Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Berousik píše:
Ahoj holky, oživuju diskusi, zajímá mě, co myslíte tím, že miminko (9 měsíců) dá pusu. To jako, že přileze a otevřenou pusou dokořán se mi nalepí na tvář a řádně mi ji oslintá? Dcera to totiž začala dělat a já nevím, jestli to jsou ty pusinky, nebo jestli mě prostě nechce jen oslintat jako všechno ostatní
@Berousik píše:
Ahoj holky, oživuju diskusi, zajímá mě, co myslíte tím, že miminko (9 měsíců) dá pusu. To jako, že přileze a otevřenou pusou dokořán se mi nalepí na tvář a řádně mi ji oslintá? Dcera to totiž začala dělat a já nevím, jestli to jsou ty pusinky, nebo jestli mě prostě nechce jen oslintat jako všechno ostatní
@slavuska1 píše:nevímjak bych to brala, ale musí to být strašně roztomilý
jo to je
je to fakt hezký. No ještě mě u toho chytne kolem krku a vyškubne pár vlasů, tak to budu brát jako začátek mazlení
hrozně se na to totiž těším, když ji mazlím já, tak se mi hrabe z náruče pryč, všechno ostatní je zajímavější, než máma a její momentální záchvat lásky ![]()
@Berousik Já bych to za pusu rozhodně považovala. Obě děti dávali pusinky nejdřív s pusou dokořán ![]()
@klarushka píše:v tomto věku bych to brala asi za pusu
ale třebas náš 3 leťák mi to dělá naschvál když mě chce pozlobit páč ví že to nesnáším a hlavně dává pusu už normoš
normální pusu mlaskavku že? Mi právě přijde, že takový prcek jako je ta moje to snad ještě ani nemůže cíleně zvládnout ![]()
@Kakika píše:
@Berousik Já bych to za pusu rozhodně považovala. Obě děti dávali pusinky nejdřív s pusou dokořán
Aj môj malý začal s takýmito uslintanýmu pusinkami, približne v tom veku. Teraz už natrčí zatvorenú pusinku, občas aj cmukne.
@Berousik jo to je ono, až za nějakou dubu ta pusa bude fakt pusa, někdy mam pocit že mě umačká
ted většinou dá už i pusu na požádání ![]()
Tak to jste mi holky udělaly radost
díky a já se jdu nenápadně potloukat kolem, třeba zas nějakýho slintáka schytám ![]()
@Berousik píše:
normální pusu mlaskavku že? Mi právě přijde, že takový prcek jako je ta moje to snad ještě ani nemůže cíleně zvládnout
Naše malá /za chvíli 15 m/ fakt cíleně, že ví o co jde, začala dávat pusinky tak před 14 dny.
A taky přijde a objímá nám hlavy ![]()
Já to za pusu taky beru. Náš ročák mi to dělá. Chytne mě kolem krku a za vlasy, přitáhne mě, otevře pusu dokořán a nalepí se mi na mojí pusu
![]()
@Berousik píše:
normální pusu mlaskavku že? Mi právě přijde, že takový prcek jako je ta moje to snad ještě ani nemůže cíleně zvládnout
Jj mlaskavku občas ho napadle aj štípavka atd
JJ též si myslím že u tak malýho dítka je to prostě projev lásky
. to ten můj habán se mi strašně směje když se vztekám že sem oslintaná ![]()
Můj 9-měsíční to taky dělá. Já jsem to za pusu teda nepovažovala, respektive mě vůbec nenapadlo se nad tím nějak vůbec zamyslet a on možná už teda dává pusinky.
Tak příště si na tuhle diskuzi vzpomenu. ![]()
@Berousik Jj, taky to považuji za první pokusy o pusinkování. Jen mě u toho ještě navíc kouše (taková piranní pusinka), poslední dobou se to ale krapet zlepšuje.