Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ela plus máme na manželské posteli a spokojenost velká… tady z té firmy máme matrace celá rodina a zatím opravdu jen spokojenost…
Já fakt nevím… zase mi přijde šílený, že když máme matraci do postele 200×220 za 6500kč, aby maloch měl do jedné postele za 5000kč… ale zdraví je zdraví…
http://www.matrace-ostas.cz/…ena-pena-c-3
Kterou z tady té nabídky?:)
Alenka píše:
Ja osobne bych nesla ani do jedne. Ale samozrejme zalezi, jake mate moznosti do matrace investovat. V obchode nam prodavacka rikala, ze pojena polyuretanová pěna neni moc kvalitni. Nejak to vysvetlovala, ale uz fakt nevim, presne jak. Jak jsem psala, neuvazuju o tom, ze matraci budu po 8 letech menit, takze proto jsme koupili drazsi, stala cca 5tisic. Nekde tu nekdo psal o tom, ze casto se ty matrace slehavaji, jak rodice sedavaji na kraji a ctou detem. U nas to nehrozi, mame zvysenou postel.
Kazdopadne pokud bys nemohla investovat vic, tak se priklanim k tomu jak pise Aknel Ela plus, kde je aspon vetrani. Prijde mi, ze je dost nizka. Na tvem miste bych ji chtela videt a vyzkouset.Aknel, jak jsi to myslela?
Myslis, to ze mi ta posledni veta prijde hodne zarazejici? Prijde mi zarazejici, ze lidi kupuji pro deti ty nejlevnejsi matrace.
adus píše:
http://www.matrace-ostas.cz/…ena-pena-c-3Kterou z tady té nabídky?:)
Nejlip na me pusobi asi sabrina. Zonovanou nechci a ty ostatni bez zon mi pripadaji malo odvetrany. Na druhou stranu ta sabrina je jen stredne tvrda. Radsi bych tvrdou matraci.
Me ta Sabrina prijde asi nejlepsi a vzhledem k tomu, ze ja zas nepreferuju tvrdou matraci, tak stredni tvrdost je podle me vhodna. Jukla jsem na net, jak to s tou tvrdosti je, ale tezko rict. Nekdo rika ze tvrdsi nekdo naopak mekkou. Byla o tom jinde diskuze a pry, ze tvrdou by melo mit dite do 2 let, pak uz spis mekci, aby byla pater v rovine. Ale samozrejme by se do te matrace dite nemelo totalne zaborit. Kdyztak vam to muzu hodit do SZ, at tady nedelam nejake nepravosti s cizimi diskuzemi.
adus píše:
http://www.interier-shop.cz/…-economy.htm ???
Mě se líbí víc ta Sabina.
Tak my jsme malému koupili matraci Atlanta, jádrem je polyuretanová pěna s příčnými otvory, hrní vrstvy matrace jsou oboustranně tvořeny viscoelastickou pěnou odlišných tuhostí. Ta líná pěna je prostě super. Malý na ní spí jako v bavlnce a přiznám se, že když si k němu sem tam lehnu, abych ho utišila, tak předu jako kočka. Leží se na ní fakt báječně.
Odkaz: http://www.matrace-drevocal.cz/…e-2010-2.pdf
Přeji šťastnou ruku při výběru. ![]()
Omlouvám se za překlep. ![]()
Jen ještě dodám, že jsem nikde nestudovala, jaká tvrdost matrace je pro dítě vhodná.
Ale v obchodě mi tuto matraci odkývali. Otázka ale je, zda by mi neodkývali vše. ![]()
LESSI-děkuji za odkaz… jenže tu co máte, je zonová a ta není pro děti moc vhodná, řekli mi to jak tady holky, tak dnes všichni prodejci…
Ano? Tak to jsi mě moc nepotěšila.
Ale asi každý má na to názor různý. Protože mě zase říkali, že jí dítě může mít. Tak nevím. Ale co, spí se na ní fakt dobře a také malý je moc spokojený. ![]()
Tak jste mi nasadili brouka do hlavy. A hledala jsem a našla jsem přímo v tom katalogu toto:
Věk zákazníka: Kvalita spánku má zásadní význam pro všechny věkové kategorie. Děti potřebují pro zdravý růst a vývoj kvalitní spíše pevnější matraci se střední tvrdostí. U nejčatěji užívaných matrací pro děti „odrostlé postýlkám“ jsou kladeny pořadavky na vzdušnost, odolnost, rozumnou cenu a v neposlendí řadě na snímatelný potah. Z hygienického i fyziologického hlediska je lepší přistupovat k volbě jako k dočasné a s narůstajícím věkem (zhruba okolo 10 let) uvažovat o nákupu kvalitní zónové matrace, dle aktuální nabídky na trhu. Maminky jistě ocení konkrétní typy vhodných matrací seřazených dle ceny a výšky - Hana, Zora, Irma, Darja, Markéta. U všech typů doporučujeme velmi oblíbený antibakteriální potah Medicott či Microcare. U mladých lidí je zájem o tužší spaní a čím je člověk starší, měl by použít měkčí a elastičtější matraci. Ta by měla být kombinována s lameolovým roštem.
Trochu mě uklidinilo to, že přímo pro děti nabízejí výše jmenované matrace, z nichž většina má 7 zón.
My museli také volit velkou výšku matrace, tj 20cm, protože malý má vysoký ukraj u postýlky a matrace by nám hodně zapadla a spaní by bylo nepříjemné.
No ja si stejne myslim, ze ty zony jsou spis takovy smecko pro lidi. Kdovi, jaky to ma opravdu vliv. A jak jsem psala, kdyz na to dam tri ruzny tkaniny, tak to pomalu ani neni citit. Takze zony mame a neresim to. Ublizit by snad nemely ne? Takze maximalne by to bylo k nicemu..
Holky,
tak je objednaná Sabrina:)
Ještě dotázek, kupovali jste zábranu na postel? Našemu mlaďochovi bude teď 15m, takže zábranu určitě chci, jen nevím, zda postačí 140cm dlouhá nebo mám koupit ještě prodlužovací nástavec a bude po celé dýlce postele?
Díky
Zkusím oživit, potřebovala bych poradit, dceri je rok a půl, od narození jsem s ní v pokoji, nejprve jsme měla svoji postel a ona postýlku, ale to bylo opravdu jen ze začátku, od doby co se začala aktivně hýbat jsem svoji postel zrušila a měli jsme jen matraci, aby nespadla z vysoké postele. Predelavame pokojíček, obednala jsem domeckovou postýlku z masivu o rozměru 120×200, a chtěla bych kvalitní matraci aby když tam budu spát, dejme tomu půl noci s ní, aby se hnedka neprolezela a vydržela alespoň do doby než budeme měnit pokojíček při nástupu do školy. S čím jste spokojene? A čemu se naopak vyhnout? Předem díky za tipy. ![]()