Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Šla bych to hned řešit.Trestat dítě mlácením do hlavy mě připadne jako nejubožejší řešení ![]()
já bych to určitě řešila!!! takové výchovné facky na zadek to jo, ale do hlavy… Já bych jim dala ![]()
Tak uz uz jsem chtela odejit spat,ale musim reagovat.
To si v zadnem pripade nesmi ucitelka dovolit a pisu to ze strany jak matky, jejiz dite do skolky pujde a jako nekdo kdo deti hlidal a ma v rodine zastupkyni materske skolky.
moje extchyne je zastupkyne mš a i kdyby ji decko skakalo po hlave ho nesmi fyzicky uderit, pochopim par na zadek,ale ve trech letech PRES HLAVU?????kde to jsme???
stezovala bych si a to tak raznym zpusobem, ze by si to pani ucitelka za ramecek tedy nedala. ![]()
jsem dokonce takove povahy, ze kdyby se to potvrdilo, s okamzitou platnosti bych syna odhlasila ![]()
Ahoj jsem učitelka v Mš a já sama mám dítko v Mš a nikdy bych cizí dítko neuhodila nejsem moc ani pro takové tresty u vlastních dětí to musím bejt hodně na nervy aby mi ujela ruka.Já bych se na to v nš zeptala učitelka co bije tříleté děti nemá co dělat u dětí a má prodávat noviny to jí nebude tak nervovat.Zeptej se i jiných rodičů a stěžujte si jestli je to pravda tak je to hrozné
ZUZAn
zuzan píše:
Ahoj jsem učitelka v Mš a já sama mám dítko v Mš a nikdy bych cizí dítko neuhodila nejsem moc ani pro takové tresty u vlastních dětí to musím bejt hodně na nervy aby mi ujela ruka.Já bych se na to v nš zeptala učitelka co bije tříleté děti nemá co dělat u dětí a má prodávat noviny to jí nebude tak nervovat.Zeptej se i jiných rodičů a stěžujte si jestli je to pravda tak je to hrozné
ZUZAn
souhlas, take jsem se u deti musela drzet,ale nikdy jsem zadne neuhodila, na to proste nema pravo!!!!
ja se vzdycky tak rozcilim kdyz neco takoveho ctu, chudak dite ![]()
Nechápu jak někdo takový má certifikát či nějakou atestaci pro to aby mohl „vychovávat“ děti… no to je na pěst… ![]()
No, on je problém, to, že žijem na malé vesnici a jakékoliv stěžování je problém. Paní učitelka je už po důchodovém věku (to je ta hlavní, co ho trestá a ty ostatní se k ní začínají přidávat). Kdybych tu vyvolala nějaký poprask, tak se to obrátí proti mně. Ale taky vím, že učitelky jsou nepřístupné. Chtěla bych nějaké kompromisní řešení. Nevím jak na to. Proto vás žádám o radu.
Nahlásit to, nějakému vyššímu „odboru“ nebo nevím kdo to má na starost.. chod škol a školek..
![]()
Ale určitě s tím něco dělat… a co ostatní rodiče jiných dětí? Bije i jiné děti? Co se domluvit nějak i s ostatníma…??? ![]()
Malej, když mi to poprvé řekl, že dostal podle něj „na hubu“, tak jsem mu moc nevěřila (to bylo už v září), ale teď vím, že je to fakt. Je mi z toho všelijak. Syn je problémový, ale doma se snažíme s ním vyjít a nějaký tělesný trest je u nás 1× za měsíc (a ve školce denně). Pořád mě omezuje to, že jsme malá vesnice a bohužel, pokud malýho vyloučí (jako že určitě, pokud si budu stěžovat), tak kam ho dám???? Já taky pořebuju pracovat.
Anonymní píše:
Malej, když mi to poprvé řekl, že dostal podle něj „na hubu“, tak jsem mu moc nevěřila (to bylo už v září), ale teď vím, že je to fakt. Je mi z toho všelijak. Syn je problémový, ale doma se snažíme s ním vyjít a nějaký tělesný trest je u nás 1× za měsíc (a ve školce denně). Pořád mě omezuje to, že jsme malá vesnice a bohužel, pokud malýho vyloučí (jako že určitě, pokud si budu stěžovat), tak kam ho dám???? Já taky pořebuju pracovat.
chapu te, ale ty zase pochop sveho syna.jak mu asi je kdyz dostava ve trech letech vyprask od nekoho ciziho? a jeste za takove prkotiny????
dobre, nemusis ho odhlasovat,ale nejaky rozhovor s danou ucitelkou by byl na miste, nechces mit preci doma neurotika co se klepe pred kazdou ucitelkou ktera jen zvysi hlas.
btw, jsem samozivitelka, nedovedu si predstavit ze by tohle nekdo udelal me holcicce, ale jedno vim jiste. i kdybych se mela rozhodnout co je lepsi a co udelam, radeji dceru odhlasim a necham si ji doma, popr. najdu novou skolku, syna by urcite prijali nekde jinde, ve meste, mas manzela, auto???
naznam vasi situaci,ale pokud ho odhlasis, neznaena to ze zustane bez skolky, budes ho proste vodit jinam, za ten klid u tveho ditete ti to snad stoji ne?????
Teda já zjistit, že mi někdo bije mého chlapečka, tak udělám takový cirkus, že by všichni jen koukali
Chápu, že potřebuješ chodit do práce, ale tohle je hnus
Já chápu, že dost dětí je problémových, ale pokud vím, že to nezvládám, tak nejsem učitelka v MŠ, či kdekoli jinde, ale jdu k soustruhu a tam si můžu brblat a vybíjet své prašivé nálady a vzteky
Ale určitě ne na malých dětech. Měla by ho umět zaujmout a pokud opravdu zlobí, tak případně konzultovat s tebou, ale bít??? Hnus
!! Určitě se ozvi a nic si nedělej z toho, že jsi z malé vesnice!
Právě, že k nám je to všude daleko. Mám buď místní školku, nebo jezdit 20km tam a pak zpátky. Jiný školky v okolí jsou plný. Pokud budu protestovat v té našá, tak mi ho určitě vyloučí. To už můžu zůstat rovnou doma ![]()
a pracujes primo ve vesnici? Vy oba s manzelem? Taky pochazim z male vesnice, tak vim, o cem mluvis, je tezke si stezovat. No co opravdu nejdriv zmapovat situaci mezi ostatnimi rodici? Mozna budes prekvapena, kolik z nich je nespokojenych. Muzete si stezovat potom spolecne, pokud vas bude vic, urcite nebudou vylucovat vsechny deti ze skolky, to by pak prisly pani ucitelky o praci. Predpokladam, ze zrizovatelem skolku bude obec, takze starosta bude ta spravna instance, kam se rodice mohou opratit. U nas v obci chlapi vsechno probirali v hospode a zensky v obchode.
Ještě je tu ta vvěc, že se děti popíchaly o stříkačky od feťáků, a můj malý byl mezi nima. Je to hrozný strach. Stalo se to loni v říjnu a teď v červenci budem mít „snad“ konečný výsledky. Paní učitelky o ničem nevěděly, Dokud je neupozornili rodiče, při odpoledním vyzvedáváním dětí, které měly ty stříkačky v kapse.
Ahoj, chtěla bych se zeptat jak je to u vás ve školce. Můj syn má denně tělesné tresty (pohlavky, facky atd). Jemu bych až tak nevěřila, on se k tomu stejně nepřizná. Ale, moje starší dcera chodí na obědy do stejné jídelny a hezky mi to povykládá.
Mami, brácha dneska skončil hlavou v polívce, protože dostal tak velkej pohlavek. Další: Dneska ho paní učitelka hooodně zřezala, protože vylil polívku sobě i Adamovi.
Mami dneska brácha dostal facana, protože řekl, že to jídlo je humus.....
Mohla bych pokračovat.
Já vím, že můj syn není žádný andílek a kdyby mu paní učitelka občas šoupla nějakou na zadek, tak to beru. Ale pohlavky a fackování (nehledě na výprask), není to moc?
Mám to nějak řešit, nebo ty učitelky „ví co činí?“
Jo a pro upřesnění, synovy jsou 3 roky.