Podzimní deprese

995
8.11.13 23:39

Podzimní deprese

Ahoj maminy,

nejdu pro radu, spíš si chci pokecat, pozanadávat, pobrečet na vírtuálním rameni :-)

Už několik týdnů jsem úplně mimo, mám teda o prázdninách narozené miminko, takže se mnou ještě i cloumají hormony, ale někdy už prostě nemůžu.

Připadám si tlustá, ošklivá, k ničemu.

A teď k jádru pudla. Manžel věčně pracuje, od rána do večera, přes víkendy. Nejsme ve finanční nouzi, ba naopak, ale on má pořád pocit, že máme málo peněz a hlavně se chce rozvíjet v tom, co vystudoval. Když jsem mu navrhla, že bych šla aspoň na jeden dva dny v týdnu do práce, tak mi řekl, že já jsem matka a mám být doma s dětma. Ale já se chci přece taky rozvíjet :( On je moc hodný, fakt maká, máme vše, co si přejeme, když je potřeba, tak doma uklidí, někdy pohlídá děti (ale to ho moc nebere). Nicméně má trochu odlišný pohled na věc - muž pracuje a žena se stará o děti a domácnost. A takhle mě vidí i v budoucnu, i když už děti budou ve školce :| On nevidí důvod, proč já bych měla jít do práce. On si totiž vydělá v jedné ze svých prací 800/h, já mám vystudovanou pedagogiku (sš), tudíž budu ráda třeba za 100/h a to mu přijde absolutně nemyslitelné, abych já vydělávala dva tři dny to, co on si vydělá za hodinu. Nedokáže pochopit, že když už se nemusím ohlížet na plat, tak bych si ráda něco našla, co by mě bavilo, i když by to bylo za „pár“ korun.

No a pak mě trápí druhá věc, a to je moje rodina. Bydlí od nás 400km daleko. Rodiče dřív jezdívali co 14 dní, ale sestře se narodilo o prázdninách taky dítě a mám pocit, že jsme šli na vedlejší kolej :( Když s mámou mluvím, tak to je pořád jak byla u ségry a jak je malé kouzelné atd. a když se zeptám, kdy za náma zase dorazí, tak se vykrucuje, že neví, nebo hodí nějaký termín, který když se blíží, tak ho zruší, že zrovna něco mají. Dceři budou 4 měsíce a od jejího porodu tu byla máma jednou, táta vůbec. My tam byli dvakrát a to při poslední návštěvě táta ani nepřišel domů, jen nás potkal u auta, tak jsme se pozdravili a on šel pryč… Nic jsme si neudělali, nepohádali se, jen mám pocit, že jak jsme daleko, tak oni prostě mají svůj život a nás už nějak neřeší :( dřív jsme si s mámou třeba telefonovaly denně, teď si vyměníme jeden telefonát týdně :,(

tak nějak je mi ze všeho smutno. Mám sice tady u nás spoustu kamarádek, ale jak mám teď dvě děti, tak nemám ani energii někam chodit, dokud bylo jen jedno dítko, tak jsme pořád byli někde venku, na kafíčku, jenže teď jsem ráda, že vůbec pofackuju domácnost, navařím, obstarám dětičky, každý den, co proflákám někde venku, tak je na baráku znát. Nějak často všechno na mě padá. Nemám čas si v klidu přečíst časopis, natož knížku, nedojdu si v klidu na záchod. Moc ráda vařím, ale s dětma to prostě v klidu nejde, dělám různé rychlovky, ale manžel, ač sní vždy všechno, tak vím, že moc spokojený není. Už jsem se snažila obměnit jídelníček, zkusit něco nového a bylo to ještě horší :? Pořád přemýšlím, čím se zabavit, do čeho se pustit… Nejsem dobrá ani na ruční práce, vaření se nedaří, tak jsem se chtěla pustit do focení, jenže co fotit, když mám čerstvě pobíhající dítě a druhé, které když zastavím kočár, tak ječí :zed: někdy už mi opravdu slušně hrabe. Uklidňuju se tím, že děti za pár měsíců vyrostou, starší už bude mnohem samostatnější, mladší částečně a bude líp. Jenže co těch pár měsíců dělat, mám pocit, že doma uhniju :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
110
9.11.13 00:05

Ahoj, jak zdá, tak to na tebe vše opravdu padá..ale určitě je to jen z proměnlivého počasí a z momentální vytíženosti, v podzimním nečase je každý utahaný, což teprve mamina dvou dětí! Bude líp! Já mám jednu 18měsíční holčičku, přítele, který podniká a tudíž pracuje od rána do večera, rodiče už nemáme, takže také žádné hlídání, někdy je toho na mě také dost, ale i přesto, že jsem spíš pesimista, teď se snažím na svět usmívat, hlavně kvůli malé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
110
9.11.13 00:12

Ještě mi napadlo, že by sis mohla najít někoho na hlídání, třeba jen na hodinku v týdnu a mít ten čas jen pro sebe.Ale ono se to snadno radí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1336
9.11.13 00:33

Skoro mi přijde že tu pises o mě:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11824
9.11.13 00:42

Tvoji praci bych ted neresila, mas male miminko a od toho bys zatim na delsi dobu stejne neodchazela. Proste bych tenhle problem odlozila aspon o rok, potom uvidis.

A na tvem miste bych urcite uvazovala o placene pomoci - pani na uklid a na hlidani deti. Penize na to mate a ty bys mela sanci trochu si vydechnout. Hodne pomaha uz jenom to vedomi, ze nejsi na vsechno sama. 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25111
9.11.13 06:36

@Anushka Já bych si na tvém místě prosadila tu práci, třeba jen na jeden den v týdnu. Manžel prostě musí pochopit, že nežijeme ve středověku a že máš právo chodit mezi lidi. Nebo chce, abys dopadla jako desítky jiných, které zobou antidepresiva? Fakt si to prosaď, je to důležité. Jak říkají holky, máte velkou výhodu, že peníze na hlídání máte. Nebo můžeš dělat bezplatnou dobrovolnickou činnost, já chodila pomáhat nevidomým lidem, dělala jsem to i při zaměstnání a chodila tam jedna paní, co byla žena v domácnosti, protože chtěla smysluplně trávit volný čas a cítit se užitečná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11117
9.11.13 07:41

@Anushka
Castecne se v tom tvojem popisu vidim. Mame teda druhe teprve na ceste (uz zarohem), takze ta spravna deprese na me teprve ceka, jak to ctu ;)
jinak manzel taky workoholic, vydelava krasne, ale casove to je silene. foceni jsem vzdycky zboznovala, ted na to nemam cas ani nervy.
co me napada - pokud manzel tak vydelava, proc si nezajistis nekoho na uklid, pripadne pozdeji i hlidani? na me kdyz toho uz bylo v tehotenstvi moc (silne nevolnosti, prcek, domacnost), tak manzel sam nasel pani na uklid a zehleni a hned mi bylo lip. najdi si nekoho spolehliveho, zpocatku dotycne sver uklid, casem nejake vareni, jestli se osvedci, tak i deti na hlidani. aspon na par hodin, at muzes treba na kurz foceni. casem klidne na cely den.
mas pravo delat i neco jineho nez litat s hadrem ;) a kdyz finance jsou, tak o to bojuj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9821
9.11.13 08:06

Doporučuju paní na hlídání a vyrazit mezi lidi, začít cvičit pravidleně tím někam chodit a nebo si prostě jen přečíst knížku někde v kavárně když budeš mít hlídání :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
995
9.11.13 19:08

Ahoj holky,

moc všem děkuju za reakce. Je mi líp, když vím, že nejsem sama, kdo to taky občas nezvládá :-)

Paní na úklid máme jednou týdně. Já k tomu všemu mám ještě nevyléčitelnou nemoc, která se dá tlumit lékama, nicméně jsem po nich utlumená… A tak jsem ráda, že aspoň ten velký úklid za mě někdo udělá a já se můžu věnovat dětem :)

Na hlídání cizím člověkem asi nejsem připravená, jednak plně kojím a mladší nezvládá být sama s kýmkoli jiným než se mnou, a pak… Prostě je to začarovaný kruh, sice se mi pomoc bodne, ale pak se utápím v tom, že jsem neschopná. Mně třeba rozčiluje i manžel, který mi uklidí kuchyň :oops: I se cítím trapně, když tu máme paní na úklid a já se jdu třeba s holkama natáhnout :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí