Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Sama jsem učitelka ( na druhém stupni), někteří puberťáci jsou opravdu na ránu
Člověk, který chce pracovat s dětmi se musí tak trochu obalit do bubliny a ledaco brát s rezervou. Ale pohlavkovat tak malé děti je dosti ubohé. Doufám, že se nestanu také takovou přepracovanou důchodkyní.
Teď vážně: Pohlavkování bych určitě řešila a ne prosbou, ale jasným projevem nesouhlasu. Zatím u ředitelky ve školce. Já sama to synkovi nedělám, protože mi to přijde dosti ponižující.
Anabellka píše:Angua píše:U nás ve školce je to trošku jinak než píšeš. Já jsem tam měla kluka před 6 lety a mladší mi teprve do školky doroste, ale kamarádce teď právě vylezli kluci ze školky a je to třeba tak, že ráno ho tam dovedeš a učitelka ti řekne, že tvé dítě je nachlazené, že to na něm vidí (i když ty nic nevidíš) a že ti ho prostě ten den do školky nevezme. „V.I.P dětem“ tečou nudle u nosu a ve školce zůstanou. To je jen jeden příklad. Chápeš co tím chci říct?Anabellka píše:Jura007 píše:
Děvčata, vy jste z města??? Na vesnici totiž fungujou školky většinou na trochu jiném principu. Peněz na provoz je relativně málo a tak se postupně a nenápadně vyvinula pozice „V.I.P. rodičů“. To jsou ti, kteří školku jakkoli sponzorují. Ti jsou nedotknutelní. No a ti ostatní rodiče holt musejí poslouchat…![]()
![]()
![]()
![]()
Je to přesně tak i u nás. Líp jsi to napsat nemohl.
A u vás teda je běžné, že těm, co nepřispívají, mlátí ve školce děti po hlavě a nikomu to nevadí? Nebo jak se to projevuje?
Jestli jako mám začít šetřit na sponzoring školky, protože když nic nedám, tak mi tam umlátí děti
Rozumím, že pokud někteří rodiče přispívají a řeší se, jestli koupit na zahradu pískoviště nebo klouzačku, auto na ovládání nebo panenku, puzzle nebo křídy, jestli bude ke svačině kaiserka nebo chleba, jestli se pojede na výlet tam nebo tam, že do toho mají pak třeba víc co mluvit, než ti, co nic nedali, ale nebití dětí jsem považovala tak nějak za standard, né něco, co si musím zaplatit![]()
![]()
Samozřejmě u nás ve školce se fyzické tresty neprovozují, to jsem si jistá.
A co z toho ta učitelka má, že nevezme do školky jedno zdravé dítě? ![]()
Juro, mně teda hlavně asi uniklo, jaké navrhuješ řešení…? Neřešit a nechat mlátit dítě? Nebo strčit hlavu do písku a dát dítě beze slova jinam? (budeš zase za snoba, kterému nebyla místní školka dost dobrá) Skončit v práci, zůstat s dítětem doma a žrát suché kůrky? Nebo co bys teda dělal?
Jakékoli jiné řešení vyžaduje nějakou konfrontaci s učitelkou, rodiči, nadřízeným orgánem - a to je podle tebe špatně… ![]()
Gina108 píše:
A co z toho ta učitelka má, že nevezme do školky jedno zdravé dítě?
To taky nechápu…
Asi že třeba nevychází s VIP dítětem? Nebo by jich měla už moc?
![]()
Jura007 píše:Anabellka píše:No já jsem se hlavně naskytl nechtěně k jedné situaci: jeden hyperaktivní klučina mlátil ve školce ostatní děti. Zeptal jsem se učitelky, co s tím bude dělat a uslyšel jsem: „No víte, jeho rodiče dali vloni školce padesát tisíc. Takže všechny děti mohly jet k Balatonu. Tak co s ním asi tak máme dělat…“Jura007 píše:
Děvčata, vy jste z města??? Na vesnici totiž fungujou školky většinou na trochu jiném principu. Peněz na provoz je relativně málo a tak se postupně a nenápadně vyvinula pozice „V.I.P. rodičů“. To jsou ti, kteří školku jakkoli sponzorují. Ti jsou nedotknutelní. No a ti ostatní rodiče holt musejí poslouchat…![]()
![]()
![]()
![]()
Je to přesně tak i u nás. Líp jsi to napsat nemohl.
Hele v mojí rodině nastala situace že kluk ve škole šikanoval jinýho… Řešilo se to, ale ten šikanující byl synem výchovnýho poradce… Takže se tam sice udělal bordel a šikanovanej odešel do jiné školy… PRoč ho nechávat někde, kde mu je očividně ubližovaný a vedení to prostě nechce řešit a zavírá před tím oči? Na tom dítěti to může zanechat (a nejspíš taky zanechá) doživotní následky, tak proč tohleto dělat vlastnímu dítěti? A ukazovat mu, že je pro mě míň důležitý to dítě než to, co si o mně myslí okolí? ![]()
Nezlobte se na mě za můj názor, ale já teda koukám, jako blázen. Tady se píše, že školky na vesnicích jsou v podstatě pro děti méně majetných rodičů téměř za trest. Tak to teda v žádném případě spíše naopak. Ve vesnických školkách musí učitelky bojovat o každé dítě, aby je nezavřely a kdyby si dovolily na dítě jen sáhnout tak to můžou zrovinka zabalit ![]()
Zakladatelko to teda hledím,u nás ve školce je pár floutků,který by zasloužili pořádně přiložit na zadek,ale učitelka,teda děti nebije a řekla bych že ani nesmí ![]()
Anonymní píše:
Ahoj, chtěla bych se zeptat jak je to u vás ve školce. Můj syn má denně tělesné tresty (pohlavky, facky atd). Jemu bych až tak nevěřila, on se k tomu stejně nepřizná. Ale, moje starší dcera chodí na obědy do stejné jídelny a hezky mi to povykládá.
Mami, brácha dneska skončil hlavou v polívce, protože dostal tak velkej pohlavek. Další: Dneska ho paní učitelka hooodně zřezala, protože vylil polívku sobě i Adamovi.
Mami dneska brácha dostal facana, protože řekl, že to jídlo je humus.....
Mohla bych pokračovat.
Já vím, že můj syn není žádný andílek a kdyby mu paní učitelka občas šoupla nějakou na zadek, tak to beru. Ale pohlavky a fackování (nehledě na výprask), není to moc?
Mám to nějak řešit, nebo ty učitelky „ví co činí?“
Jo a pro upřesnění, synovy jsou 3 roky.
cože? Ty se ještě ptáš… mě sáhnout někdo na dítě tak mu urazim hlavu…
žampion píše:
Nezlobte se na mě za můj názor, ale já teda koukám, jako blázen. Tady se píše, že školky na vesnicích jsou v podstatě pro děti méně majetných rodičů téměř za trest. Tak to teda v žádném případě spíše naopak. Ve vesnických školkách musí učitelky bojovat o každé dítě, aby je nezavřely a kdyby si dovolily na dítě jen sáhnout tak to můžou zrovinka zabalit
V dnešní době???? U nás (cca 2700 obyvatel) se do školky hlásilo letos 65 dětí a brali 20. Jedno vyhoděj a deset dalších se o to místo popere ![]()
žampion píše:Žampion kde to žiješ????
Nezlobte se na mě za můj názor, ale já teda koukám, jako blázen. Tady se píše, že školky na vesnicích jsou v podstatě pro děti méně majetných rodičů téměř za trest. Tak to teda v žádném případě spíše naopak. Ve vesnických školkách musí učitelky bojovat o každé dítě, aby je nezavřely a kdyby si dovolily na dítě jen sáhnout tak to můžou zrovinka zabalit
Gina108 píše:žampion píše:V dnešní době???? U nás (cca 2700 obyvatel) se do školky hlásilo letos 65 dětí a brali 20. Jedno vyhoděj a deset dalších se o to místo popere
J8 mluvím o vesnicich. u nás 350 obyvatel svážejí si sami děti z okolních vesnic. ![]()
I když mimochodem takový Třebíč je z hlediska sociální skladby obyvatel (aspoň co jsem zažil) v podstatě vesnice… ![]()
(Pro úplnost: mám tam pár kamarádů a je tam provdaná sestřenka…)
o velikosti vesnic se tady nebudu přít
nicmeně nic to nemění na tom, že učitelky si uhodit dítě prostě nemůžou dovolit a už vůbec ne ve školce
a basta