávno byla v telce 60letá paní z německa se zdravýma 3jčatama :palec: Pokud se na to cítí, je to jejich věc a stejně si udělají, jak chtějí. Osobně bych to tak nechtěla - protože dítě bude mít 10 let a ona 57, nebude mu stíhat tolik, jak kdyby byla mladší. ale že by byla jediná, kdo otěhotní později, tak to určitě není…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6638

Je od tebe krásné, že se snažíš maminku podpořit a hledáš pro ni odpovědi, jsi asi dcera snů :srdce: přeji tobě a mamince hodně štěstí a ať se vám daří.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17102
25.8.15 11:12

Tady třeba poradí lépe: https://www.emimino.cz/…dari-110978/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
verulicek
25.8.15 11:12

Doporučila bych mamince návštěvu psychologa..už ten fakt mít dvacetiletého přítele mi připadá…nechutný (pardon za ten výraz). hlavně kluk, který má dítě ve dvaceti…o tom také dost pochybuju, že je na to připravený…to by ale tvá matka ve svém věku taky mohla vědět. Ať si nechá zajíčka pro potěšení a nekazí život jemu, ani tomu dítěti :nevim:

Příspěvek upraven 25.08.15 v 11:14

• Citovat
  • Upravit
20767
25.8.15 11:13
@pikola píše:
:lol:

No, upřímně, když si představím, že by mojí mamince teď bylo 72 (což není o moc méně, než je mojí babičce), tak bych opravdu radost neměla, mrzelo by mě, že se možná nedožije vnoučat, že jí nemohu v důchodovém věku podporovat, protože stále studuji apod. Podle mě to není rozumné, ať je tomu klukovi kolik chce, ale každého věc :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15708
25.8.15 11:13

Tvoje máma je blázen :nevim: asi už zapoměla, co obnáší mít malé dítě a kolik energie je potřeba… no, ale od plánu ke skutečnosti je daleko, nemusí se jí podařit otěhotnět. Já jsem se stala matkou ve 38,musím říct, že si to neskutečně užívám a baví mě to moc, ale třeba záda z toho věčného nošení mě přece jenom bolí víc než s první dcerou v 21letech ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.8.15 11:14
@Králičice píše:
Tady třeba poradí lépe: https://www.emimino.cz/…dari-110978/

děkuji za odkaz, o diskuzi vím, nicméně si myslím, že ji otevírají spíše ženy, které jsou k tomuto nakloněny. Chtěla jsem slyšet i negativní názory a zapřemýšlet nad tím. :-) Respektive ne, že bych chtěla, ale nebráním se jim… :-)

• Citovat
  • Upravit
9909
25.8.15 11:14

U nás v práci jsme měli podobny případ..42leta zenska si začala s 21letym. Ona se kvůli kvůli němu rozvedla, už má 3 velký deti a pořídili si spolu miminko..Mají ted půlroční zdravou holčičku a zatím jim to klape..Co na to řekli doma tomu klukovi, to nevím. Ale při pohledu na ne to vypadá, jako když jde matka se synem :mrgreen: Otázka je, co bude za 10-15 let, kdy chlap bude v nejlepších letech a doma bude mit starou bábu :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31003
25.8.15 11:16

Co to je za fake? Po 3 mesicich s 20letym zajickem uvazovat o diteti? Proboha, co ji ten klucik udelal, ze ho chce zatizit na 20 let placenim? Cekala bych, ze tva matka bude stara skola, tedy nejdriv partnera poznat, zkusit spolu zit a az po nejake dobe zacit planovat potomka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mango_Lassi
25.8.15 11:16

@verulicek A kdyz ona ma 20 a on 47, potom je to v poho?

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky