Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@j.a.n.i1 hm, až na to, že má matriku 300 km daleko, takže to znamená minimálně den, možná dva dovolené. Jen kvůli papíru, který misel předkládat v 15 letech pro to, aby mi vůbec vystavili tu občanku. Nevím, jaký význam pro ně tento papír bez fotografie má. Pokud si budou chtít ověřit jeho pravost, tak by se stejně musely matriky nakontaktovat mezi sebou. Ale nic, to odbíhame od tématu, proste blbárna a buzerace že strany státu, ale neni to ani první ani poslední za život.
@Anonymní píše:
Ahoj, chtěla jsem se zeptat v kterém týdnu by se měl jít otec dítěte zapsat na matiku? Dneska jsem 21+1 tak mě jen zajímá kdy bych tam měla jít a co všechno na tu matiku budu potřebovat?
Osobně tam půjdu tak ve 30 tt.. Možná déle.. Kdyby náhodou, jméno lze zapsat i zpětně ![]()
No kolem 30tt doporucuji…nevíš kdy potom porodis
…potřeba oba partneři na matrice, občanky, rodny listy a těhotenská průkazka.
![]()
@martina.se píše:
Osobně tam půjdu tak ve 30 tt.. Možná déle.. Kdyby náhodou, jméno lze zapsat i zpětně
To Sice jo, ale prý se pak musí žádat přes soud, aby dítě příjmení mělo po otci… ![]()
@Hancue píše:
To Sice jo, ale prý se pak musí žádat přes soud, aby dítě příjmení mělo po otci…
Ale nemusi.
@Hancue píše:
To Sice jo, ale prý se pak musí žádat přes soud, aby dítě příjmení mělo po otci…
Nemusí.. Dojdou oba na matriku, sepíšu souhlas a hotovo.. Nwm, kde bereš soud hned
@Hancue píše:
Dobře, tak dřív to tak bylo. Netvrdím, že to tak je.
Jo, za sociku mozna…
Byla jsem tento týden řešit na matrice, jsem v 32tt, chtěli originály rodných listů (matka, otec, společné děti), občanky rodičů a těhotenský průkaz, pokud je matka rozvedená, tak rozsudek (u otce nemusí být). Jde řešit na jakékoliv matrice, ale pokud nemáte rodný list, může vystavit duplikát jen matrika kde jste se narodili a trvá to i 30dni
@Hancue píše:
kde jsi na takovou blbost přišla? ![]()
@stinga ještě před 8 lety jsme to tak museli udělat…neříkám že je to tak dnes.
@Hancue píše:
@stinga ještě před 8 lety jsme to tak museli udělat…neříkám že je to tak dnes.
To je pitomost, buď jste byly nezletilí nebo ty čerstvě rozvedená. I před 9 lety stačilo dojít na matriku a vyřešit to tam i po porodu.
@j.a.n.i1 u nás to tak prostě bylo. Svobodná jsem. Ale to je už jedno. Důležité je, že teď je to prostě lehčí Ada se vše v klidu vyřídit. ![]()
@Hancue píše:
@j.a.n.i1 u nás to tak prostě bylo. Svobodná jsem. Ale to je už jedno. Důležité je, že teď je to prostě lehčí Ada se vše v klidu vyřídit.
Prostě to potřeba nebylo ani před 8 lety, to že jste zbytečně lezli k soudu, neznamená, že to tak muselo být. A teď to není lehčí, je to úplně stejné.
@Synekdoche7 píše:
@j.a.n.i1 hm, až na to, že má matriku 300 km daleko, takže to znamená minimálně den, možná dva dovolené. Jen kvůli papíru, který misel předkládat v 15 letech pro to, aby mi vůbec vystavili tu občanku. Nevím, jaký význam pro ně tento papír bez fotografie má. Pokud si budou chtít ověřit jeho pravost, tak by se stejně musely matriky nakontaktovat mezi sebou. Ale nic, to odbíhame od tématu, proste blbárna a buzerace že strany státu, ale neni to ani první ani poslední za život.
Osobně tam nemusí, stačí poslat žádost poštou. A zaplatit poplatek ![]()