Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Jsem na střední škole a chyběla jsem 3 dny, protože jsem si chtěla psychicky odpočinout, jelikož je to někdy na mě moc. Moje otázka zní jestli si můžu napsat rodinné důvody, prosím o rady děkuji:)
@Lucy1323 píše:
Jsem na střední škole a chyběla jsem 3 dny, protože jsem si chtěla psychicky odpočinout, jelikož je to někdy na mě moc. Moje otázka zní jestli si můžu napsat rodinné důvody, prosím o rady děkuji:)
Jestli je duvodem absence na stredni skole potreba si,,psychicky odpočinout, jelikož je to někdy na mě moc,, tak bych nepsala rodinne duvody, ale nemoc. Pokud se ti to opakuje casteji, je cas neco s tim delat, neni to v poradku.
P. s. v praci ti toto uz neprojde.
Příspěvek upraven 19.12.22 v 09:57
@pikola píše:
Jestli nejsi plnoletá, tak si omluvenku nenapíšeš
A na stredni skole meho ditete je vyzadovana omluvenka rodicem i pri plnoletosti.
@Stará známá píše:
A na stredni skole meho ditete je vyzadovana omluvenka rodicem i pri plnoletosti.
Což je ptákovina. Nemůžou úkolovat třetí stranu, aby psala omluvenky.
Spolužáci taky takto odpočívají? Co budeš dělat v procesu?
Jinak u nás na škole se rodinné důvody uznávají jen dost omezeně, záleží na situaci.
Příspěvek upraven 19.12.22 v 10:13
U nás chtěli u rodinných důvodu potvrzení rodičem u nemoci nebo návštěvy lékaře razítko lékaře…jediný co sem si mohla vpodstate napsat sama bylo že mi ujel autobus protože sem byla dojíždějící a opravdu v zimě někdy bus nejel…nebo jel s velkým spozdenim
@Lama Lama píše:
Což je ptákovina. Nemůžou úkolovat třetí stranu, aby psala omluvenky.
U nás je to stejně, plnoletí studenti si můžou sami omluvit asi 5 nebo 10 hodin (přesně si nepamatuji, zatím se nás netýká), další absence pak omlouvaji rodiče, příp. lékař (resp. donesou zpravu o vyšetření nebo neco podobného). Já s tím jak 3. strana rozhodně problém nemám
I to podepisuju každý rok ve smlouvě o vzdělávání.
@Vladusxx píše:
U nás chtěli u rodinných důvodu potvrzení rodičem u nemoci nebo návštěvy lékaře razítko lékaře…jediný co sem si mohla vpodstate napsat sama bylo že mi ujel autobus protože sem byla dojíždějící a opravdu v zimě někdy bus nejel…nebo jel s velkým spozdenim
Ty rodinné důvody právě slouží na jiné situace než nemoci. Ale někde to moc uznávat nechtějí. ![]()
@Jahru píše:
U nás je to stejně, plnoletí studenti si můžou sami omluvit asi 5 nebo 10 hodin (přesně si nepamatuji, zatím se nás netýká), další absence pak omlouvaji rodiče, příp. lékař (resp. donesou zpravu o vyšetření nebo neco podobného). Já s tím jak 3. strana rozhodně problém nemámI to podepisuju každý rok ve smlouvě o vzdělávání.
Ty jo, to má škola dost odvahu chtít zprávy z vyšetření, to naprosto odporuje všem předpisům. Ani razítko od lékaře se vyžadovat nesmí. ![]()
@Jahru píše:
U nás je to stejně, plnoletí studenti si můžou sami omluvit asi 5 nebo 10 hodin (přesně si nepamatuji, zatím se nás netýká), další absence pak omlouvaji rodiče, příp. lékař (resp. donesou zpravu o vyšetření nebo neco podobného). Já s tím jak 3. strana rozhodně problém nemámI to podepisuju každý rok ve smlouvě o vzdělávání.
NO, pokud to podepíšeš, tak ano. Čistě teoreticky, co má dělat dítě, kde to rodič prostě dělat odmítne? ![]()
@Lama Lama píše:
NO, pokud to podepíšeš, tak ano. Čistě teoreticky, co má dělat dítě, kde to rodič prostě dělat odmítne?
Hele, já nevím
Ale vzhledem k typu školy nepředpokládám, že by se tam takoví rodiče vyskytovali. Navíc vedení školy se jeví docela rozumně, nemají tendenci děcka zbytečně buzerovat a jsou ochotní řešit i nestandardní situace. Takže věřím, že i tohle by nějak vyřešili.
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.