Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj holky, potřebuju pouze poradit… 15.6.2011 se mi narodila dcera a šla jsem na RD do 2 let dcery. Tudíž od 16.6.2013 jsem na neschopence na rizikovém těhotenství a teď 17.11.2013 nastupuji MD.. moje otázka zní: Budu mít stejnou výši MD jako u první dcery nebo se bude nějak krátit kvůli neschopenky? Děkuji
Budeš. Pokud porodíš do věku 4 let prvního dítěte to druhé, tak kdybys náhodou už byla v práci, tak se to porovná výdělek tenkrát a nyní a dostaneš tu větší PPM, když jsi na PN, tak dostaneš tu stejnou, co jsi měla na Michalku.
Pokud jsi měla smlouvu na dobu neurčitou.
Příspěvek upraven 04.05.15 v 21:00
Mám to podobně, jen od tří let dcery jsem na PN, tak moc děkuju, jsem se poučila ![]()
Ahojky, plati to i u trilete varianty? Nechce se mi verit, ze by stat dal tu vetsi castku maminkam ![]()
Ahoj holky, mam dotaz.
S prvnim ditetem jsem byla na rizikovem tehotenstvi, pak pobirala MD a ted jsem na RD.
Vzhledem k vysi zarobku, jsem mela MD a PN dobre placenou(cca 30k).
Chteli by jsme druhe dite, ale az tak za cca 1-2r.
Ted jsem na RD, na dvoulete variante, ale budu si ji prodluzovat na 4 letou./pouze u zamestnavatele, ne na socialce/.
Mam ted nabidku prace na zkraceny uvazek./dite bude v soukrome skolce/,ale rada bych pobirala v dalsim tehotenstvi PN a MD ve stejne vysi jako u prvniho tehotenstvi.
Otazka zni, pokud se zamestnam na zkraceny uvazek, bude se pripadna neschopenka a materska pocitat ze zkraceneho uvazku, nebo z uvazku pred prvnim otehotnenim./event. z prijmu pred/.
Nebo je lepsi se zamestnat u jineho zamestnavatele a v pripade otehotneni ukoncit smlouvu?
nebo nejaky jiny napad?
Pracovat nepotrebuji, ale chci mezi lidi.
Aby jsi pobirala stejnou výši PPM jako u prvního dítěte, tak musíš mít smlouvu na neurčito ( pokračovat ve smlouvě co jsi mela u prvního dítěte ) a druhé dítě se musí narodit do 4 let prvního dítěte.
@myskalucka
Smlouvu na dobu neurcitou mam, pracovni zarazeni by bylo stejne.
Jde mi spis o to, ci to ten zkraceny uvazek narusi-ci se mi nebude PN a MD pocitat z toho zkracenyho uvazku.
@moucha2014 : platí co jsem psala nahoře, pokud sisi někdo vydělává mezi MD, tak ppm bude bud vyšší než první ppm ( pokud bude vyšší plat ) a nebo stejná jako první ( pokud bude plat nižší nebo stejný ), ale podmínkou je pokračující smlouva na neurčito a věk prvního dítěte do 4 let.
@myskalucka píše:
@moucha2014 : platí co jsem psala nahoře, pokud sisi někdo vydělává mezi MD, tak ppm bude bud vyšší než první ppm ( pokud bude vyšší plat ) a nebo stejná jako první ( pokud bude plat nižší nebo stejný ), ale podmínkou je pokračující smlouva na neurčito a věk prvního dítěte do 4 let.
Dekuji. Takze se to odviji od smlouvy, kterou jsem mela pred PN/MD
A co kdyz se zamestnam u jineho zamestnavatele na jinou smlouvu, s tim ze puvodni smlouva mi pobezi?