Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahojky všem maminkám,potřebuju radu ptže už nevím jak na mého holomka
,mému synovi bude v září 5 let a má problém s pitím,vůbec nevím co s tím nevypije za den ani půl litru ve školce kolik toho vypije nevím,ale prý tam pijou dost často.Snažím se ted do něj dostat melouny a zel.okurky co jí bez řečí,polévky taky jí co se týká ovoce-jablka.pomeranče nechce a doma to přesto má.Co by kdo poradil už fakt nevím jak na něj a nebaví mě furt chodit a říkat pij.Občas si stěžuje ,že ho bolí a motá se mu hlava tak pak nad ním stojí vypije s donucením 300ml a dobrý.Fakt uz ![]()
zakupando-mela jsem to same se starsim od malinka.Byl to des.
Tento rok,jak kdyz mavne kouzelnym proutkem a uz pije dobre.I si sam rekne,ze ma zizen
.Takze ja uz nastesti ten problem nemam,ale do sesti let jsem resila to same.Byl schopny dojet z celodenniho vyletu se skolku s uplne plnou lahvi piti..musela jsem rict i ve skolce,at ho vice nazenou piti a pohlidaji,jestli skutecne pije,protoze on si fakt nerekne,ze ma zinen.
ahoj any jsem ráda,že se někdo ozval já už nevím co vyzkoušet ráno večer občas pije kakao ,ale ijednu dobu jsem mu to počítala kolik toho vypil,ale fakt už nevím jak na něj už mě to nebaví nad ím furt stát.Napadlo mě taky koupit lahev s brčkem,ale není na to velký
no nevím no,ale tím to nebude akorát zase vyhozený prachy prostě moc nechce pít je fakt,že taky nevypiju moc tak jestli to vidí u mě vím já?nebo prostě mu to stačí málo pít,ale zase se bojím aby nebyl dehydrovanej ![]()
tak kup treba jen obycejne brcka na piti(to je za par kacek hodne kusu)a davat mu to do obyc sklenky.Sem tam to bylo jako zpestreni,tak se napil.Ma tak nekolikero svych hrnecku a sklenicek(nova vzdy zabrala na chvilku),pak treba,ze si muze piti chystat sam(taky samo na chvilku).
kupodivu memu synovi ta trocha tekutin stacila a vyzil s tim,i kdyz v horkach jsem mela fakt obavu.Dehydrovany nikdy nebyl,i kdyz nepil ani pri horeckach(coz bylo na moje nervy jeste horsi)
Ahoj,
jednou jsem toto taky řešila. Tak jsem an stůl nachystala skleničku normálně na stopce-jako na více ale decovku a z toho se napil. potom jsem to měnila, měl vždycky v několika skleničkách pití. Jednom juice jablečný, potom jupíka, nebo kubíka, čaj, vodu. A zkoušeli jsme společně a říkali si co nám chutná. Dávala jsem mu cokoliv aby pil. …
A zabíralo taky brčko-jak už taky někdo psal.
kac ty brdo a když to měl takhle vše na stole to pak vypil nebo jsi to vylila?je škoda vylévat tak drahé vfěci.
Holky já mám taky občas problém pít, tak mám na stole furt hrníček s něčím a občas si sama dám brčko a piju tak třeba u TV a pomáhá to aji na mě.
To brčko bych určitě vyzkoušela.
A taky bych vyzkoušela měnit hrníčky s obrázkem (tak to děláme s jídlem, misečky,talířky, lžičky)
a vyzkoušet pít formou hry,takněco jak tu někdo psal. Nalít do decovky více druhů pití (třeba tři) a hádat co to je za příchuť, takhle několikrát opakovat. Nebo třeba dát zamrazit více příchutí šťáv do těch ozdobných tvarů na led a ať si vybere jakou s i dá šťávičku.Nebo třeba: jé Honzíku já bych si dala tu dobrou jablíčkovou šťávičku,dáš si s maminkou? Tak pojď, já ji udělám tobě a ty mě......
zakupanda píše:
kac ty brdo a když to měl takhle vše na stole to pak vypil nebo jsi to vylila?je škoda vylévat tak drahé vfěci.
proč vylívat, vypije to během dopoledne třeba. Nebo třeba říct asi si dám tu malinovou šťávičku co je na stole mám na ni hroznou chuť a třeba poletí a vypije ji dřív než ty. Vyzkoušet jak jsem už psala formou hry
Já mám takovýhle mimino. Už nevím, jak jí donutit pít. Mlíko vypije, ale jinak nic nechce, ale přece jí nebudu pořád futrovat Sunarem, to by byla jako koule. ![]()
Takže pašuju vodu a šťávy kam se dá, ovoce naštěstí jí bez problémů. V těhle vedrech na ní vidím, že má žízeň,, je pak strašně protivná, ale prostě se nenapije a nenapije, už jsem z ní na mašli. Dneska jsem se rozhodla, že zkusím stříkačku a prostě to do ní nalejt, protože s ní nehodlám skončit ve špitále na kapačkách.
Upřímně doufám, že má jenom nějaký špatný období a zase jí to přejde, protože řešit tohle ještě v šesti letech, tak skončím v blázinci.
MarketaJ píše:
Já mám takovýhle mimino. Už nevím, jak jí donutit pít. Mlíko vypije, ale jinak nic nechce, ale přece jí nebudu pořád futrovat Sunarem, to by byla jako koule.
Takže pašuju vodu a šťávy kam se dá, ovoce naštěstí jí bez problémů. V těhle vedrech na ní vidím, že má žízeň,, je pak strašně protivná, ale prostě se nenapije a nenapije, už jsem z ní na mašli. Dneska jsem se rozhodla, že zkusím stříkačku a prostě to do ní nalejt, protože s ní nehodlám skončit ve špitále na kapačkách.
Upřímně doufám, že má jenom nějaký špatný období a zase jí to přejde, protože řešit tohle ještě v šesti letech, tak skončím v blázinci.
jak máš „staré“ dítě?Náš malej (16měsíců( to občas dělá taky. Napřed jsem dávala stříkačku a teĎ koupím od AQUA jupíka a to pije tak dlouho dokud to teče, pak tam naliju čaj, to už nepije tak dobře,ale pije.Je toho asi 250ml kolem 13kč a taky to má ten sosáček netekoucí
No, když chsi aby dcera opravdu hodně pila tak ji musím koupit limonádu
A nebo ji dát mrazit led a pije vodu s ledem. Ale to spíš když nemá nic moc na práci, když vidí, že by mohla támhle to a tady to, tak do ni taky nic nedostanu. Když čaj tak ten pije jen se mnou a to protože je to mátička z mé zahrádky(ten ji nechci moc dávat, jelikož je to pravá máta peprná na čaj nevhodná - má grády)Je ji 9 a teda zatím zádné problémy nemá, tak mi bylo řečeno ať pije tak jak chce.
Jinak s přísunem tekutin mám taky velký problém už od mala. Pokaždé když mi berou krev tak mi říkají, že jsem dehydratovaná jak sušená treska
Ale když piju hodně, tak je mi těžko od žaludku.