Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@tess50 Cetla jsi poradne co jsem napsala? Nevadi mi, ze mu pogratulovala ani potazmo, ze by mu psala jal se ma. Ale pokud ho i presto, ze ma me, taha ven a on si smaze zpravy - promin, tohle neni zarlivost ale opatrnost
do telefonu si jinak bezne nelezeme ani jeden ![]()
@smile_xxx nechci si cist zpravy, co psal v dobu, co byl sni, nechapu, proc si maze
zpravy z dob, co jsmw śpolu
@sisi110 píše:
Ahoj holky,Chtěla bych se zeptat- abych to slyšela i z pohledu jinych osob. Protoze mne to normalni neprijde. Manzelovi ano.
Zkusim to ve zkratce:
Partner ma spoustu smazanych chatu, vzdy mi rika, ze to ma smazany dlouho, ze si takhle maze chaty s lidma se kteryma se uz nebavi. Nejak jsem to pak neresila.
Pred pul rokem (to jsme jeste nebyli manzele ale i tak se to pocita, zejo) mi rikal, ze mu psala byvala, ze videla, ze ma novou partnerku (protoze semnou ma partner fotky na soc. sitich) atd., ze si napsali ve zkratce jak se mají a to je vse. (to bych asi nebrala jako nic spatneho), ted cekame miminko a ona mu pry jeden den gratulovala ale on ji neodepsal. Dnes jsem nejak vytahla tema mazani zprav a chtela schvalne videt zpravy s tou byvalou. Mel je vsechny smazane krome zpravy „velka gratulace!“ a rikam aha.. proc sis to smazal? kor zpravy co si psali pred par mesici. A on ze mu vlastne tehda nepsala ale volala a ze s nim nekam chtela zajit. Tak jsem se teda na$tvala za 1. proc mi tehda rekl neco jinyho (ze mu jen psala, jak se ma), 2. proc ho ona nekam chce tahat, kdyz vi, ze ma partnerku
Na vse zacal argumentovat, ze proste nechce, abych si cetla jeho zpravy i z dob, co spolu byli atd.
Prijde Vam to normalni? mne moc ne
Coz nechapu. Je to jen hloupa vymluva za me protoze on moc dobre vi, a to prisaham klidne na mimco, ze jsem mu bez dovoleni do telefonu NIKDY nevlezla a kdyz uz me zajimalo, co si nahodou pise s nekym konkretnim, vzdy jsem ho poprosila, at mi to ukaze, popripade jsem si nikdy nelistovala v tech zpravach dal, nez co jsme spolu a jak rikam, vzdy tomu byl pritomny.( a toto jsem po nem stwjne chtela jen asi 1× v zivote)prece kdyz nic netajim, tak proc to maze aby to vypadalo ze taji?
Jako zvlastni to je, nejspis rad flirtuje, tak zahlazuje stopy. Toho sis mela vsimnout driv. On tvoje konverzace nekdy videt chtěl? Cekas s nim dite, pochybuju, ze by te ted podváděl podle toho, co pises.
Ja jako bezdetna a svobodna jsem klidne nakoukla partnerovi pres rameno do mobilu, nakoukla do posty, kdyz si ji nechal otevrenou a ja to zjistila. Nikdy jsem nic podezreleho nenasla. A kdybych nasla, byl by to konec. A od te doby, co mam s manzelem deti, NIKAM nelezu, navic nemam zadne podezreni, protoze se nechova divne. Nahodne prihlasenou postu na compu bez nahlednuti odhlasuju, do mobilu nakukuju jen po vyzve.
Vem si lexaurin…
. Nesnáším zaplněnej telefon, mažu všechny zprávy. Kdyby na mě manžel vyjel ve tvým módu, tak mu doporučím ať si omévá přirození chladnou vodou….. ![]()
Nedávno jsem smazala celou diskuzi s kamaradem, protože jí manžel chtěl vidět. Nepsali jsme si nic, co by znameno poměr, ale i tak si myslim, že mu neni nic do toho, co si s kým píšu.
. Takže ne, divný mi to nepřijde.
@sisi110 píše:
@smile_xxx nechci si cist zpravy, co psal v dobu, co byl sni, nechapu, proc si maze
Aby neměl zaplevelený telefon zprávami, které jsou pro něho nedůležité
?
@tess50 píše:
A proč by je nemazal? nejspíš je tak zvyklý. Můj otec to dělal celý život a kolega v práci, samostatný důchodce bez manželky, to dělal taky. Někdo to tak prostě má bez postranních úmyslů.
Neni tomu tak davno, co nebyly smartphony, a v mobilu bylo max 30 sms a clovek je musel mazat, aby se mu dorucily nove
co by delala zakladatelka v te dobe, to nevim.
Jako mne by ani nenapadlo, aby jeden z nas rekl ‘prosimte ukaz co si pises s tim a tim/tou a tou’ a druhy poda mobil ‘tak na, pocti si’ ![]()
@hani28 píše:
Jako mne by ani nenapadlo, aby jeden z nas rekl ‘prosimte ukaz co si pises s tim a tim/tou a tou’ a druhy poda mobil ‘tak na, pocti si’
Tohle na mne partner zkusit, tak by hodne rychle mel kufry u dveri.
@sisi110 píše:
Ahoj holky,Chtěla bych se zeptat- abych to slyšela i z pohledu jinych osob. Protoze mne to normalni neprijde. Manzelovi ano.
Zkusim to ve zkratce:
Partner ma spoustu smazanych chatu, vzdy mi rika, ze to ma smazany dlouho, ze si takhle maze chaty s lidma se kteryma se uz nebavi. Nejak jsem to pak neresila.
Pred pul rokem (to jsme jeste nebyli manzele ale i tak se to pocita, zejo) mi rikal, ze mu psala byvala, ze videla, ze ma novou partnerku (protoze semnou ma partner fotky na soc. sitich) atd., ze si napsali ve zkratce jak se mají a to je vse. (to bych asi nebrala jako nic spatneho), ted cekame miminko a ona mu pry jeden den gratulovala ale on ji neodepsal. Dnes jsem nejak vytahla tema mazani zprav a chtela schvalne videt zpravy s tou byvalou. Mel je vsechny smazane krome zpravy „velka gratulace!“ a rikam aha.. proc sis to smazal? kor zpravy co si psali pred par mesici. A on ze mu vlastne tehda nepsala ale volala a ze s nim nekam chtela zajit. Tak jsem se teda na$tvala za 1. proc mi tehda rekl neco jinyho (ze mu jen psala, jak se ma), 2. proc ho ona nekam chce tahat, kdyz vi, ze ma partnerku
Na vse zacal argumentovat, ze proste nechce, abych si cetla jeho zpravy i z dob, co spolu byli atd.
Coz nechapu. Je to jen hloupa vymluva za me protoze on moc dobre vi, a to prisaham klidne na mimco, ze jsem mu bez dovoleni do telefonu NIKDY nevlezla a kdyz uz me zajimalo, co si nahodou pise s nekym konkretnim, vzdy jsem ho poprosila, at mi to ukaze, popripade jsem si nikdy nelistovala v tech zpravach dal, nez co jsme spolu a jak rikam, vzdy tomu byl pritomny.( a toto jsem po nem stwjne chtela jen asi 1× v zivote)prece kdyz nic netajim, tak proc to maze aby to vypadalo ze taji?
Mně teda teď nepřijdes ty úplně normální. Já si taky chaty občas mažu, hlavně s kterými si píši jen občas, aby mi nezavazeli na předním místě. Ale mažu chaty s manželem, dcerami, kamarádkami. Co je na tom divného nechapu
Příspěvek upraven 10.02.24 v 20:24
@sisi110 píše:
Asi pro něho nejsou tak důležité, že by si je archivoval. Já každou blbost mažu, nechávám si jen hezké třeba od maminky.
@sisi110 píše:
@tess50 Cetla jsi poradne co jsem napsala? Nevadi mi, ze mu pogratulovala ani potazmo, ze by mu psala jal se ma. Ale pokud ho i presto, ze ma me, taha ven a on si smaze zpravy - promin, tohle neni zarlivost ale opatrnostdo telefonu si jinak bezne nelezeme ani jeden
„Tahala ven“
A rovnou za pačesy
@Janli píše:
Vem si lexaurin…. Nesnáším zaplněnej telefon, mažu všechny zprávy. Kdyby na mě manžel vyjel ve tvým módu, tak mu doporučím ať si omévá přirození chladnou vodou…..
Já taky mažu všechny zprávy. Pokud si nějakou potřebuji zálohovat, udělám screenshot a stáhnu si to na disk na zálohování a dle potřeby nechám i v souborech v telefonu, ale ne ve zprávách. Tam nechám SMS jen v případě, že na ni potřebuji ještě odpovědět (a neměla jsem zatím čas), nebo tam mám třeba datum a čas schůzky, která bude třeba druhý den a už se mi to nechce psát do kalendáře. Potom ji také smažu.
Mažu i historii volání, maily (pokud si nějaký důležitý chci nechat, přesunu ho do patřičné složky), mám ráda „čisto“. Sociální sítě, Instagram a pod vůbec nemám a nikdy jsem neměla, takže tam nemám, co mazat.
A nemažu to kvůli někomu, ale kvůli sobě. Nemám potřebu uchovávat staré, vyřízené konverzace a hovory. Ale ani mailem a SMS intimní a hodně soukromé zprávy nepíšu a obecně posílám zpráv hodně málo. Spíš, když se potřebuji na něčem domluvit a tak.
Tvůj manžel je kapánek podpantoflák, ne? Jako chtít po chlapovi, ať mi ukáže, co si s kým píše, že si počtu, tak si zaťuká na čelo.
Copak je nesvéprávnej? Když bude chtít, podvede tě a nebudeš vědět. Zprávy maže nejspíš pro to, že jsi žárlivá stíhačka nebo proto, že nemá rád zahlcenou paměť mobilu. Nebo obojí.
Ahoj holky,
Chtěla bych se zeptat- abych to slyšela i z pohledu jinych osob. Protoze mne to normalni neprijde. Manzelovi ano.
Zkusim to ve zkratce:
) mi rikal, ze mu psala byvala, ze videla, ze ma novou partnerku (protoze semnou ma partner fotky na soc. sitich) atd., ze si napsali ve zkratce jak se mají a to je vse. (to bych asi nebrala jako nic spatneho), ted cekame miminko a ona mu pry jeden den gratulovala ale on ji neodepsal. Dnes jsem nejak vytahla tema mazani zprav a chtela schvalne videt zpravy s tou byvalou. Mel je vsechny smazane krome zpravy „velka gratulace!“ a rikam aha.. proc sis to smazal? kor zpravy co si psali pred par mesici. A on ze mu vlastne tehda nepsala ale volala a ze s nim nekam chtela zajit. Tak jsem se teda na$tvala za 1. proc mi tehda rekl neco jinyho (ze mu jen psala, jak se ma), 2. proc ho ona nekam chce tahat, kdyz vi, ze ma partnerku
Pred pul rokem (to jsme jeste nebyli manzele ale i tak se to pocita, zejo
Coz nechapu. Je to jen hloupa vymluva za me protoze on moc dobre vi, a to prisaham klidne na mimco, ze jsem mu bez dovoleni do telefonu NIKDY nevlezla a kdyz uz me zajimalo, co si nahodou pise s nekym konkretnim, vzdy jsem ho poprosila, at mi to ukaze, popripade jsem si nikdy nelistovala v tech zpravach dal, nez co jsme spolu a jak rikam, vzdy tomu byl pritomny.( a toto jsem po nem stwjne chtela jen asi 1× v zivote)
prece kdyz nic netajim, tak proc to maze aby to vypadalo ze taji?