Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj holky, příbuzná mi doporučovala koupit si pro miminko něco jako „váleček“, že je to proti udušení.. Vůbec nevím co tím myslela a zda má cenu si to kupovat..? Používá se to na spaní nebo jen když mimčo leží přes den? Děkuji moc za rady a odpovědi
![]()
Asi myslela polohovací válečky, za mě blbost na entou, kterou jsem kdysi jako nezkušená prvorodicka koupila a v reálu nikdy nepouzila. Nejlepší prevence proti udušení je nedávat dítěti do postylky nic navíc.
Ahoj. Napadlo mě jestli nemyslela polohovací válečky. Ty jsem chtěla, ale nikdy neměla.
Nemusíš kupovat polohovací váleček, stačí stočit něco do ruličky (osušku, deku..) a zašprajcovat tím mimino v zavinovačce ze strany. Dělali to v porodnici, tak jsem to pak doma dělala taky. Je to prevence udušení zvratky. Myslím, že dobrá věc. Dělala jsem to tak s oběma dětmi ![]()
Prodavam polohovaci valecky, ale mela jsem je na polohovani kvuli predilekci hlavicky, ale pouzila jsem je minimalne, mala rvala jako tur a nechtela v tom byt. Lepsi proti uduseni je nic nemit v postylce a davat spat na zada a pripadne monitor dechu.Taky jsem jeden cas kolem ni davala kojici polstar, nejdriv kdyz jsem ji presouvala z kosiku do postylky, aby mela kolem sebe mensi prostor, to mimca uklidni a potom kdyz se umela otocit na bricho ale ne zpatky, takze se vzdy v noci otocila a pak rvala a nemohla zpet, tak jsem ji to nacas zamezila.
Zbytečně vyhozené peníze..za záda dávám polštář a před miminko srolovanou peřinku…+ monitor dechu=mám klidné spaní ![]()
Ja jsem malou v zavinovacce proste oprela o bok postylky (stridala jsem strany) a spala tak. Plus monitor, ma ho doted (7m) a nejradsi bych ho pouzivala uz nafurt ![]()
@Vyvy já je koupila protože měl chlap strach že malá přepadne, říkala jsem mu že je podložená ale nedal si říct…takže máme válečky a malá v nich nespí protože jakmile jí mezi ně dám ječí ![]()
Vždy jsem mimčo v zavinovačce polohovala o bočnice postýlky. Nikdy nebyl problém, děti nepřepadávaly ![]()