Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj, kdy vám děti poprvé skočily do náruče, aby se pomazlily?
No já nevím, jestli myslíš zrovna tohle, nebo větší touhu na mazlení. Ale můj malej už jak začal chodit kolem nábytku (kolem 8.-9. měsíce), tak ke mě došel, objal mě, zabořil do mě hlavu a začal radostně výskat… Nebo myslíš něco ještě jiného?
Začal před 14 dny, takže na 10 měsících. Když si sednu na zem, tak se u mě postaví, skočí mi do náruče, ručičkama obejme kolem krku a tulí se, klidně 10× denně ![]()
Tak syn ještě neskáče.
Ale od té doby, co se začal plazit dopředu (v 7 měsících) se ke mně připlazil, obejmul mi nohy, zabořil mi do nich hlavu a hučel. Teď jak už stojí, tak si ke mně dojde, po nohách se na mě vyškrábe a opět zaboří tu svou hlavu do mě a hučí.
Občas dává pusu. Ale musí chtít on sám. Když se s ním chci mazlit já, tak to se mu vážně nelíbí. ![]()
Prvorozený někdy v 15m začal chodit pro pusinku, přišel, dal pusu a než jsem se stihla rozkoukat, byl v čudu. Ale mazlivý jako že fakt přitulit, to dělá tak od 2let. Teď už přijde, sedne si ke mě, vezme moji ruku a položí ji přes sebe. Chodí za mnou spát do postele.
Druhorozený teď dělá takové náznaky občas, že do mě ducá hlavou a lehce se přitulí, ale pak ho to přejde a honem skáče šipky z mé náruče.
Oba nošení v šátku, popírající jakékoliv teorie o rozmazlenosti a „šití si biče“ ![]()
nas malej to dela nejvic od ty doby co zacal chodit (9mesicu) , dobehne mi do naruce a tuli se, ale spis je to takova sranda pro nej
. jinak opravdu vedome me objal muj prostredni asi pred tydnem
. A pak se chtel chovat a zpivat si houpy houpy - zrovna na zastavce mhd ![]()
@Gladys , tak to zavidim „nerozmazlene“ deti
. ale ne, ono zadny neni rozmazleny, to je blbost, to miminka nemuzou byt ![]()
Tak to vám holky ty mazlivé dšěti závidím. Náš 11m syn vždycky ke mě přijde, obejmě mě kolem krku a začne se po mě šplhat. Buď proto, aby mě kousl do krku (jestli je tohle projev mazlení tak nevím
nebo aby se po mě vyšplhal výš a něco viděl. Ale jako klasické mazlení mi to nepřijde ![]()
Když vezmu tvoji otázku doslova, tak nikdy. Až tak poslední mesíc (bude mu dva a půl roku) mi dá pusinku, když si o ni řeknu. Někdy když pololežím na pohovce, se na mě vyšplhá a lehne si na mě a hlavičku položí na rameno, někdy když sedím, tak vleze na pohovku a položí si hlavu na kolena. Ale ne moc často, tak 2-3× do tejdna. Setrvá tak 10 vteřin a zas jde pryč. Běda, jestli během těch 10v na něj sáhnu, pohladím ho, apod., tak mi hned ruku odstrčí.
Je to jeho osobní projev náklonnosti a třeba přijde časem i to objímání ![]()
Malá se začala plazit v 6. měsíci a to jsem na čas přestala existovat, najednou byl kolem zcela jiný svět plný nábytku, klouzavé podlahy, koberců, dveří, hraček a sem tam vykukujících kabelů, co se musí pořádně prozkoumat
Ale tak kolem 7. měsíce vždycky přilezla a začala mi olizovat nohu, tak jsem si ji vzala do náruče, tam mě obejmula a začala mě mlátit rukou po rameni. Dělá to i když je unavená a chce se tulit, je to nejspíš nějaký nový druh „malá malá“
Ale moc se tulit nechce, radši lozí po bytě a baví se sama.
Taktéž nošenec
hmmm tak já přemýšlím…marně…můj přítula se pomazlí, maminko mám tě rád, nuny nuny a už je v čudu …je mu 5
větší mazlící akce u nás neprobíhaj ![]()
Moje 12 m se totiž začala teď strašně tulit, je to pěkné, ale nevím, třeba jenom hledá prso:-D
Synek (8m)přileze a mazlí se. Jak vidí segru u mě na klině, dožaduje se okamžitě drbání zad. Dcerka (3roky) nevím, kdy začala , ale teď chodí „maminko, chci se přitulit a pomazli mě“.
Magnificato, dcera to začala dělat taky kolem toho roku a zatím ji to drží.
Jak začala být pohyblivější, najde si mě spolehlivě a mazlí se, klidně jí stačí objímat i moje stehno, když třeba vařím a nemůžu ji obejmout. Přijde, přitulí se, položí hlavičku na rameno a nebo se do mě zaboří, tře si svůj nos o můj a u toho děla „ááááá“, olizuje mě. pusinkuje, občaj přijde a hladí mě. Když jí dávám mlíko, tak vždycky v půlce přestane, pohladí mě, něco mi něžně řekně (nevím ale co
) a pokračuje v pití. Extrémně mazlivá je, když je ospalá. Já jsem ráda, užívám si to, je mi jasné, že to nepotrvá navěky, mazlím se s ní strašně ráda, je taková heboučká a voňavá.
![]()