matřeřská do 4 let

473
30.11.06 22:44

matřeřská do 4 let

ahoj, nevíte, jak je to s mateřskou, jestli se nějak musí žádat o prodloužení do 4 let anebo je to automaticky? Nerada bych o to přišla, když je zvednutá a někdo mi říkal, že prý je ze zákona povinná do 4 let, že se prý nic nemusím žádat, ale zdá se mi to divné. dikas

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
siloenka
1.12.06 06:36

urcite ti tady nekdo odpovi lip, ale ja si myslim,ze pokud mas zamestnavatele, ktery ti drzi misto, tak se s nim musis domluvit, protoze ti je povinen drzet misto jen do tech 3 let, pak uz to zalezi na nem. Ale pokud ho nemas, tak o nic zadat nemusis, je to automaticke.

• Citovat
  • Upravit
56
1.12.06 07:04

A opravdu je zvednutá? Včera v herničce se maminky bavily, že je to škoda, že to neprošlo - poraďte v kterém zákonu to mám hledat. Dík, Jana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
532
1.12.06 09:10

Mateřská trvá 4 roky. Pokud jsi ještě zaměstnaná a nechceš se vrátit po 3 letech do práce, tak si to vyřešíš se zaměstnavatelem(pravděbodobně asi výpovědí dohodou) a normálně pokračuješ, nikde nic nehlásíš, až ti skončí 4 roky, tak se pokud jsi podepsala rozvázání prac.poměru, přihlásíš na pracovní úřad nebo nastoupíš do jiného zaměstnátní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3492
1.12.06 12:45

Myslím si, že výpověď se určitě dávat nemusí pokud se domluví se zaměstnavatelem i na ten čtvrtý rok.

Andrea

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
532
1.12.06 13:28

Ahoj Ajjaa, máš pravdu , že výpověď se dávat nemusí, ale já to brala tak, že většinou k té výpovědi dojde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
664
1.12.06 14:24

Já jsem státní zaměstnanec a mně říkali, že 3 roky jsem doma automaticky a oni mi musí držet místo, pokud budu chtít být doma 4 roky, musím si zažádat (pravděpodobně mi vyhoví) ale není jejich povinnost ti držet místo (je to na dohodě). Nárok na rodičovskou je automaticky 4 roky bez nějakého hlášení pokud dáváš dítko do školky na max.4h denně nebo vůbec. Takové mám info já.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat