Maturitní ples - nechci se zúčastnit vystoupení

Kateřina Bartoňová
17.8.25 22:47

Maturitní ples - váš názor

Dobrý den,
mám dotaz ohledně maturitního plesu. Je tu někdo, kdo se nezúčastnil předtančení a půlnočka?

Já mám strašné psychické problémy, trpím sociální úzkostí a pomalu to nezvládám, když musím něco dělat před lidmi. Nejvíc mi ale vadí tanec. Už od třinácti let mě nikdo neviděl tancovat, protože se stydím. Jelikož se stydím a nikdy to nedělám, tak to ani neumím. Vím, že v tom nejsem dobrá, už jsem to zkoušela.

Zajímá mě tedy, jaký máte názor na to, kdybych se zeptala své třídy, jestli bych se nemusela těchto vystoupení zúčastnit. Moje třída ví, že se stydím. Navíc se ve třídě s nikým kromě jedné spolužačky nebavím, takže vím, že to nacvičování bude peklo.

Asi je poznat, jak moc jsem z toho ve stresu, protože o tom píšu už o letních prázdninách. Nevím, čeho se mám bát víc, jestli maturit, nebo maturitního plesu. Ples mě láká, protože se chci hezky upravit a pobavit se(ožrat se) takže samotné tancování by mi tam možná ani tak nevadilo)). Kvůli tomu se mi na ples úplně vykašlat nechce. Problém je ale v tom společném nácviku s třídou.

Už teď přemýšlím se strachem nad vším, co mě v tomhle školním roce čeká. Navíc jsem ztratila svou jedinou oporu (rozchod), takže ani nevím, jak to všechno zvládnu.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2872
17.8.25 22:53

Moc to resis. Když se nechces účastnit vystoupení, normalne to rekni…ve třídě te asi znají, takze jim to asi divne nepřijde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17.8.25 22:54

Nechtěla bys ten nácvik vzít jako příležitost k odbourání bariér?
Pokud fakt ne, tak jim to prostě řekni, tlačit tě nikdo nemůže, nebude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kateřina Bartoňová
17.8.25 22:56

@Parfem_z_hadovky Vím že by mi to mohlo pomoct ale necítím se dost silná na to abych v tomhle náročném ročníku se starala i o tohle a vystavila bych se výsměchu xd

• Citovat
  • Upravit
17.8.25 22:59
@Kateřina Bartoňová píše: Více

V tom případě ok, vybodni se na to. Cím dřív se naučíš deklarovat, co chceš a co naopak nechceš, tím líp.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17.8.25 23:13

U nás taky jedna holka nesla na ples. Normalne to rekla a vsichni s tim byli v poho. Respektive jim to bylo uplne jedno. Delej, co je pro tebe dobre. A ver tomu, ze by se na tebe stejne lidi nesoustredili. Proste byste zatancili a pohoda. Ja sem taky stresar a dost casto mi prislo, ze nae vsichni čumi, ale je to jen iluze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kateřina Bartoňová
17.8.25 23:14
@Duše_jako_kaviár píše: Více

Já bych právě chtěla na ples jít a zároveň se vyhnout tančení

• Citovat
  • Upravit
511
17.8.25 23:25

Myslím si, že by to neměl být žádný problém. Prostě přijdeš jako běžný host. Maturitní ples není o povinnosti ale o zábavě. Pokud se na to necítíš, je to v naprostém pořádku :srdce: Klidně se svěř někomu v kom máš důvěru ( kamarádka, učitelka) a popros zda by to oznámili třídě když by ses na to necítila.
Hlavně si tím nelam hlavu a zařiď se tak aby to bylo i tobě příjemné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kateřina Bartoňová
17.8.25 23:25
@SOVIČKA93 píše: Více

Moc děkuji

• Citovat
  • Upravit
511
17.8.25 23:29

Nemáš vůbec zač. Má to být tvůj den a je jedno jestli bude 100% podle tradic nebo odlehčený dle tvých pocitů. Ostatním tím nijak neublížíš. Tak se drž holka a užij si to :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5227
18.8.25 00:20

My jsme nastesti zadny ples nemeli, jen stuzkovak, coz bylo spis posezeni se spoluzaky a uciteli. A po maturite jen posezeni v hospode. Kdybychom ples meli, asi bych tam ani vubec nesla - netancim, zadne velke kamaradky jsem tam nemela (i kdyz s par holkama jsem se bavila), saty jsem v tom veku skoro nenosila… Takze se zaris podle sebe, kdyz na to nejsi, tak na to nejsi. Bud tam pujdes bez tanceni, nebo klidne vubec, vzdyt o nic nejde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5136
18.8.25 00:39

Pokud nechceš tancovat, tak to spolužákům řekni. Není to povinnost. Také bych netancovala. Spíše bych si dala pozor na ten alkohol. Aby jsi se neožrala tak, že si uděláš před všemi ostudu. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kateřina Bartoňová
18.8.25 00:41

@Yasmina21 to je pravda musím si dát pozor děkuji

• Citovat
  • Upravit
91
18.8.25 00:55
@Yasmina21 píše: Více

Napadlo me to stejne. I kdyz je mi uz dost a dost jsem videla, porad mi prijde hrozny a hnusny pohled na nacancane slecny/damy v robach opile, motajici se nebo i neco horsiho. Prisla mi proto zvlastni kombinace v jedne vete, ze se hezky upravi a pak ozere 8o. Pak me napadlo, jestli nemysli tim, ze se upravi = ze se opije, u nas se to tak rika.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kateřina Bartoňová
18.8.25 00:57
@KatkaaJ. píše: Více

K maturáku to asi patří, ale nebojte já se pod vlivem alkoholu ovládám v pořádku

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Hra JAUVAJS!

• (3.8) + 10 recenzí

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová