Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Maddlen: Tak to dělá přesně ta moje cácorka, je to tak sladké, úplně mě to zaskočilo:-) ![]()
Když mně udělalo vždy obrovskou radost i to, že třeba v leže začali natahovat ručičky směrem ke mně a smáli se na mně
Ani se mi nemuseli vrhat do náruče
![]()
Holky, moje malá se začala mazlit v roce a během týdne z toho byla separačka jak vyšitá. Objala mě a láskyplně říkala mama
. Jenže separačka přešla a najednou už se zas nemazlí a naštvaně tady vyřvává mama mama. Ten rozdíl je markantní. Já bych se ňuňala furt, pořád čekám, zda se to mazlení nevrátí. Teď má 14 měsíců. Mívají děti mazlící a nemazlící období? Nebo je to nenávratně pryč? Ach jo. ![]()
Založila jsem diskuzi, když byl malé rok, to měla mazlící období, potom dlouho nic, jen občas přibehla a od dvou let je na mě nalepená furt, teď je jí dva a třičtvrtě
Můj mladší huláká každý večer z postýlky „Tatínku TULIT!!!“ a když tam přijdu a vezmu do náručí, tak dá hlavu na moje rameno asi tak na tři vteřiny a hned začne ukazovat, co všechno mu mám nanosit do postýlky.
ALe jinak je mazel a asi i ten starší, když to viděl, tak je taky teď o dost víc mazlivější…
Ja se vetr s OT, ale k tematu- mam osmi esicni a prijde mi, ze me ma jen, jako prenosovou jednotku. Chce ke mbe a jakmile si ji vezmu, prestanu existovat a chce se jen rozhlizet atp. Kdyz na ni treba volam jmenem, vicemene me ignoruje a neotoci se. Mazleni jen v pripade, ze je rozespala a chce se na me jeste dospat, jinak ani prd. Je toto norma? Samo me to mrzi ![]()
@K82 Kliid, je jeste mala, sama mam 8 m, uplne to same, jak popisujes, neboj zmeni se..
Já vlastně ani nevím jak by mělo teda vypadat mazlení v roce. Dcera mě nikdy neobejme kolem nohy nebo kolem ruky, jak mi to některé holky vyprávějí. Pusinky dává na požádání pouze, když je hodně dobře naložená, takže tak asi jednou za 14 dní. A někdy ráno si na mě lehne, ale nikdy mě neobejmě, prostě se po mě povaluje jako po matraci. Zvláštní je, že sestřenčinu dceru objímá kolem krku a opatrně pusinkuje. Mají se hodně rádi. Tak proč to neudělá doprčic vlastní mámě. Ale je fakt, že s tátou se neňuňá vůbec. Ale mojí segře si občas pokládá hlavu na rameno, to mě taky nedělá. To mě fakt mrzí, ach jo.
@loja Neboj, ono se to teď bude různě měnit, někdy budeš ta oblíbená ty někdy taťka, někdy sestra:-)
@K82 ja byla taky takova. To prejde. O to vic jsem se k mame tulila, kdyz jsem byla vetsi a zustalo mi to do soucasnosti ![]()
Ach jo, tak snad to tak bude. Nejhorší je, že má brutální kousací a škrábací období, který je v kombinaci s nemazlivostí a věčným vztekem dost na palici.
tak snad to přejde, nezbývá než čekat ![]()
Ahoj holky, oživuju diskusi, zajímá mě, co myslíte tím, že miminko (9 měsíců) dá pusu. To jako, že přileze a otevřenou pusou dokořán se mi nalepí na tvář a řádně mi ji oslintá? Dcera to totiž začala dělat a já nevím, jestli to jsou ty pusinky, nebo jestli mě prostě nechce jen oslintat jako všechno ostatní ![]()
@Berousik píše:
Ahoj holky, oživuju diskusi, zajímá mě, co myslíte tím, že miminko (9 měsíců) dá pusu. To jako, že přileze a otevřenou pusou dokořán se mi nalepí na tvář a řádně mi ji oslintá? Dcera to totiž začala dělat a já nevím, jestli to jsou ty pusinky, nebo jestli mě prostě nechce jen oslintat jako všechno ostatní
Si tě značkuje
brala bych to za pusu ![]()
@Berousik To syn dela taky a pak jeste skousne
Za pusinky to nepovazuju, rikame mu malej sadista
![]()