Na jak dlouho si můžu napsat jako omluvenku rodinné důvody ?

15
19.12.22 09:51

Na jak dlouho si můžu napsat jako omluvenku rodinné důvody ?

Jsem na střední škole a chyběla jsem 3 dny, protože jsem si chtěla psychicky odpočinout, jelikož je to někdy na mě moc. Moje otázka zní jestli si můžu napsat rodinné důvody, prosím o rady děkuji:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
77702
19.12.22 09:53
@Lucy1323 píše:
Jsem na střední škole a chyběla jsem 3 dny, protože jsem si chtěla psychicky odpočinout, jelikož je to někdy na mě moc. Moje otázka zní jestli si můžu napsat rodinné důvody, prosím o rady děkuji:)
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
no twl, také bych si chtěla psychicky odpočinout,
a jako bez blbé virózy s 38 stupni to nejde :zed:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Stará známá
19.12.22 09:56

Jestli je duvodem absence na stredni skole potreba si,,psychicky odpočinout, jelikož je to někdy na mě moc,, tak bych nepsala rodinne duvody, ale nemoc. Pokud se ti to opakuje casteji, je cas neco s tim delat, neni to v poradku.
P. s. v praci ti toto uz neprojde.

Příspěvek upraven 19.12.22 v 09:57

• Citovat
  • Upravit
35982
19.12.22 09:56

Jestli nejsi plnoletá, tak si omluvenku nenapíšeš  :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Stará známá
19.12.22 09:58
@pikola píše:
Jestli nejsi plnoletá, tak si omluvenku nenapíšeš :nevim:

A na stredni skole meho ditete je vyzadovana omluvenka rodicem i pri plnoletosti.

• Citovat
  • Upravit
Janli
19.12.22 09:58

Ty nemáš koule napsat pravdu?

• Citovat
  • Upravit
81496
19.12.22 10:00
@Stará známá píše:
A na stredni skole meho ditete je vyzadovana omluvenka rodicem i pri plnoletosti.

Což je ptákovina. Nemůžou úkolovat třetí stranu, aby psala omluvenky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24789
19.12.22 10:12

Spolužáci taky takto odpočívají? Co budeš dělat v procesu? :lol: Jinak u nás na škole se rodinné důvody uznávají jen dost omezeně, záleží na situaci.

Příspěvek upraven 19.12.22 v 10:13

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11875
19.12.22 10:12

U nás chtěli u rodinných důvodu potvrzení rodičem u nemoci nebo návštěvy lékaře razítko lékaře…jediný co sem si mohla vpodstate napsat sama bylo že mi ujel autobus protože sem byla dojíždějící a opravdu v zimě někdy bus nejel…nebo jel s velkým spozdenim

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9840
19.12.22 10:13
@Lama Lama píše:
Což je ptákovina. Nemůžou úkolovat třetí stranu, aby psala omluvenky.

U nás je to stejně, plnoletí studenti si můžou sami omluvit asi 5 nebo 10 hodin (přesně si nepamatuji, zatím se nás netýká), další absence pak omlouvaji rodiče, příp. lékař (resp. donesou zpravu o vyšetření nebo neco podobného). Já s tím jak 3. strana rozhodně problém nemám :mrgreen: I to podepisuju každý rok ve smlouvě o vzdělávání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24789
19.12.22 10:15
@Vladusxx píše:
U nás chtěli u rodinných důvodu potvrzení rodičem u nemoci nebo návštěvy lékaře razítko lékaře…jediný co sem si mohla vpodstate napsat sama bylo že mi ujel autobus protože sem byla dojíždějící a opravdu v zimě někdy bus nejel…nebo jel s velkým spozdenim

Ty rodinné důvody právě slouží na jiné situace než nemoci. Ale někde to moc uznávat nechtějí. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2409
19.12.22 10:15

Za nás se psalo: osobní důvody. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24789
19.12.22 10:17
@Jahru píše:
U nás je to stejně, plnoletí studenti si můžou sami omluvit asi 5 nebo 10 hodin (přesně si nepamatuji, zatím se nás netýká), další absence pak omlouvaji rodiče, příp. lékař (resp. donesou zpravu o vyšetření nebo neco podobného). Já s tím jak 3. strana rozhodně problém nemám :mrgreen: I to podepisuju každý rok ve smlouvě o vzdělávání.

Ty jo, to má škola dost odvahu chtít zprávy z vyšetření, to naprosto odporuje všem předpisům. Ani razítko od lékaře se vyžadovat nesmí. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81496
19.12.22 10:18
@Jahru píše:

NO, pokud to podepíšeš, tak ano. Čistě teoreticky, co má dělat dítě, kde to rodič prostě dělat odmítne? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9840
19.12.22 10:38
@Lama Lama píše:
NO, pokud to podepíšeš, tak ano. Čistě teoreticky, co má dělat dítě, kde to rodič prostě dělat odmítne? :think:

Hele, já nevím :nevim: Ale vzhledem k typu školy nepředpokládám, že by se tam takoví rodiče vyskytovali. Navíc vedení školy se jeví docela rozumně, nemají tendenci děcka zbytečně buzerovat a jsou ochotní řešit i nestandardní situace. Takže věřím, že i tohle by nějak vyřešili.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin