Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Ava33 píše:
@xavierka Taky mi to nejde do hlavy, že Tvůj chlapeček má takové problémy…Stihli Ti píchnout kortikoidy na dozrání plic miminka? Nebo si šla akutně a nestihlo se to? Myslím na Vás, tvůj chlapeček už je takový krásný velký, nechápu to, co se stalo…
Myslím na vás…
Měla jsem den před porodem křeče v podbřišku a ráno už i krvácení. Než mě brali na sál, tak maly už měl problémy se srdcem, takže jsem musela hned na sál. Jako urgentní. Malého museli křísit.
@xavierka Aha, tak už to chápu, proto ty problémy s krvácením, dýcháním a křečemi, maličký prodělal asfyxyi…
V tomto případě se to stihnout nemohlo, proto ty problémy…
Hlavně, že broučka zachránili. Musíš být pozitivní a věřit v dobrý konec. Matyašek to zvládne…
Hlavně s ním buď co nejvíc. Mluv na něj, zpívej mu, určitě mu to moc pomáhá, že tě slyší jako by byl v bříšku brouček. ![]()
@xavierka Zvládlo to i mnoho jiných miminek, které na tom byly zle, věř tomu… :hug četla jsem o tom hodně, protože ve 21 tt-24 tt mi hrozil předčasný porod mé holčičky a první dítko jsem rodila dřív kvůli preeklamsii, kdy mi selhaly ledviny. Posílam moc sil… ![]()
Tak pozitivní zprávou je, že malý se drží a bojuje. Krev i tlak je dobrý, čůrá sám. Bohužel sono mozku není moc dobré..
@xavierka Určitě to bude chtít více času než se dostane z tak vážného stavu. Hlavní je, že bojuje a alespoň některé funkce se zlepšují a jeho stav se nehorší, musíš být trpělivá… ![]()
@xavierka tak to ke dobře, že už něco dělá sám. A co mu na mozku našli?
@xavierka píše:
Tak pozitivní zprávou je, že malý se drží a bojuje. Krev i tlak je dobrý, čůrá sám. Bohužel sono mozku není moc dobré..
mohu se také zeptat, co mu konkrétně našli na mozku
?
Nějaké hematomy a krvácí do mozku. Prý to musí hlídat zatím to není akutní. Ale zítra bude mít další sono.
@xavierka U tvého chlapečka je asi problém spíš ten nelehký porod než nedonošenost samotná..Ani krvácení ale nemusí ještě znamenat katastrofu, budu držet pěstičky aby to dobře dopadlo.
Teď jsme u něj byli. Malý se drží, ale máme ještě žloutenku. No kyslík mu zase trošičku snížili. Uvidím ho zase zítra.
Hrozně vám držím palce, malýmu ještě víc!!!
Vím jak vám je. Já to zažila loni v srpnu - z ničeho nic jsem začala rodit (jenže já byla v 25tt
)
Moc na vás myslím a držím palce i u nohou
![]()
@xavierka píše:
Teď jsme u něj byli. Malý se drží, ale máme ještě žloutenku. No kyslík mu zase trošičku snížili. Uvidím ho zase zítra.
Zakladatelko, něco podobného prožívala se mnou moje maminka. A to bylo ještě za komunistů, takže vybavení nic moc. Byla jsem dokonce 5 minut „mrtvá“. Na poslední chvíli mě rozdýchali. Do budoucna strašili mamku taky s poškozením mozky, vývojovými vadami atd. No a ted jsem tu, mám 180 cm, kus ženský a vysokou školu, takže doktoři opravdu nemusí vědět zatím nic, drž se ![]()
@Anonymní píše:
Zakladatelko, něco podobného prožívala se mnou moje maminka. A to bylo ještě za komunistů, takže vybavení nic moc. Byla jsem dokonce 5 minut „mrtvá“. Na poslední chvíli mě rozdýchali. Do budoucna strašili mamku taky s poškozením mozky, vývojovými vadami atd. No a ted jsem tu, mám 180 cm, kus ženský a vysokou školu, takže doktoři opravdu nemusí vědět zatím nic, drž se
Moc děkuji za podporu. Musíme věřit, že to bude lepší. Je to hrozný vidět ho, bezbranného. A jen tam stojíte a nemůžete nic. Zatím se drží