Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Naty987 píše:
@Havlova celkem jich teda budu mít 6 děl a zbytek pak vyberu libovolně?
Ne, ty skupiny se protnou. Dílo z 18.stol. bude buď poezie, próza nebo drama. Akorát něco z toho musí být poezie a drama, s prózou asi problém nebude.
@Naty987 píše:
pošli ten seznam a my ti vybereme ![]()
Libovolně ano, ale tak, aby ty počty odpovídaly daným obdobím. Víš jak, průnik množin, prostě budeš mít 2 díla z 18. st. a z toho zároveň bude jedno poezie a jedno drama. Z 19. vybereš 2 prózy. Takže už máš splněnu podmínku 2 díla z 18., 2 díla z 19., 1 poezie, 1 drama, 2 prózy. Takže zbývá doplnit 9 děl z 20,–21. st. a z toho musí být aspoň 1 drama a aspoň 1 poezie. Zbytek je fuk, jestli bude próza, drama nebo poezie.
@Naty987 píše:
Když dodržíš ten počet 18., 19., 20-21.století, tak ano.
@Naty987 píše:
@Jahru takže z těch období celkem musím mít 2 drama,2 poezii, 2 prózu jestli chápu dobře
ne z kazdeho obdobi. V tech 20 knizkach musi byt 2 prozy, 2 poezie, 2 prozy
@matkabagristy ale já tam mám napsané že třeba z 18 st. můžu vybrat minimálně 2 díla
@Naty987 píše:
@Jahru
Třeba takhle
18.st. • Mnoho povyku pro nic (drama) • Robinson (próza)
19.st. • Kytice (poezie) • Oliver Twist (próza) • Poe (próza)
Světová 20.-21. • Cokoliv 4× 😊
Česká • Manon Lescaut (poezie) • Dobytí severního pólu (drama) • Cokoliv dalšího 3×.
Příspěvek upraven 22.12.22 v 17:37
@Naty987 píše:
@matkabagristy ale já tam mám napsané že třeba z 18 st. můžu vybrat minimálně 2 díla
Ano, to abys nevybrala všechny knížky jen z 20 století, ty se budou číst lépe než třeba Dekameron, proto musí být z každého období nějaké to minimum co musíš mít přečteno. Z každého období si vyber to minimum, zbytek podle libosti, a až jich budeš mít 20 tak si zkontroluj jestli je tam alespoň dvakrát nějaká „básnička“ a dvakrát nějaký drama, prózu tam budeš mít hádám většinově
@Naty987 píše:
ale ne 2 prozy, 2 dramata, 2 poezie do 18. stol., klidne to muzou byt jen dramata. Shakespearem splachnes dve mouchy jednou ranou. Jeho dramata jsou versovana.
@matkabagristy píše:
ale ne 2 prozy, 2 dramata, 2 poezie do 18. stol., klidne to muzou byt jen dramata. Shakespearem splachnes dve mouchy jednou ranou. Jeho dramata jsou versovana.
Něco jako žolík ![]()
Ale v seznamu ho mají jako drama, tak bych ho radši do básniček nestrkala.
@Naty987
Btw, kolik na to máš času? V kolikátém ročníku jsi?
@Jahru píše:
Něco jako žolík
Ale v seznamu ho mají jako drama, tak bych ho radši do básniček nestrkala.
my to ve skolnich seznamech na drama, poezii a prozu rozdeleno nemeli. Normalne to prochazelo. Vzdyt ten text se da rozebrat jako drama i jako poezie
@Jahru proč tam je 3X próza, když je podmínka minimálně 2 prózy?🤣 Jsem úplně mimo tak se omlouvám
@Naty987 píše:
@Jahru proč tam je 3X próza, když je podmínka minimálně 2 prózy?🤣 Jsem úplně mimo tak se omlouvám
Minimálně = nejméně. To znamená aspoň 2, maximálně 16 (aby se ti tam vešla ještě ta 2 dramata a 2 poezie).
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.