Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj,
prosím o radu, jakou mám koupit matraci maloškovi do postele? Předěláváme pokojíček, tak už půjde do velké postele a nevím jakou…
Mám dobré zkušenosti z obchodu www.matrace-ostas.cz …
Děkuju Adus
Diteti urcite tvrdsi a cim mene bude mit zon tim lepe. Dite se v posteli ruzne prevaluje a zony jsou stavene. Zony jsou tedy zbytecne. Dulezity je kvalitni material jak vnitrni tak potah aby matrace dobre dychala. Pokud je dite alergik, hodi se aby byl potah snimatejny a bylo mozne jej vyvaret.
Ahoj! My jsme kupovali matrace pro děti asi před týdnem. V prodejně nám řekli že určitě máme koupit matraci pěnovou. Pružinovou v žádném případě!!!Prý si tím děti ničí záda. V prodejně ti poradí, tam by měli být odborníci ![]()
To je dobré téma…jsem zvědavá na rady
sama nad tím zrovinka uvažuji ![]()
Aknel2 píše:
Diteti urcite tvrdsi a cim mene bude mit zon tim lepe. Dite se v posteli ruzne prevaluje a zony jsou stavene. Zony jsou tedy zbytecne. Dulezity je kvalitni material jak vnitrni tak potah aby matrace dobre dychala. Pokud je dite alergik, hodi se aby byl potah snimatejny a bylo mozne jej vyvaret.
Z ceho usuzujes, ze by melo dite mit matraci tvrdou?? My naopak kupovali matraci s tvrdosti 1, ktera je vhodna pro dite. S ostatnim souhlasim, i kdyz nakonec mame matraci zonovou, protoze jsme 1 nesehnali bez nich. Ale stejne mi prijde, ze potah na matraci, pak ochranna podlozka a prosteradlo ty zony stejne maximalne utlumi.
Alenka píše:Aknel2 píše:Z ceho usuzujes, ze by melo dite mit matraci tvrdou?? My naopak kupovali matraci s tvrdosti 1, ktera je vhodna pro dite. S ostatnim souhlasim, i kdyz nakonec mame matraci zonovou, protoze jsme 1 nesehnali bez nich. Ale stejne mi prijde, ze potah na matraci, pak ochranna podlozka a prosteradlo ty zony stejne maximalne utlumi.
Jakou presne matraci jste kupovali? Docela by me to zajimalo. Dite ma mit tvrdou matraci predevsim kvuli pateri. Mekka matrace ho nepodrzi.
Aknel2 píše:Alenka píše:Jakou presne matraci jste kupovali? Docela by me to zajimalo. Dite ma mit tvrdou matraci predevsim kvuli pateri. Mekka matrace ho nepodrzi.Aknel2 píše:Z ceho usuzujes, ze by melo dite mit matraci tvrdou?? My naopak kupovali matraci s tvrdosti 1, ktera je vhodna pro dite. S ostatnim souhlasim, i kdyz nakonec mame matraci zonovou, protoze jsme 1 nesehnali bez nich. Ale stejne mi prijde, ze potah na matraci, pak ochranna podlozka a prosteradlo ty zony stejne maximalne utlumi.
http://www.matrace-drevocal.cz/…matrace.html Kupovali jsme Simonu. Na matraci jsem spala i ja a neni to mekke tak, ze bych se do toho zaborila. Ja osobne jsem vzdycky preferovala matraci tvrdou. Nedavno jsme kupovali matrace i pro nas s manzelem a koupili si na muj tehdejsi vkus matraci mekkou. Jeste ted po cca 3/4 roce, kdyz si lehnu do postele, tak vecer co vecer slastne reknu aaaa to je parada. Matraci jsme meli merenou nejakou elektro dekou, zda je pro nas vhodna.
Samozrejme ta matrace nemuze tvrda jako kamen, musi se prizpusobit telu, idelani je lina pena. Taky hodne zalezi natom jak mas nastaveny rost. Na pevnou desku muze byt ta matrace mekci ale hlavne vyssi.
Podle me, dulezitejsi nez jakekoli zony je to jak je reseno odvetravani.
No to je prave to, co je mekka a tvrda matrace. Kazdy si pod tim predstavi neco jineho. Ja kdyz si sedla na tu nasi soucasnou matraci, tak jsem si rikala, ze to nee, ale prodavacka nam na to dala tu deku a vysledky byly jasny. Ted jsem moc spokojena. Detskou matraci jsem volila zamerne tvrdost 1 a 2, az bude vetsi tak to otocime, ale neprijde mi to az tak velky rozdil. Nedelam si iluzi, ze matrace vymenim po 8 letech. Jinak nam v obchode, kde jsme matraci pro syna kupovali, rikali, ze jsme jedni z mala lidi, kteri si na matraci pro dite priplati a nekoupi tu nejlevnejsi matraci ![]()
A co říkáte na tuto?
http://www.matrace-ostas.cz/…e-ela-c-1_10
nebo
Alenka píše:
No to je prave to, co je mekka a tvrda matrace. Kazdy si pod tim predstavi neco jineho. Ja kdyz si sedla na tu nasi soucasnou matraci, tak jsem si rikala, ze to nee, ale prodavacka nam na to dala tu deku a vysledky byly jasny. Ted jsem moc spokojena. Detskou matraci jsem volila zamerne tvrdost 1 a 2, az bude vetsi tak to otocime, ale neprijde mi to az tak velky rozdil. Nedelam si iluzi, ze matrace vymenim po 8 letech. Jinak nam v obchode, kde jsme matraci pro syna kupovali, rikali, ze jsme jedni z mala lidi, kteri si na matraci pro dite priplati a nekoupi tu nejlevnejsi matraci
ta posledni veta je hodne zarazejici.
adus píše:
A co říkáte na tuto?
http://www.matrace-ostas.cz/…e-ela-c-1_10nebo
http://www.matrace-ostas.cz/…e-dara-c-1_8 ??,
Ja bych asi brala Elu. Ta tvrdost nebude zas tak rozdilna a ela ma prirodni potah, coz je, alespon pro me, velka vyhoda. Hodne se mi libi ta letni a zimni strana.
Ja osobne bych nesla ani do jedne. Ale samozrejme zalezi, jake mate moznosti do matrace investovat. V obchode nam prodavacka rikala, ze pojena polyuretanová pěna neni moc kvalitni. Nejak to vysvetlovala, ale uz fakt nevim, presne jak. Jak jsem psala, neuvazuju o tom, ze matraci budu po 8 letech menit, takze proto jsme koupili drazsi, stala cca 5tisic. Nekde tu nekdo psal o tom, ze casto se ty matrace slehavaji, jak rodice sedavaji na kraji a ctou detem. U nas to nehrozi, mame zvysenou postel.
Kazdopadne pokud bys nemohla investovat vic, tak se priklanim k tomu jak pise Aknel Ela plus, kde je aspon vetrani. Prijde mi, ze je dost nizka. Na tvem miste bych ji chtela videt a vyzkouset.
Aknel, jak jsi to myslela?